ATZENTA

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΑΤΡΟ

«Μιζερέρε» του Παναγιώτη Πασχίδη στο Εθνικό Θέατρο (Σκηνή Κοτοπούλη) σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου. «O Εβρος απέναντι» των Θ. Παπαθανασίου – M. Ρέππα στο θέατρο «Κιβωτός». Σκηνοθεσία: Νίκος Μαστοράκης. Οι τρεις πρώτες παραστάσεις θα δοθούν με μειωμένο εισιτήριο.«Λευκές νύχτες» του Ντοστογιέφσκι στο θέατρο του «Ηλιου». Σκηνοθεσία: A. Παπασπύρος.«Οδυσσέα, γύρισε σπίτι» του Ιάκωβου Καμπανέλλη στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης. Σκηνοθεσία: Ανδρέας Βουτσινάς.«Νυχτερινή περιπολία» της Αλεξάνδρας Παπαγεωργίου στο θέατρο του Νέου Κόσμου (Δώμα).«Αδεια Ποδηλάτου» με την Κερασία Σαμαρά. Μέχρι τις 26 του μηνός στο «Εναλλάξ» (Μαυρομιχάλη 139 – 9 μ.μ.). «Γυναίκες χωρίς πρόσωπο» της M. Καρβουνίδου στο θέατρο «Εντροπία» από την ομάδα «Μηδέν Αρνητικό». Απόψε και το επόμενο τριήμερο (23, 24, 25/11) πραγματοποιούνται (πριν και μετά την παράσταση) εκδηλώσεις με θέμα «H γυναίκα ελεύθερη στη τέχνη». «Μειδιάστε παρακαλώ» του Δ. Γιαννουκάκη στο θέατρο «Εναστρον». Σκηνοθεσία: Βασίλης Ρίτσος. «O Ποπολάρος» του Γρ. Ξενόπουλου στο θέατρο «Θυμέλη». Σκηνοθεσία: E. Βοζικιάδου.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ

«Ευρώπη και Ισλαμικός Κόσμος. Συνύπαρξη και συγκρούσεις». Διήμερο συνέδριο που οργανώνει η Εταιρεία Πολιτικού Προβληματισμού «Νίκος Πουλαντζάς» στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (αμφιθέατρο I. Δρακόπουλου – αίθουσα Προπυλαίων). Εναρξη 6 μ.μ.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συνδιάσκεψη με θέμα την εκπαίδευση ενηλίκων οργανώνουν οι εκδόσεις «Μεταίχμιο» στο αμφιθέατρο Σ. Καράγιωργα του Παντείου Πανεπιστημίου. Ομιλητές οι S. Courau, P. Race, A. Rogers κ.ά.«Πολιτισμική ταυτότητα. Λογοτεχνία, Ιστορία, Μνήμη – 18ος-20ός αιώνας». Εργαστήριο που οργανώνει το Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών (Βασ. Κων/νου 48 – 7 μ.μ.).Τιμητική εκδήλωση για τον συγγραφέα Τόλη Καζαντζή οργανώνουν οι εκδόσεις «Νεφέλη» στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης (8 μ.μ.).«Ποίηση χαραγμένη στην πέτρα». Παρουσίαση του βιβλίου των M. N. Αρχοντάκη – Γ. Γ. Γιαννούλη (εκδ. «Ατραπός») στην αίθουσα Λόγου της Στοάς του Βιβλίου (7.30 μ.μ.).Επιστημονική ημερίδα με θέμα «H διεθνής προστασία των πολιτιστικών αγαθών. Ματιές στο μέλλον» στην αίθουσα Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εναρξη 9 π.μ.Συνεστίαση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βετεράνων Αεροπορίας στην «Αγράμπελη» (Καραϊσκάκη 63, Αγ. Παρασκευή – 9 μ.μ.).

ΜΟΥΣΙΚΗ

Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής. Μαέστρος ο Λουκάς Καρυτινός (8.30 μ.μ.).Οι «Mode Plagal» στο «Αν» κλάμπ (Σολωμού 13-15, Εξάρχεια, τηλ. 33.05.056).Τρεις τελευταίες παραστάσεις (23, 24, 25/11) στη «Σφεντόνα» με την Σαβίνα Γιαννάτου.Ρεσιτάλ βιολοντσέλου με τους Καρολίνα Λαντρισίνι και Χουάν Αντόνιο Αλμάρθα στο ωδείο «Φίλιππος Νάκας» (Ιπποκράτους 41 – 8 μ.μ.).«Οναρ» στο «House of Art» (Σαχτούρη 4 & Σαρρή – 10.30 μ.μ.).Βαλκανική fusioστο «Half Note» μέχρι τις 29 του μήνα (10.30 μ.μ.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή