Αποχρώσεις

3' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέμα χιούμορ

Ενα… αστειάκι είπαν να κάνουν, έτσι για να ξεγελάσουν τον καθημερινό πόνο των Παλαιστινίων, οι παράγοντες σατιρικής τηλεοπτικής σειράς στο Αμπού Ντάμπι, εμφανίζοντας τον Ισραηλινό πρωθυπουργό ως αιμοσταγή τρομοκράτη, που πίνει το αίμα μικρών Παλαιστινίων. Μόνο που κάποιοι στο Ισραήλ -και όχι μόνον- βρήκαν κακόγουστο και «αποκρουστικό» αυτό το είδος του χιούμορ, ενώ δύο μεγάλες εταιρείες-χορηγοί της εκπομπής απέσυραν τις διαφημίσεις τους, σε ένδειξη δυσφορίας. O υπουργός Εξωτερικών της χώρας Σιμόν Πέρες είπε ότι το Ισραήλ θα διαμαρτυρηθεί στον OHE, ενώ ο Βέλγος πρωθυπουργός Γκι Φερχόφσταντ, απηχώντας την E.E. (η χώρα του έχει την προεδρία της Ενωσης) μίλησε για «σκάνδαλο». Κατά τον διευθυντή του αραβικού καναλιού, ωστόσο, όλες αυτές οι αντιδράσεις απλώς αποδεικνύουν την έλλειψη χιούμορ των εκφραστών τους.

Πάρτι τέλος

Πολύ κακόγουστο, όμως, βρήκε και η αμερικανική αεροπορική εταιρεία United Airlines το χιούμορ ιδιοκτήτη γαλλικού «νάιτ κλαμπ», που είχε τη φαεινή ιδέα να οργανώσει πάρτι με προσκεκλημένο τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο οποίος μάλιστα θα έφθανε, υποτίθεται, στο κλαμπ από το Αφγανιστάν, μ’ ένα αεροπλάνο της συγκεκριμένης εταιρείας. Οταν, όμως, η UA (αεροπλάνα της οποίας έγιναν κινούμενες βόμβες στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ) έμαθε γι’ αυτά τα σχέδια, κινητοποιήθηκε δικαστικώς, προκειμένου να αποτρέψει το πάρτι. Και το πέτυχε. Το «Λα Μακίνα» ακύρωσε οικειοθελώς το προγραμματισμένο πάρτι του, για να αποφύγει περαιτέρω κακά ξεμπερδέματα, χαλώντας τη βραδιά των θαμώνων του, αλλά κι ένα… σίγουρο καταφύγιο για τον πιο καταζητούμενο άνθρωπο στον κόσμο.

Αλλαγή ρόλων

Αυτά που ξέρατε περί ωραίου και ασθενούς φύλου και άσχημου αλλά ισχυρού, ξεχάστε τα, γιατί πέρασαν ανεπιστρεπτί. Οι γυναίκες αποδεικνύουν μέρα με τη μέρα την ισχύ τους και οι άνδρες άγχονται με την ίδια επιμονή να αποδείξουν την ομορφιά τους, επιδεικνύοντας μάλιστα υπερβάλλοντα ζήλο. Οι άνδρες, όπως ακριβώς και οι γυναίκες, ενδιαφέρονται για την εξωτερική τους εμφάνιση, συχνά σε υπερβολικό βαθμό, εκτιμά ο Ντέιβιντ Καστλ, εμπειρογνώμων του Ερευνητικού Ινστιτούτου Διανοητικής Υγείας της Μελβούρνης. Κατά τον Αυστραλό επιστήμονα, πολλοί άνδρες φθάνουν στα όρια της «ψύχωσης» με την εμφάνισή τους και ενδιαφέρονται κυρίως για το δέρμα, τα μαλλιά, τη μύτη, τα μάτια και βεβαίως… τα γεννητικά τους όργανα. O ίδιος αναφέρει ότι τελευταίως, παρουσιάστηκε μια καινούργια ανδρική πάθηση, που έχει να κάνει με την ψύχωσή τους για το μέγεθος των μυών τους. Για να το επιτύχουν γυμνάζονται υπερβολικά, παίρνουν συμπληρώματα διατροφής και ως αποτέλεσμα αποκτούν μυϊκή δυσμορφία, ενώ η εμφάνισή τους δεν παρουσίαζε κανένα πρόβλημα.

Καλή αγορά

Εγραψε το πρώτο της βιβλίο σε καφετέριες, αναζητώντας μια ζεστή γωνιά για να γράψει το παραμύθι της. Σήμερα, όμως είναι ιδιοκτήτρια εξοχικής έπαυλης, με δύο τεράστιες αίθουσες για τις συγκεντρώσεις των αγαπημένων της, με σαλόνι, τραπεζαρία, μπάνιο, κουζίνα και βιβλιοθήκη. H συγγραφέας του πασίγνωστου πια «Χάρι Πότερ, η Τζ. K. Ρόουλινγκ, χρησιμοποίησε ένα μικρό μόνο μέρος από την τεράστια περιουσία που της χάρισε ο ήρωας των βιβλίων της για να αγοράσει μια απομονωμένη, τεράστια και παμπάλαια έπαυλη στην κεντρική Σκωτία, απ’ όπου πέρασαν πρίγκιπες και διάδοχοι του θρόνου. Τα νέα της αγοράς διέρρευσαν αναρμοδίως, αφού η ίδια δέσμευσε τον πωλητή με συμβόλαιο να μην αποκαλύψει τίποτα για την αγορά και η εκπρόσωπός της έμεινε σιωπηλή όταν της ζητήθηκε να επιβεβαιώσει την πληροφορία. Ποιος ξέρει, ίσως η συγγραφέας του «Χάρι Πότερ», την κινηματογραφική εκδοχή του οποίου αναμένουν με περισσή προσμονή οι εν Ελλάδι μικροί και μεγάλοι φίλοι του, θέλει να κρατήσει την πραγμάτωση του παραμυθένιου ονείρου της μόνο για τον εαυτό της.

Τολμηρή

Το σχολείο είναι για να μαθαίνει κανείς γράμματα. Δεν είναι πασαρέλα για να επιδεικνύει μοντελάκια ή να προκαλεί να αδηφάγα βλέμματα αρρένων συμμαθητών και γιατί όχι και δασκάλων. Σας ακούγεται ολίγον παρωχημένο, σας θυμίζει κάτι από τα παλιά, καλά χρόνια, όταν κορίτσια και αγόρια πήγαιναν σχολειό με ομοιόμορφη στολή; Κι όμως, με το παραπάνω σκεπτικό νεαρή μαθήτρια σχολείου του Μακλεμβούργου εκδιώχθηκε από το μάθημά της επειδή φορούσε χαμηλοκάβαλο παντελόνι, που άφηνε ακάλυπτο μεγάλο τμήμα της κοιλίτσας της, στρέφοντας προς αυτήν τα βλέμματα συμμαθητών και δασκάλων της. Το θέμα πήρε διαστάσεις και άρχισε ευρύτερη συζήτηση για την «ελευθεριάζουσα» εμφάνιση των μαθητριών στα σχολειά. Το αν και κατά πόσον αυτή η συζήτηση θα επιφέρει και αποτελέσματα ή θα ξεπεράσει τα σύνορα συγκεκριμένης χώρας, δεν μπορεί, θα το μάθουμε εγκαίρως, αφού αφορά και τις δικές μας τολμηρές μαθητριούλες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή