Μια παράλληλη οθόνη αρκεί

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τον Φεβρουάριο ο πρωθυπουργός είχε πει ότι «σκοπός του Αλέξη Τσίπρα είναι να δημιουργήσει υπόνοιες για την αξιοπιστία του εκλογικού αποτελέσματος». Ηταν ένας σπόρος τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εναποθέσει, μεταξύ άλλων, στην προεκλογική θεματολογία του. Το κλίμα που είχε δημιουργήσει το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, ήταν ευεπίφορο σε θέματα «αξιοπιστίας», τα οποία πολύ εύκολα, την εποχή της διασποράς των ό,τι να ‘ναι «ειδήσεων», μεταπηδούσαν στη σφαίρα της συνωμοσιολογίας.

Λίγο πριν από την κάλπη, λοιπόν, η αξιωματική αντιπολίτευση εγκαθιστά τη δική της ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγραφής και επαλήθευσης των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Τι και αν ο ΣΥΡΙΖΑ διατείνεται ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα αμφισβήτησης ή αμφιβολίας». Το ίδιο ισχυριζόταν και τον Φεβρουάριο, απαντώντας στις δηλώσεις του πρωθυπουργού. Μάλιστα, πρόσθετε ότι «δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμία πράξη αμφισβήτησης όχι γιατί εμπιστεύεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά τους θεσμούς της Ελληνικής Δημοκρατίας». Τα τελευταία 24ωρα, στελέχη του ρίχνουν στην αρένα και σενάρια περί νοθείας, εμμέσως πλην σαφώς. «Η κυβέρνηση είναι αδίστακτη», λένε, παίζοντας το δικό τους χαρτί εκφοβισμού λίγες ώρες πριν από την εκλογική αναμέτρηση.

Αυτό, το τελευταίο χαρτί, είναι και το χειρότερο όλων. Από τη στιγμή που εμφανίζεται, ακόμη κι αν διασκεδαστεί στα λόγια η σκοπιμότητά του, κανείς δεν ξεγελιέται. Είναι εκεί, το πιο σκοτεινό ανάμεσα στα άλλα, θέτοντας, για πρώτη φορά από τη Μεταπολίτευση και μετά, εν αμφιβόλω την εκλογική διαδικασία. Οσο και να θέλει ο Αλέξης Τσίπρας να διαχωρίσει τον πρωθυπουργό από τους θεσμούς της Ελληνικής Δημοκρατίας, στην πράξη και επί της ουσίας εναντίον τους βάλλει. Εχει φροντίσει, εξάλλου, να τους υπονομεύσει και ο ίδιος αγνοώντας πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου (ομόφωνη καταδίκη του πρώην υπουργού Νίκου Παππά για παράβαση καθήκοντος).

Οι στρατιές των τρολ έχουν ήδη πάρει θέση για να διασπείρουν αυτό που ξέρουν καλύτερα: την καχυποψία. Επισήμως διατυπώνεται με άρνηση: «Δεν αμφισβητούμε». Στα λαγούμια του Διαδικτύου, όμως, κυκλοφορεί το λασπώδες «πού ξέρουμε εμείς και τι άλλο θα κάνουν μετά και τις επισυνδέσεις».

Κάποτε γράφαμε ότι αργά και ύπουλα ροκανίζονται τα θεμέλια της Δημοκρατίας. Πλέον, οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Αρκεί μια παράλληλη οθόνη με τα «δικά της» αποτελέσματα. Τη «δική της» αλήθεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή