Η Ρηγίλλης αναζητεί δημάρχους

Η Ρηγίλλης αναζητεί δημάρχους

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίοδος έντονων διεργασιών έχει ξεκινήσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς περιορίζεται ο χρόνος που θα πρέπει να καταλήξει η Ρηγίλλης στον υποψήφιο δήμαρχο για την Αθήνα, ώστε να του δοθεί και ο απαραίτητος χρόνος για την προεκλογική ετοιμασία του. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει αποφασισθεί από την επιτροπή εκλογών, υπό την προεδρία του κ. Τζαννή Τζαννετάκη, το αργότερο έως τα τέλη Φεβρουαρίου του νέου έτους, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των υποψηφιοτήτων για τις περισσότερες πόλεις της χώρας.

Το μείζον θέμα όμως της υποψηφιότητας για τον δήμο της Αθήνας θα έχει πιθανότατα λήξει έως και τις αρχές Φεβρουαρίου, ωστε οι παρασκηνιακές διεργασίες, οι συμφωνίες και οι συμμαχίες να μη δημιουργήσουν τριγμούς στην ενότητα του κομματος. Η στάση της κ. Ντόρας Μπακογιάννη θα είναι καθοριστική, καθώς φαίνεται ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, πρόκειται να ανακοινώσει τις αποφάσεις της. Σε περίπτωση που δεν κατέλθει υποψήφια για τον δήμο της Αθήνας, που φαίνεται ότι είναι και η πιθανότερη εκδοχή, τότε όπως τόνιζαν χθες πηγές στη Ρηγίλλης, «όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ακολουθήσει στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές, την ίδια ακριβώς τακτική με εκείνην των προηγούμενων εκλογών για την Αυτοδιοίκηση: Πολιτικές επιλογές για τους μεγάλους δήμους, όπου η Νέα Δημοκρατία θα επιχειρήσει να κερδίσει τη μάχη των εντυπώσεων και συμμαχίες για άλλες πόλεις της επαρχίας, με «άφθαρτα και καταξιωμένα» πρόσωπα και από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους.

Ηδη, έχει ξεκινήσει μία προεργασία από τα αρμόδια κομματικά όργανα, για τους δήμους εκείνους που οριακά οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας έχασαν ή κέρδισαν στις προηγούμενες εκλογές, ώστε να εξετασθούν οι δυνατότητες συνεργασιών ακόμη και με υποψηφίους που προέρχονται από τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς, με σκοπό οι «προβεβλημένες περιπτώσεις» να μην περάσουν στο ΠΑΣΟΚ που κάνει ανάλογο «άνοιγμα».

Το «μήλον της Εριδος»…

Ο πρώτος δήμος της χώρας, ο δήμος της Αθήνας, αποτελεί το «μήλον της Εριδος» μεταξύ πολλών φιλόδοξων υποψηφίων και εξ αιτίας των πρόσθετων αρμοδιοτήτων, αλλά και της «αίγλης» που θα απολαμβάνει ο δήμαρχος, κατά την περίοδο της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στην περίπτωση που αποσύρει το ενδιαφέρον της η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, τότε στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας… δημιουργούνται εκρηκτικές καταστάσεις.

Θεωρείται δεδομένο το ενδιαφέρον του κ. Γιώργου Βουλγαράκη και του κ. Βύρωνα Πολύδωρα.

Αντιθέτως, τα σχετικά δημοσιεύματα που ανέφεραν τον κ. Στέφανο Μάνο, ως έναν από τους πιθανούς υποψηφίους για τον δήμο της Αθήνας, δεν φαίνεται ότι έχουν κάποια βάση γιατί… ούτε η Ρηγίλλης αντιμετωπίζει τέτοιο ενδεχόμενο, ούτε ο κ. Μάνος φαίνεται ότι έχει εκφράσει κάποια ανάλογη επιθυμία.

Στο προσκήνιο και πάλι, πάντως, παρουσιάζεται και η υποψηφιότητα του κ. Νίκου Χατζηνικολάου, τον οποίο δύο δημοσκοπήσεις που έχουν διεξαχθεί, τον φέρουν πρώτο στις προτιμήσεις. Ωστόσο, η πιθανή υποψηφιότητά του διευθυντού του «Μέγα», δημιουργεί εντονότατες αντιδράσεις από την πλευρά… του διευθυντού της εφημερίδος «Ελεύθερος Τύπος» κ. Γ. Κύρτσου, ο οποίος έχει γνωστοποιήσει ότι θα επιθυμούσε στην περίπτωση που δεν είναι η κ. Ντόρα Μπακογιάννη να επιλεγεί μία πολιτική υποψηφιότητα, όπως του κ. Γ. Βουλγαράκη ή του κ. Βύρωνα Πολύδωρα. Σε διαφορετική περίπτωση -εκείνην της επιλογής του κ. Νίκου Χατζηνικολάου – προειδοποιεί ότι θα… κατέβει ο ίδιος υποψήφιος.

Ο πρόεδρος περιμένει

Με βάση όλα αυτά τα ενδεχόμενα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. K. Καραμανλής δέν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του, αναμένοντας πρώτα το ξεκαθάρισμα των προθέσεων της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, αλλά και τις σχετικές προτάσεις της επιτροπής εκλογών, ώστε τελικά να λάβει τις αποφάσεις του.

Στο αμέσως πάντως επόμενο χρονικό διάστημα, θα ολοκληρωθεί… ένας κύκλος επαφών μεταξύ «αλλήλων», όσων φιλοδοξούν να είναι υποψήφιοι στον πρώτο δήμο της χώρας, πρωτοκλασάτων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και των αρμοδίων κομματικών οργάνων.

Βέβαια, αυτό δεν είναι και μια πολύ εύκολη υπόθεση…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή