90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 9-3-1933

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ: Πρέπει να ομολογηθή ότι η γαλήνη δεν επανήλθε ακόμη πλήρως εις την χώραν. Κρούσματα εκνευρισμού και ανησυχίας εξεδηλούντο πολλαπλά χθες καθ’ όλην την ημέραν, εξωφρανικαί διαδόσεις εκυκλοφόρουν εις την πόλιν και εγένοντο πιστευταί, αι συγκεντρώσεις των πολιτών εξηκολούθουν εις τας γωνίας των δρόμων και αι συζητήσεις διεξήγοντο εις τόνον παν άλλο ή ήρεμον. Αλλ’ ήτο φυσικόν. Μετά μίαν τόσο σφοδράν τρικυμίαν, την γαλήνην δεν είνε δυνατόν ν’ αποκαταστήση εις την χώραν μόνον ο σχηματισμός της νομίμου κυβερνήσεως.

ΑΜΦΙΒΟΛΟ: Ο μέγας παρισινός οίκος νεωτερισμών «Πρεντάν» ωργάνωσε διά το πρώτον 15ήμερον του Μαρτίου μίαν μεγαλειώδη και πρωτότυπον παρέλασιν μοντέλων, εν μέσω πολυτελεστάτου και εξαιρετικώς μοντέρνου διακόσμου. Τα μεγάλα καταστήματα του οίκου παρουσιάζουν ήδη όψιν πανηγυρικήν και χαρμόσυνον, ομοιάζουσα μάλλον με εν τεράστιον «Λούνα Παρκ» όπου ημπορεί κανείς να ιδή πράγματα και θαύματα… Εννοείται ότι δεν έχουν λησμονηθή τα παιδιά […] Εν τούτοις, ο απώτερος σκοπός της καινοτομίας αυτής, η αύξησις δηλονότι του «τζίρου», είνε αμφίβολον αν θα επιτευχθή. Και τούτο διότι προς το παρόν το παρισινόν κοινόν δεικνύει ότι αγαπά τα θεάματα, αλλά προτιμά να τα απολαμβάνη δωρεάν…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή