Νίψον ανομήματα…

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρχές του ’23 οι Ισραηλινοί αποφάσισαν να δοθεί στο κοινό, έπειτα από δύο χιλιετίες, η βιβλική κολυμβήθρα του Σιλωάμ, όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης. Η είδηση χαροποίησε Ιουδαίους και χριστιανούς· τους λεγόμενους απλούς ανθρώπους αλλά και τους πολιτικούς ηγέτες τους. Και πρωτίστως όσους μεριμνούν να εμφανίζονται σαν βαθιά θρησκευόμενοι, ιδίως όταν σιγουρεύονται ότι τους γράφει η κάμερα. Οι δικοί μας εδώ, όσοι έχουν καλές σχέσεις με τον αγνό δημοκράτη Μπέντζαμιν Νετανιάχου, που κατάφερε να προκαλέσει τις μαζικότερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην ιστορία του Ισραήλ, έσπευσαν ήδη να χρησιμοποιήσουν το υψηλό μέσον τους, ώστε να συμπεριληφθούν στους πρώτους επισκέπτες της κολυμβήθρας. Αυτός είναι άλλωστε και ο σοβαρότερος λόγος που ο πρωθυπουργός μας δεν έχει αποφασίσει ακόμα πότε θα γίνουν οι εκλογές. Περιμένει να πάει πρώτα στην κολυμβήθρα, να νιφτεί με το νερό της, όπως ο εκ γενετής τυφλός στο Κατά Ιωάννην, και να αναβλέψει πνευματικά τη στιγμή ακριβώς που θα (ξανα)λέει «μπαίνω πρώτος στη μάχη κατά των νησίδων του παλιού αναχρονιστικού κράτους». Εξαγνισμένος, θα πορευτεί κατόπιν προς το όρος Σινά, όπου και θα αποφασίσει για τη μέρα της κάλπης. Το έχει πει άλλωστε ότι τις βαριές αποφάσεις τις παίρνει στα βουνά.

Φυσικά, ο κ. Μητσοτάκης και κάθε πολιτικός που θέλει να φαίνεται ενώ δεν είναι δεν θα ‘τρεχαν σε ξένους τόπους αν οι αρχαιολόγοι μας έκαναν σωστά τη δουλειά τους, αντί να κάθονται να τρώνε ξύλο από μαφιόζους για να παίρνουν αναρρωτικές. Αν είχαν εντοπίσει στην Αργολίδα τη μυθική πηγή Κάναθο, όπου ελούετο άπαξ ετησίως η Ηρα προς ανάκτηση της θεϊκής αγνότητάς της, η κολυμβήθρα του Σιλωάμ θα περίττευε. Η αλήθεια πάντως είναι ότι τις πολέμησε σκληρά τις «νησίδες» ο πρωθυπουργός. Δεν συγκέντρωσε τα πάντα στα χέρια του, αρκούμενος στην ΚΥΠ, την ΕΡΤ και το ΑΠΕ. Αρνήθηκε την παράδοση της οικογενειοκρατίας. Δεν διόρισε διοικητές νοσοκομείων κάποιους άριστα αποτυχημένους πολιτευτές του κόμματός του. Απαγόρευσε τις απευθείας αναθέσεις μετά το όριο των 10 δισ. Αφησε απερίσπαστη τη Δικαιοσύνη. Δεν παρενόχλησε τις Ανεξάρτητες Αρχές. Επέτρεψε μόνο τρία τάγματα μετακλητών στα υπουργεία και όχι ένα ολόκληρο σύνταγμα. Δεν είπε ποτέ «δεν γνώριζα». Ανέθετε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο να το λέει. Οπως τώρα. Που «δεν γνώριζε για τα τρένα». Αν και ετοιμαζόταν να πανηγυρίσει σε ειδική τελετή για την τηλεδιοίκησή τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή