ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΟ

4' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον Παύλο Αλέπη, διευθυντή δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ και την Αθηνά Ραπίτου, που κάνει τηλεοπτικό ρεπορτάζ προσωπικοτήτων, όπως του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς και πολιτικό, οι δρόμοι μας, όπως είναι φυσικό, συναντώνται συχνά στην τροχιά των γεγονότων.

Αυτήν τη φορά όμως οι καλοί συνάδελφοι ήρθαν σ’ εμάς όταν η «Καθημερινή» έγινε η ίδια είδηση με τη μετακόμιση από την ιστορική της διεύθυνση, στη Σωκράτους 57, στο Νέο Φάληρο, στο ιδιόκτητο μοντέρνο κτιριακό συγκρότημα της Εθνάρχου Μακαρίου και Δημητρίου Φαληρέως 2. Ο Παύλος Αλέπης μάς έστειλε την τελευταία ημέρα, που η «K» γράφτηκε στη Σωκράτους, συνεργείο για να καταγράψει αυτήν την αλλαγή, που είχε σχέση μόνο με το παραδοσιακό κτίριο κι όχι με την ίδια την «Καθημερινή» ως εφημερίδα και τους ανθρώπους της.

Ο εικονολήπτης, ο έμπειρος Πέτρος Ζωίδης πήρε πλάνα από το γραφείο του διευθυντού κ. Στάμου Ζούλα, από τη μεγαλόπρεπη Αίθουσα Γεωργίου Βλάχου άδεια, με τα ιστορικά πρωτοσέλιδα στους τοίχους, και με εμβόλιμες στο μοντάζ σκηνές από την ίδια την Αίθουσα γεμάτη κόσμο, με τον Πρόεδρο της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ Α.Ε.» κ. Αριστείδη Αλαφούζο να υποδέχεται καλεσμένους από τον χώρο των ειδήσεων – όπως ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης που υπογράφει στο Βιβλίο Επισκεπτών. Αλλά και στο γραφείο του Τήλεφου, που ύστερα από 27 χρόνια άδειαζε από βιβλία, φωτογραφίες, πειστήρια μιας ενδιαφέρουσας δημοσιογραφικής ζωής, πέρασε η κάμερα και το κράτησε έως δημοσιογραφική μαρτυρία.

Η δημοσιογράφος Αθηνά Ραπίτου με τη φωνή της, που ξέρει να ρωτάει και να χρωματίζει ως και τις απαντήσεις, έδινε στο σπικάρισμα την όλη συγκινητική ατμόσφαιρα που ανέδιδε το φωτισμένο κτίριο, σε ώρα εντατικής εργασίας, για το φύλλο της εφημερίδας, το τελευταίο με τη διεύθυνση της Σωκράτους 57.

Μεγάλη η συμβολή σε αυτό και του ηχολήπτη Αντώνη Κυπραίου, καθώς και του μοντάζ που κράτησε τις πιο σημαντικές στιγμές μιας συνέντευξης, που ήταν και live και ντοκουμέντο.

Γιατί, όπως είπε ο διευθυντής κ. Στάμος Ζούλας «Η Καθημερινή είναι πάνω απ’ όλα οι άνθρωποί της. Οι εκδότες, το διευθυντικό της επιτελείο, οι συντάκτες της, το τεχνικό και το διοικητικό της προσωπικό. Αυτή η Καθημερινή δεν αλλάζει ούτε απειλείται με κάποια έξωση».

Γεγονός αυταπόδεικτο, γιατί την επομένη της εγκατάστασής μας στο Νέο Φάληρο, η «Καθημερινή» βγήκε, και συνεχίζει σαν να μη μεσολάβησε τίποτε, παρ’ όλο το τιτάνειο έργο-άθλο της μετακόμισης από τα γραφεία των Αθηνών σε αυτά του Νέου Φαλήρου, ενώ όλες οι πτυχές της έκδοσης δούλευαν ρολόι…

Αγαπητοί συνάδελφοι της ΝΕΤ και της ΕΤ1, ευχαριστούμε για την προσοχή που δώσατε στην «K» και για το ότι τη μεταδώσατε ως είδηση στα δελτία ειδήσεων της Κυριακής 4/11, στο κεντρικό δελτίο, καθώς και της Δευτέρας 5 Νοεμβρίου.

Σας περιμένουμε και στα νέα μας γραφεία, που διαθέτουν και απαράμιλλη θέα και όπου η εφημερίδα «K» συνεχίζει να γράφει την ιστορία της σε νέο τοπίο με περισσότερο φως!

Πολιτικό και πολιτιστικό Α-Τζεμ Πιλάφι

Σε αυτά τα εγκαίνια, που τελούν υπό την αιγίδα του δημάρχου Αθηναίων κ. Δημήτρη Λ. Αβραμόπουλου, όπως γράφει στα αγγλικά η επίσης αγγλιστί γραμμένη πρόσκληση, όποιος πάει να θυμηθεί «να μην ξεχνά την Κύπρο». Σε κάποια φάση φιλίας και προσέγγισης της εξωτερικής πολιτικής αποφασίσθηκε, εν θερμώ, να γίνει Εκθεση Φωτογραφίας του Ισμαήλ Τζεμ, του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, η οποία ακούει στον τίτλο «Εποχές». Τα εγκαίνια γίνονται αύριο Πέμπτη 8 Νοεμβρίου στο Κέντρο Τέχνης του Δήμου Αθηναίων στο Πάρκο Ελευθερίας, στη Βασιλίσσης Σοφίας. Θα παραστεί και ο καλλιτέχνης φωτογράφος, ο οποίος όμως φθάνει εδώ με πολιτική αποστολή (όπως διαβάσαμε στο πρωτοσέλιδο της «K» χθες) «για επίσκεψη εργασίας, η οποία συμπίπτει με μια κλιμάκωση των απειλών της Αγκυρας περί ενσωματώσεως των κατεχομένων εδαφών της Κύπρου στην Τουρκία στην περίπτωση κατά την οποία η Κυπριακή Δημοκρατία ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση». Η έκθεση έχει συνδιοργανωτές το Φωτογραφικό Αρχείο του Μουσείου Μπενάκη, τον Φωτογραφικό Κύκλο και το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας. Χορηγοί τα Χρηματιστήρια Κωνσταντινουπόλεως και Αθηνών. Κατά τα άλλα, «Κύπρος δεν Ξεχνώ».

Ο δήμαρχος Πειραιώς μάς καλωσορίζει!

Μαζί με τον εκδότη και τον διευθυντή της «K», είχε και ο Τήλεφος το δικό του «καλωσόρισμα» – μία εντυπωσιακή, σαν πράσινο σιντριβάνι, γλάστρα που στολίζει ήδη το ηλιόλουστο γραφείο στον 4ο όροφο. Και το σημείωμα που τη συνόδευε, ευγενικό και με ειλικρινή διάθεση εξυπηρέτησης έγραφε: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορήθηκα τη μεταφορά έδρας της ιστορικής εφημερίδος Η Καθημερινή στον Πειραιά. Εύχομαι η διεισδυτική ματιά σας ως Τήλεφος από το Σημειωματάριο να επεκταθεί και στη ζωή του μεγάλου λιμανιού.Καλή επιτυχία στο έργο σας. Πάντα πρόθυμος να βοηθήσω σε οτιδήποτε χρειαστείτε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου.

Ο Δήμαρχος

Χρήστος Αγραπίδης»

Μαζί με τις θερμές ευχαριστίες για το ολόδροσο καλωσόρισμα, δεχθείτε κύριε δήμαρχε και τη διαβεβαίωση του Τήλεφου ότι σύντομα θα έρθει στο Δημαρχείο για μια επίσκεψη ανταποδοτική, με δημοσιογραφικό περιεχόμενο. Κι αν έχει το λιμάνι ομορφιές, αλλά και θέματα που ζητούν διεισδυτική ματιά! Αυτήν τη στιγμή, όμως, η ματιά μας είναι θαυμαστική. Αντικρίζουμε το πρώτο μας ηλιοβασίλεμα, χρυσό με ρόδινες ανταύγειες, στον γκριζογάλανο θόλο, πάνω από την Καστέλλα. Αυτό κι αν είναι καλωσόρισμα μιας Nature Vivante, που την οφείλουμε στο τοπίο του Πειραιά…

Επισκέψεις…

Σήμερα είναι μια… ιστορική μέρα, υπό μίαν έννοιαν…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή