90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 11-3-1933

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ: Κατά τηλεγράφημα εκ Ν. Υόρκης ο πρόεδρος κ. Ρούζβελτ παρέτεινε σήμερον επ’ αόριστον την διακοπήν των τραπεζιτικών εργασιών καθ’ άπασαν την χώραν. Εκ τούτου αποδεικνύεται ότι η τραπεζιτική κρίσις είνε πολύ βαθυτέρα παρ’ όσον εξ αρχής ενομίζετο. Ο κ. Χαλλ εδήλωσεν ότι άμα ως αι τραπεζιτικαί δυσχέρειαι εξομαλυνθούν η κυβέρνησις θ’ αρχίση τας διπλωματικάς συνομιλίας μετά των διαφόρων κρατών όπως καθορίσουν τας βάσεις της επιτυχίας της οικονομικής και νομισματικής Διασκέψεως.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Βραδύτερον ο κ. Μεταξάς προέβαινεν εις τας κάτωθι εγγράφους ανακοινώσεις: «Εφ’ όσον δεν κατέστη δυνατόν να συμμετάσχω ευθύς εξ αρχής εις την κυβέρνησιν, η κατόπιν συμμετοχή μου εις αυτήν διά συμβιβασμού των εκατέρωθεν γνωστών απόψεων θα εδημιούργει εις βάρος μου την εντύπωσιν ότι εξεβίασα ούτως ειπείν την δι’ εμέ αρεστήν λύσιν, πράγμα το οποίον θα ήτο απρεπέστατον εκ μέρους μου και αντίθετον του χαρακτήρος μου, νομίζω δε ότι και θα εζημίου το κύρος της κυβερνήσεως, εις την οποίαν θα μετείχον υπό τοιαύτας συνθήκας. Προσθέτω ότι αναγνωρίζων τας κομματικάς δυσχερείας του Λαϊκού κόμματος, ουδεμίαν αισθάνομαι δυσαρέσκειαν, διότι δεν κατέστη δυνατή η συμμετοχή του κόμματός μου εις την κυβέρνησιν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή