Απόψε τα Διεθνή Διαγωνιστικά Πολιτισμικά Βραβεία Ωνάση 2001

Απόψε τα Διεθνή Διαγωνιστικά Πολιτισμικά Βραβεία Ωνάση 2001

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρωμα δημιουργίας και καρποί ευγενούς άμιλλας, τα θεατρικά έργα που βραβεύθηκαν για το 2001 από το Ιδρυμα Ωνάση έχουν την τιμητική τους απόψε, στην επίσημη τελετή απονομής των βραβείων παρουσία των βραβευομένων, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ώρα 19.00.

Τα βραβεία που έχουν ήδη ανακοινωθεί αφορούν τον 2ο Διεθνή Διαγωνισμό για τη Συγγραφή Πρωτότυπου Θεατρικού Εργου και είναι δύο Αμερικανοί, πρώτο και δεύτερο βραβείο, ο Daniel Du Plantis για το έργο του «Past Tenses Ever Present» και η Deborah Baley Brevoopt για το έργο της «The Womeof Loskerbie», και ο Ελληνας θεατρικός συγγραφέας Παναγιώτης Μέντης για το έργο του «Ξένοι». Επαίνους μοιράσθηκαν οι Βασίλης Κατσικονούρης (Ελλάδα) για το έργο του «Εντελώς αναξιοπρεπές», ο Jacques Languirand (Καναδάς), «Faust et les Radicaux Libres» και η JeaSterret (ΗΠΑ) για το έργο της «Willie B. came into the sun». Θα απονεμηθούν επίσης βραβεία και έπαινοι για τον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό για τη Σύνθεση Πρωτότυπης Μουσικής για Χορογραφία και για Πρωτότυπη Χορογραφία. Στο Μέγαρο Μουσικής, ώρα 7, με προσκλήσεις αυστηρά προσωπικές για την απονομή Διαγωνιστικών Διεθνών Πολιτισμικών Βραβείων, που το Ιδρυμα θέσπισε και έχουν γίνει ήδη θεσμός σε διεθνή κλίμακα.

Της ελληνικής έκδοσης προηγήθηκε η ισπανική του έκδοση και έπεται η αγγλική – όπως είπε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση κ. Στέλιος A. Παπαδημητρίου παρουσιάζοντας τον Μυθολογικό Ατλαντα Ελλάδος στο Μέγαρο Μελά εκείνο το βροχερό απόγευμα, «Εμάς στο Ιδρυμα Ωνάση μάς άγγιξε ο σύντομος και περιεκτικός λόγος, η ακριβής περιγραφή του τόπου, των περιστατικών και γενικά του μύθου που τον αφορά. Στο δεύτερο μέρος του έργου ο συγγραφέας αποτυπώνει πάνω στους σχετικούς χάρτες όλους τους αρχαίους τόπους, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά τη γεωγραφία της ελληνικής μυθολογίας… Είμαι βέβαιος ότι πολλοί ξένοι και Ελληνες θα του χρωστούν χάρη για το έργο του και θα το απολαμβάνουν ζωντανά ή νοερά κάθε φορά που θα θελήσουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα», είπε ο κ. Στ. Παπαδημητρίου, που από 24 ετών, δικηγόρος στην Αλεξάνδρεια, προσδέθηκε στο άρμα ενός Μύθου της επιχειρηματικής ζωής, όπως ήταν ο Αριστοτέλης Ωνάσης, λάτρης της Ελλάδας και ταγμένος να κάνει την Ελλάδα να ξεχωρίζει και το ελληνικό όνομα να ακούγεται, όσο ζούσε και ύστερα από αυτό, με τα διεθνή βραβεία και λοιπές πολιτισμικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις του κοινωφελούς ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή