Καθημερινες Βολες

4' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πικρό γέλιο…

Δεν ξέρω ποια είναι η άποψή σας για την πρωτοβουλία του K. Καραμανλή να πραγματοποιεί επισκέψεις σε χώρους της «ευαίσθητης καθημερινότητας» για τον πολίτη, προκειμένου -χωρίς κάμερες και συνοδεία δημοσιογράφων- να διαπιστώσει τα κακώς κείμενα της νεοελληνικής κοινωνίας. Πάντως, η άποψη του εκπροσώπου της κυβέρνησης, μάλλον πικρό γέλιο προκαλεί. Με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου της Ν.Δ. σε ένα από τα σχολεία της Αθήνας και τα όσα αρνητικά είδε και κατέγραψε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Ο κ. Καραμανλής έκανε και πάλι μία από τις γνωστές επιδείξεις μιζέριας. Συνηθίζει πλέον να επιλέγει ένα χώρο όπου το νέο δεν έχει γεννηθεί ακόμη, όπου η προσπάθεια που γίνεται σε όλη τη χώρα πιθανό να μην έχει αποδώσει ακόμη τους καρπούς της και προσπαθεί, εκμεταλλευόμενος το πρόβλημα αυτό, να δημιουργήσει μια γενικότερη αρνητική εικόνα, αρνούμενος να αναγνωρίσει την πραγματικότητα, την πρόοδο που συντελείται. Δημιουργεί εκ συστήματος μια εικόνα γκρίζα».

Συμπέρασμα; H κυβέρνηση δεν φταίει που το… νέο δεν έχει γεννηθεί ακόμα (μετά 20 έτη ΠΑΣΟΚικής κυβερνητικής «κυοφορίας»! Δεν ευθύνεται η κυβέρνηση για τα χάλια που υπάρχουν. Αλλά ο κ. Καραμανλής που τα επισημαίνει!..

Το ερείπιο…

Πολύ καλή… έρευνα προηγήθηκε από τους αρμόδιους της Νέας Δημοκρατίας για να «ανακαλυφθεί» το 46ο Γύμνασιο και Λύκειο, το οποίο στεγάζεται με διπλοβάρδια μάλιστα σε ένα παμπάλαιο κτίριο, ίσως το πιο παλαιό κτίριο της Αθήνας, που φιλοξενεί σχολείο! Αποτελεί σίγουρα μία ακραία περίπτωση προβληματικού σχολείου, αλλά γιατί εξανίσταται το υπουργείο Παιδείας; Μήπως αντί της έντονης λεκτικής αντίδρασης, θα ήταν καλύτερο να απαντήσει με τις (όποιες… ) ενέργειες που έχουν γίνει ώστε να μετεγκατασταθεί το εν λόγω σχολείο;

Προβληματάκι…

Οντως αποκαλυπτική η συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. O δημοσιογράφος σε «αφιέρωμα» για τις αυθαίρετες βίλες των υψηλά ισταμένων, ανάμεσα σε άλλα εντόπισε και την τετραώροφη νεοανεγειρόμενη οικοδομή του κ. Χάρη Αλαμάνου. H άδεια που είχε ο τελευταίος ήταν για τριώροφο κτίριο -όπως προβλέπουν άλλωστε οι κανόνες για όλους τους κοινους θνητούς στην περιοχή Ντράφι- και έτσι η πολεοδομία, ύστερα από αυτοψία -ή μάλλον μετρώντας απλώς τους ορόφους που έχτισε- ανέστειλε τις οικοδομικές του δραστηριότητες. Θέλετε να ακούσετε τι σκαρφίστηκε ως αιτιολογία ο κ. Αλαμάνος, κληθείς να σχολιάσει την παρανομία του; «Ναι, ναι υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα, αλλά θα επιχωματώσω το ένα… υπόγειο και θα λήξει». Ας μας συγχωρήσει ο κ. Αλαμάνος αλλά το δικό μας πρόβλημα είναι όχι το αν θα μπαζώσει το υπόγειο, αλλα γιατί το έχτισε. Παρεμπιπτόντως σημειώνεται ότι το υπόγειο, όπως το έδειξε τουλάχιστον η κάμερα, πρόκειται για ένα «καραμπινάτο» ισόγειο με πόρτες και παράθυρα, ούτως ώστε με το μπάζωμα να κοντύνει και το αυθαίρετο κατά έναν όροφο… Εκτός πια και αν ο κ. Αλαμάνος υπονόησε με την απάντησή του ότι κάτω από την οικοδομή υπάρχει και άλλο παράνομο υπόγειο, που δεν κατέγραψε η κάμερα οπότε θα συστήναμε προσοχή στους κατοίκους που τον κατήγγειλαν μην και τους μπαζώσει μέσα…

Ο «εισαγγελέας»

Είπε, που λέτε, ο κ. Λεωνίδας Κύρκος ότι ο Συνασπισμός «πρέπει να σταματήσει να κανοναρχεί, κουνώντας το δάχτυλο δίκην εισαγγελέως προς το ΠΑΣΟΚ». Ενδιαφέρουσα θέση. Αλήθεια, όμως… Πότε άρχισε να κουνάει κατ’ αυτόν τον «εισαγγελικό» τρόπο το δάχτυλο προς το ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΝ; Το 1988 – 89, όταν και δι’ αριστερού… δακτύλου στήθηκε και το Ειδικό Δικαστήριο με το ΠΑΣΟΚ στο εδώλιο του κατηγορημένου και «εισαγγελέα» την Αριστερά; Πιθανότατα τότε… Αλλά, ποιος ηγείτο του ΣΥεκείνην την περίοδο;

Εκσυγχρονισμός…

Εντολή προς τους προϊσταμένους των Περιφερειακών Υπηρεσιών του ΥΕνα διευκολύνουν κάθε Λιμενικό που επιθυμεί να παραστεί στην ένστολη διαμαρτυρία που πραγματοποιείται σήμερα στη Θεσαλονίκη εξέδωσε ο B΄ υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος… Μάλιστα, στη σχετική διαταγή σημειώνεται ότι θα πρέπει να χορηγηθούν… οι απολύτως αναγκαίες ημέρες αδείας απουσίας (!) με την υποσημείωση, βεβαίως, να ληφθεί υπόψιν η ευρυθμη λειτουργία του Σώματος. Καλός και αναγκαίος ο συνδικαλισμός, πολύ περισσότερο που οι Λιμενικοί έχουν πολλά δίκαια οικονομικά και θεσμικά αιτήματα… Αλλά γιατί από τόσο νωρίς… τέτοια «συνδικαλιστική» ανησυχία από τον B΄ υπαρχηγό του Λ.Σ.; Αλήθεια, τι θα γινόταν ένα το ίδιο έκανε και ο αντίστοιχος υπαρχηγός σε κάποιο Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων; Λίγη σοβαρότητα, σαφώς, δεν βλάπτει.

Δυσνόητα…

ΣΚΑΪ 100,4, Βάσω Παπανδρέου στην χθεσινή εκπομπή του Γ. Κορωναίου: O δημοσιογράφος ερωτά ευλόγως την υπουργό: «Και γιατί δεν έγινε νωρίτερα η αλλαγή του Δ.Σ. της εταιρείας Κτηματοτολόγιο A.E. από τον κ. Λαλιώτη;». «Στην πολιτική υπάρχει συνέχεια (;)», απαντά με ασαφές στόμφο η υπουργός και προσθέτει τα εξής επίσης δυσνόητα: «Υπήρξε μια αλλαγή στην κυβέρνηση και γι’ αυτό ίσως ο κ. Λαλιώτης δεν προχώρησε σε κάποια αλλαγή που κι αυτός την είχε σκεφτεί. Εβλεπε ότι είχαν δημιουργηθεί προβλήματα και στη σχέση με την Ευρωπαϊκή Ενωση και υπήρχε πρόβλημα αξιοπιστίας. Θα έπρεπε να βρεθεί μια λύση χωρίς να κρίνει ή να αποδίδει οποιεσδήποτε ευθύνες»!..

Κυρία υπουργέ συγγνώμη και με όλο το θάρρος, αλλά μάλλον θα ήταν πιο ειλικρινές και θα ταίριαζε γάντι στην συγκεκριμένη περίπτωση να πείτε απλώς ότι «ειδικά στο Κτηματολόγιο παρέλαβα… καμένη γη»…

Ολα αυτά οφείλουν να σταθμισθούν με κρύο αίμα και καθαρό μυαλό όχι βέβαια από τις κερδοσκοπικές ιδιωτικές εταιρείες, αλλά από την ίδια τη διεθνή επιστημονική κοινότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή