Ανούσιες ΕΔΕ άνευ αιδούς

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενορκη διοικητική εξέταση θέλετε; ΕΔΕ; Μα φυσικά, καλοί μου άνθρωποι. Δεν θα χαλάσουμε τις καρδιές μας. Και μία ΕΔΕ να κάνουμε και δύο κι όσες θέλετε. Μία για την κρότου – λάμψης που έφυγε σε ευθεία βολή και χτύπησε φωτορεπόρτερ στην κοιλιά. Μια δεύτερη για την πέτρα που έφαγε στον αυχένα άλλος φωτορεπόρτερ – αλλά τι δουλειά έχουν κι αυτοί να τρέχουν στις διαδηλώσεις και να εκθέτουν προκλητικά τον αυχένα τους; Τρίτη για τον ΜΑΤαιωμένο άνθρωπο που πέταξε δακρυγόνο στoν σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα, για να ξεπαστρέψει τους κορωνοϊούς. Τέταρτη για τους σεσημασμένους παλικαράδες της «Δράσης», που με τα μηχανάκια τους κάνουν τις ηλίθια επικίνδυνες μαγκιές που κάνουν οι έφιπποι αστυνομικοί στη Βρετανία και στις ΗΠΑ.

Αν ο ψάλτης λύνει την απορία του βήχοντας, οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη (ή της Αστυνομίας; παραμένει αδιευκρίνιστο, κάπως σαν τραπεζικός λογαριασμός) τη λύνουν ανακοινώνοντας ΕΔΕ. Τι άλλο να κάνει δηλαδή ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος; Μπορεί να πάει κόντρα στην παράδοση; ΕΔΕ θα κάνει κι αυτός. Ανευ αιδούς. Και η αδικία είναι ότι με όλη τη γραφειοκρατία που απαιτείται σ’ αυτές τις αυστηρότατες εξετάσεις («για λέγε, ρε Μήτσο, εκείνος ο τύπος με την κάμερα μετακινήθηκε δολίως, ύπουλα ή σατανικά προς την πορεία της βολίδας σου;»), ο σεμνός υπουργός δεν μπορεί να χαρεί όσο θα ‘θελε το ρεκόρ που κατέρριψε στη διαδήλωση της περασμένης Κυριακής. Τρεις τραυματισμένοι φωτορεπόρτερ σε δυο-τρεις ώρες δεν είναι και λίγοι, ακόμη κι ο κ. Χρυσοχοΐδης θα ζήλευε. Ελα όμως που και οι τρεις που γνώρισαν την ένστολη αβρότητα και οι συνάδελφοί τους κάνουν αντεθνικές δηλώσεις, με στόχο να αμαυρώσουν το λαμπρό υπουργικό ρεκόρ.

«Οταν το ξύλο που πέφτει στους πολίτες είναι ασύλληπτο», είπε λ.χ. στη Lifo, σε ρεπορτάζ της Χριστίνας Γαλανοπούλου, ο έμπειρος Μάριος Λώλος, «τότε εννοείται ότι φυσικά δεν θέλουν στα πόδια τους αυτόπτες μάρτυρες και ειδικά φωτορεπόρτερ που καταγράφουν τις παρανομίες που σημειώνονται. […] Μου έκανε εντύπωση το πολύ χημικό, το “πέσιμο” σε κόσμο όπου δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος να την “πέσουν”. […] Ο στόχος της αστυνομίας είναι να προβοκάρει και να δείρει και κόσμο που δεν είναι συγκρουσιακά τοποθετημένος απέναντί της ή έστω και πολιτικοποιημένος, έτσι ώστε να περάσει το μήνυμα “παιδιά, μην ξανακατέβετε, θα φάτε ξύλο”».

Συνωμοσιολογία καραμπινάτη. Να δείτε, θα το πει και η ΕΔΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή