90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 10-3-1933

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΕΙΔΙΑΜΑ: Εις το πρόσωπο του Στάλιν ζουν μόνον οι οφθαλμοί, πάντοτε προσηλωμένοι εις την ελαχίστην κίνησιν του συνομιλητού. […] Συνήθως παραμένει σκυθρωπός απ’ αρχής μέχρι τέλους των συνδιαλέξεων τας οποίας δίδει όταν εύρη ευκαιρίαν. Και μόνον αφού ακούση όλους τους ρήτορας και συλλάβη τας εμφανείς και υποκρυπτομένας σκέψεις των, αβιάστως, με χαμηλήν, αλλά ισχυράν και σταθεράν φωνήν, δίδει διαταγάς ή υπαγορεύει το κείμενον μιας αποφάσεως η οποία θα επηρεάση την τύχην εκατομμυρίων υπηκόων. Μειδιά κάποτε αλλά με μειδίαμα στερεότυπον και σαν νεκρός… Εν τούτοις άλλοτε ηρέσκετο να ομιλή και η φωνή του τότε αντήχει με δύναμιν. Ηρέσκετο επίσης να γελά δυνατά. Σήμερον το μειδίαμά του είνε μία μάσκα. Μόλις ο Στάλιν ευρεθή μόνος, η μάσκα πίπτει αμέσως.

ΦΗΜΕΣ: Η χθεσινή φήμη την οποίαν ανέγραψε και η «Καθημερινή» περί αποδράσεως του Πλαστήρα διά του τορπιλλοβόλου «Πέργαμος» ηλέγχθη ως ανακριβής […]. Διά τον Πλαστήραν υπήρχεν από τριημέρου η πληροφορία ότι θα εδραπέτευε διά τινός ρυμουλκού, ησκείτο δε ως εκ τούτου αυστηρά επαγρύπνησις εις τον λιμένα Πειραιώς αλλά και εις τας ακτάς του Σαρωνικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή