90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 4–3–1933

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ: Ο κ. Βενιζέλος κατελθών χθες το απόγευμα εις τον Πειραιά, επεσκέφθη τους προσφυγικούς συνοικισμούς Δραπετσώνας, Ταμπουρίων και Κοκκινιάς. Παρά των αρμοδίων είχον ληφθή έκτακτα μέτρα προς πρόληψιν αποδοκιμασιών εκ μέρους των προσφύγων. Τους τόπους των συγκεντρώσεων εφρούρουν ισχυραί αστυνομικαί δυνάμεις, παρίσταντο δε όλα τα όργανα της Γενικής Ασφαλείας, πολλοί χωροφύλακες με πολιτικήν ενδυμασίαν και αυτοπροσώπως ο φρούραρχος. […] Παρά τα ληφθέντα αυστηρά μέτρα, πολλοί πρόσφυγες εκραύγαζον κατά την διάρκειαν του λόγου του: Μας χορτάσατε χρόνια τώρα με τα λόγια! Δεν την ξαναπαθαίνουμε! Κατάχλωμος από την ψυχράν υποδοχήν ο κ. Βενιζέλος εγκατέλειψεν εν τάχει την Δραπετσώνα […].

ΚΡΑΤΗΣΗ: Η εν Γενεύη διαιτησία επί της διαφοράς μας προς την Πάουερ διά το δεκάλεπτον των τροχιοδρομικών εισιτηρίων φαίνεται ότι είνε ευνοϊκή διά το Δημόσιον. Θα επιβληθή λοιπόν η δεκάλεπτος κράτησις και θα ενισχυθή δι’ αυτή το ταμείον των συνταξιούχων σιδηροδρομικών και τροχιοδρομικών. Αλλ’ η ευτυχής δι’ αυτούς απόφασις της διαιτησίας συμβαίνει να είνε ταυτοχρόνως και λίαν δυσάρεστος διά μερικούς γνωστούς κυρίους, διότι εκλείπει μία πρόφασις ευχαρίστων ταξιδίων ανά τας Ευρώπας με τα έξοδα ηγεμονικώς πληρωμένα παρ’ άλλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή