Απόπειρα ανάληψης ψήφων από Τράπεζα

Απόπειρα ανάληψης ψήφων από Τράπεζα

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τράπεζα Θεμάτων κατέρρευσε και εν μέσω προεκλογικής περιόδου ήταν προδιαγεγραμμένη η εξέλιξη του θέματος, σε πολιτικό επίπεδο. Η αντιπολίτευση επέκρινε τη Ν.Δ. ότι δεν διασφάλισε το σύστημα. Μάλιστα, η κατάρρευση προσέφερε τη δυνατότητα στην αντιπολίτευση να ανασύρει τη σαφή πολιτική θέση της κατά της Τράπεζας και των επιχειρημάτων όσων την υποστηρίζουν. Μεταξύ αυτών, ότι η Τράπεζα επιτρέπει την καλύτερη αξιολόγηση των μαθητών, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για νέο μεθοδολογικό περιβάλλον από τους καθηγητές και τους «αναγκάζει» να ολοκληρώσουν τη διδακτέα ύλη.

Νομίζω ότι η ψυχραιμότερη τοποθέτηση ήταν του ΚΚΕ, που είπε «για ώρες οι μαθητές και οι καθηγητές περίμεναν να λειτουργήσει η Τράπεζα Θεμάτων για να έχουν (…) θέματα να εξεταστούν στις ενδοσχολικές εξετάσεις στο λύκειο! Φυσικά, θα μπορούσαν να “επιτρέψουν” στους καθηγητές να βάλουν οι ίδιοι θέματα και να αποφευχθεί η ταλαιπωρία, ιδιαίτερα των μαθητών της Γ΄ Λυκείου, αλλά πάνω απ’ όλα μετράει η επιμονή στην εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων. (…) Οι μαθητές έχουν ήδη την αγωνία τους για να τα βγάλουν πέρα σε αυτόν τον ατέλειωτο εξεταστικό μαραθώνιο, δεν χρειάζονται και επιπλέον βαθμούς δυσκολίας». Αντιθέτως, ο πρώην υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης –με τόνο διαμαρτυρίας προεκλογικής κοπής 2015– έκανε προσωπική επίθεση στις ηγεσίες του υπουργείου και του ΙΕΠ: «Ο εκλεκτός της τέως υπουργού Παιδείας στο ΙΕΠ και υπεύθυνος για τη λειτουργία της Τράπεζας Θεμάτων, κ. Αντωνίου, κατόρθωσε επιτέλους να γυρίσει το ρολόι της εκπαίδευσης πίσω στο 2014, όπως ήταν το διακηρυγμένο όραμά του. Η κυρία Κεραμέως έφυγε και αντί για υπουργείο παρέδωσε στον υπηρεσιακό υπουργό τα αποτελέσματα μιας διαλυτικής και καταστροφικής για την εκπαίδευση παρουσίας». Ουδείς καταδίκασε την εγκληματική επίθεση των χάκερ εναντίον μιας ελληνικής δημόσιας υπηρεσίας και εντέλει κατά των μαθητών.

Υπάρχει και αυτό που μου περιέγραψε εκπαιδευτικός σε λύκειο της Αργολίδας. Πολλά παιδιά της Γ΄ Λυκείου από χωριά της περιοχής ξεκίνησαν στις 6 το πρωί της Δευτέρας για το σχολείο και επέστρεψαν σπίτι μετά τις 2 μ.μ., καθυστερημένα. Το ίδιο συνέβη και την Τρίτη. Εχασαν, δηλαδή, χρόνο προετοιμασίας για τις Πανελλαδικές, ταλαιπωρήθηκαν πολύ.

Σε αυτά τα παιδιά ουδείς βρέθηκε να πει μία συγγνώμη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή