90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 15-3-1933

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ: Η απαγόρευσις της εκδόσεως σοσιαλιστικών εφημερίδων, ήτις έληγε σήμερον, παρετάθη επί εν δεκαπενθήμερον εισέτι. Εις την Κολωνίαν εσημειώθη σήμερον επεισόδιον το οποίον αποδεικνύει πόσον πιστώς τηρούνται αι διαταγαί του Χίτλερ μεταξύ των μελών του κόμματος. Ούτω, νέοι τινές εθνικοσοσιαλισταί εξηνάγκασαν Ιουδαίον έμπορον να τοις μετρήση οκτακόσια μάρκα. Οι εν λόγω νέοι συνελήφθησαν αμέσως υπό τμήματος εθνικοσοσιαλιστών και διεγράφησαν των τάξεων του κόμματος. Εις την πόλιν Μπέρλινχεν, ενώπιον απείρου πλήθους και τμήματος εθνικοσοσιαλιστών, ομάς πρώην κομμουνιστών απεκήρυξε τας αρχάς της. Οι εν λόγω κομμουνισταί έκαυσαν δημοσία την ερυθράν σημαίαν. Ο εν τη πόλει ταύτη αρχηγός των χαλυβδοκράνων προσεφώνησεν αυτούς εκφράσας την χαράν του διότι εγένοντο πάλιν καλοί πατριώται.

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ: Εκτός των τεσσάρων Αγγλων οίτινες συνελήφθησαν εις την Μόσχαν την πρωίαν της Κυριακής και οίτινες ανήκουν εις την υπηρεσίαν των εργοστασίων Βίκερς, έτεροι 25 Αγγλοι υπήκοοι ετέθησαν υπό κράτησιν. Αι σοβιετικαί αρχαί ισχυρίζονται ότι οι συλληφθέντες και οι κρατούμενοι εσκόπουν ν’ ανατινάξουν τα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής. Εις σχετικήν ανακοίνωσίν των, τα εργοστάσια Βίκερς εν Λονδίνω επιβεβαιούν τας γενομένας συλλήψεις, προσθέτουν όμως ότι αγνοούν τον λόγον της συλλήψεως των Αγγλων υπηκόων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή