Ο χριστιανοφύλαξ Ελληνολυσιάρχης

Ο χριστιανοφύλαξ Ελληνολυσιάρχης

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από την επί του Ορους ομιλία: «Προσέχετε από των ψευδοπροφητών». Να εμπεριέχεται αυτή η συμβουλή του Χριστού στη μυθική επιστολή του που ξέπεσε στα χέρια του κ. Κυριάκου Βελόπουλου; Αγνωστο. Τη διασώζει πάντως ο Ματθαίος. Ο Ελληνολυσιάρχης μας, μέλος κάποτε της τετράδας των καρατζαφεροπαίδων (οι άλλοι τρεις συγκυβερνούν με τη Ν.Δ.), δεν είναι ακριβώς ψευδοπροφήτης, με τη βιβλική έννοια. Είναι ένας από τους πραματευτές του χριστιανισμού και του πούρου πατριωτισμού. Μονολεκτικά, του ελληνοχριστιανισμού.

Ο κ. Βελόπουλος τυγχάνει τηλεοπτικά έμπειρος. Εκατοντάδες οι εμφανίσεις του σε πολλά κανάλια. Αρκετά μάλιστα τα πήρε στον λαιμό του επί πανδημίας. Πλήρωσαν πρόστιμο, επειδή ο κομπογιαννίτης κομματάρχης εμπορευόταν την αλοιφή «Βυζαντινόν» (από δηλητήριο οχιάς και μέδουσας, συν μπόλικη παραπλανίνη), που τάχα προστάτευε από τον κορωνοϊό. Η εμπειρία του, λοιπόν, αποδείχτηκε και στο ντιμπέιτ. Εκανε ένα μικρό σόου, επιδεικνύοντας εικόνες που το άγρυπνο μάτι του τις εντόπισε στο βιβλίο Θρησκευτικών της Γ΄ Δημοτικού: η Παναγία Ινδιάνα και η Παναγία γκέισα.

«Δεν είναι πρόστυχο;» αναβόησε ο πατριώτης. «Γκέισα, πόρνη (συγγνώμη για τη φράση) Παναγιά; Δεν είναι ντροπή αυτό;». Ντροπή είναι να πουλάς μούρη χριστιανοφύλακα και να μη γνωρίζεις τα ουσιώδη της ιστορίας του χριστιανισμού. Οτι, λ.χ., η Παναγία της Γουαδελούπης, που λατρεύει η Λατινική Αμερική, έχει αζτέκικα χαρακτηριστικά και ενδυμασία. Οτι η «Μαύρη Παναγία» της Τσεστοχόβα είναι η αγαπημένη των Πολωνών, και πολλές με το ίδιο χρώμα έλκουν τους Γάλλους του Νότου, θρήσκους ή τουρίστες. Ή ότι ο Κολοκοτρώνης οραματιζόταν την Παναγία ντυμένη βλάχικα.

Ντροπή είναι να προσβάλλεις από απαιδευσία έναν ξένο λαό και πολιτισμό. Η γκέισα δεν είναι πόρνη. Είναι, λέει η Βικιπαίδεια, «η μορφωμένη γυναίκα, που παρακολουθεί ειδικές σπουδές, φοράει κιμονό […], γνωρίζει καλά την πατροπαράδοτη “τελετουργία του τσαγιού” και χορεύει τους παραδοσιακούς χορούς της Ιαπωνίας ή παίζει το μουσικό όργανο σαμισέν. Οι γκέισες δεν είναι ιερόδουλες, παρά τη λανθασμένη αντίληψη, κυρίως στον δυτικό κόσμο».

Ο κ. Βελόπουλος, πάντως, δεν πρόσεξε ότι ο Σατανάς τρύπωσε στο σχολικό βιβλίο και με άλλη μορφή. Δίπλα στην Ινδιάνα Παναγία, έργο του ιερέα Τζον Τζουλιάνι, υπάρχει το όμορφο ποίημα «Ενας Ινδιάνος στη φάτνη» του Τζάνι Ροντάρι. Του Ιταλού κομμουνιστή συγγραφέα ντε. Χανόμαστε, συνέλληνες. Την ψήφο σας!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή