Για την περιπόθητη θέση κλητήρος

Για την περιπόθητη θέση κλητήρος

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επειδή στο Δ.Σ. της εταιρείας «Ολυμπιακό Χωριό 2004» διατυπώθηκαν απρεπή σχόλια για την «K» και τον γράφοντα (ακούγοντάς τα θα ερυθριούσε ο αγαθός καραγωγεύς ή ο λεμβούχος παλαιάς εποχής) και επειδή αμφισβητήθηκε η ακρίβεια των πληροφοριών μας, σπεύδουμε να δημοσιεύσουμε τον επίσημο κατάλογο αμοιβών του Δ.Σ. και μισθών προσληφθέντων υπαλλήλων τής ως άνω εταιρείας:

Αυτά για την ώρα και, αν χρειασθεί, διαθέτουμε και άλλα στοιχεία. Θα με ρωτήσετε φυσικά πώς και με ποια κριτήρια επελέγησαν αυτά τα πρόσωπα με τους παχυλούς μισθούς. Θα έχετε ήδη παρατηρήσει ότι ο τελευταίος στην κλίμακα μισθός, του κλητήρος και του συντηρητού, είναι περίπου… 685.000 δρχ. μηνιαίως, ασφαλώς μικτά και συμπεριλαμβανομένων των δώρων. Καθαρά, θα πρέπει να είναι γύρω στις 400.000 μηνιαίως, όσα περίπου παίρνει ένας αρχιτέκτονας ή ένας μηχανικός του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, του οποίου θυγατρική είναι η γαλαντόμος εταιρεία. Αν προκηρυσσόταν διαγωνισμός για την πρόσληψη δύο κλητήρων με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ, θα είχε υποβάλει αίτηση… η μισή και πλέον Ελλάδα, για μία από τις δύο θέσεις κλητήρος! Ακόμη και άνεργοι νέοι με διπλωματικό.

Αλλά γι’ αυτό συνέστησαν, με εντολή του τέως υφυπουργού Εργασίας κ. Πρωτόπαππα, τη θυγατρική «Ολυμπιακό Χωριό 2004» και γι’ αυτό μεταβίβασαν όλα τα δικαιώματα του OEK, αλλά σχεδόν καμιά υποχρέωση για τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος, για να μη δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Εφερα το παράδειγμα του κλητήρος, γιατί σ’ αυτό είναι περισσότερο εμφανή τα «κριτήρια» πρόσληψης. Αν σας μιλούσα για τις αμοιβές του γιατρού εργασίας ή των τριών «κοινωνιολόγων – δημοσιογράφων» με αποδοχές 30 εκατ. ετησίως έκαστος (μικτές και με τα δώρα) θα μου λέγατε ότι τόση είναι η αξία του. Αλλά και πάλι θα συγκρίνατε αυτές τις αποδοχές με τις αποδοχές γιατρών (και διασήμων) του ΕΣΥ και του ΙΚΑ.

Με αυτά και αυτά, το κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο του «Ολυμπιακού μας Χωριού» προσεγγίζει (μέχρι τώρα και βλέπουμε) τις 700.000, ενώ το αντίστοιχο κόστος των εργατικών του OEK κυμαίνεται από 150 έως 180 χιλ. δρχ. Καταλαβαίνω ότι οι κατασκευές στο «Ολυμπιακό Χωριό» θα είναι πολυτελείς (γιατί;), ασφαλείς (θα αντέχουν σε σεισμό… 11 Ρίχτερ) και με πολυτελή και «καλλιτεχνική» διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Αντε το κόστος να είναι διπλάσιο, όχι όμως… πενταπλάσιο! Δεν μπορούμε, σου λέει, να κάνουμε Ολυμπιακούς Αγώνες, σεβόμενοι την ισχύουσα νομοθεσία, το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ελεγκτικό Συνέδριο. Γι’ αυτό κατασκευάζουμε… «θυγατρικές».

,,,

Αυτό πλέον διατυμπανίζεται φανερά, από αρμοδίους και μη, νέους «μεγαλοϊδεάτες». Διατυμπανίζουν ακόμη ότι οι «γκρίνιες» και οι αντιρρήσεις προέρχονται από τους… ιδεολογικά αντίπαλους των Ολυμπιακών Αγώνων. H ταπεινότης μου δεν κρύβει ότι, από «συντηρητισμό» παθαίνει αλλεργία από ντοπαρισμένες διεθνείς φανφάρες και από έλλειψη διορατικότητος δεν μπορεί να δει… το εθνικό όραμα. Το θέμα όμως δεν είναι εκεί. Μπορούμε να οργανώσουμε Ολυμπιακούς Αγώνες με διαφάνεια, με νομιμότητα και με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα. Είναι μερικοί καρεκλοκένταυροι πασόκοι που πιστεύουν ότι δεν μπορούμε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή