Και το «Γούρι της Χρονιάς» με τον κότινο και την υπογραφή του Αλέκου Φασιανού

Και το «Γούρι της Χρονιάς» με τον κότινο και την υπογραφή του Αλέκου Φασιανού

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οπως κάθε χρόνο στην Εορταγορά θα βρούμε και θα πάρουμε, χρυσό ή ασημένιο, το «Γούρι της Χρονιάς» που εφέτος είναι προσφορά, και δημιουργία του Αλέκου Φασιανού στο Σώμα Ελληνίδων Οδηγών.

Ο κότινος -το στεφάνι αγριελιάς που ήταν το έπαθλο των αρχαίων Ολυμπιονικών- είχε αξία αντιστρόφως ανάλογη προς την απλότητά του. Αυτό το κλαδάκι αγριελιάς -μας θυμίζει με το σχέδιό του ο Αλέκος Φασιανός- δεν σήμαινε μόνον αιώνια δόξα για τον νικητή, την οικογένειά του και την πόλη του, αλλά επιπλέον τον μυστικό του δεσμό με το θείο. O κότινος εξασφάλιζε μια ζωή ολόφωτη στον κάτοχό του, τον «στεφάνωνε» με την θεϊκή εύνοια.

Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στο Ζάππειο ο Αλέκος Φασιανός θα παρουσιάσει κοντά στους φίλους τού Οδηγισμού το Φλουρί που σχεδίασε ειδικά για το ΣΕΟ, τον δικό μας «κότινο» για ένα δημιουργικό 2002, τη δική μας νίκη για μια φωτεινή γούρικη χρονιά που όλοι έχουμε ανάγκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή