Από τον «Big Brother» στους Βarόβιους, χωρίς έλεος η συνέχεια…

Από τον «Big Brother» στους Βarόβιους, χωρίς έλεος η συνέχεια…

3' 1" χρόνος ανάγνωσης

Επειδή τώρα οι πάντες ομιλούν ή γράφουν για τον Big Brother κάτω από οιοδήποτε πρόσχημα, ενώ η αλήθεια είναι ότι ξέρουν πως έτσι θα τους ακούσει ή θα τους διαβάσει ευρύτερος κύκλος ανθρώπων, παίρνει και ο Τήλεφος σειρά για να τα ψάλει σε όσους δεν έχασαν συνέχεια και έβλεπαν μαγνητισμένοι, αποχαυνωμένοι τα όσα συνέβαιναν από καναπέ σε καναπέ – γιατί άλλη δράση δεν υπήρξε, «το μάτι» του Big Brother, αν προσέξατε, και αυτό έβγαινε προς το τέλος νυσταγμένο, σαν της Δώρας! Σε αυτούς, δηλαδή, που εκ των υστέρων, κριτικάρουν, μιλούν για τα δρώμενα του παιχνιδιού αφ’ υψηλού, σαν να πρόκειται για κοινωνικό φαινόμενο που χρήζει ιδιαίτερης και προσεκτικής μελέτης! Για τα 50 εκατομμύρια δραχμούλες επρόκειτο, ποιος θα τα «τσακώσει» μένοντας τελευταίος, και, όνομα και πράγμα, υπήρξε από την αρχή παίκτης που έπιασε τον σφυγμό του παιχνιδιού, αλλά και του κοινού, και δήλωσε καταχρεωμένος, και ότι ήρθε γιατί είχε ανάγκη τα χρήματα να ξεχρεώσει! Οπως και έγινε -«τσάκα Τσάκα τα 50 εκατομμύρια και άε πήγαινε σπίτι σου» απεφάνθη, μέσω Μικρούτσικου, το κοινόν, που δεν έχει όνομα, διεύθυνση, ταυτότητα, μόνο τηλεφωνούσε, άκουγε «η ψήφος σας καταμετρήθηκε» και, από κει και πέρα, δεν ήξερε ποια χρήση γινόταν στην ψήφο του, αλλά έπρεπε να περιμένει την τελευταία ημέρα. Εγινε, ό,τι έγινε, ξεροκατάπιε ο συμπαθής ωραίος και ανέμελος Πρόδρομος που χρησιμοποιήθηκε ως «γλάστρα» αρσενικού γένους απέναντι στον νικητή Πόντιο αγρότη με το απαστράπτον κρανίο και το οξυζενέ μουσάκι, σαν της κατσίκας, που δίδαξε στο πανελλήνιον, μέσω του παιχνιδιού, ότι «ωραίοι είναι όσοι έχουν χρέη» και άσε τον παίδαρο τον Πρόδρομο να χτυπά το τουμπελέκι του. Και σαν να μην έφθανε η βραδινή ζώνη, τώρα τους παρέλαβε η πρωινή, όπου βασιλεύουν η ανεγκέφαλη, η ατάλαντη, η με «βίστα βίζιον» ντεκολτέ. «Πού κάνατε ποδαρικό;» ρωτά(!) η παρουσιάστρια τη Νικόλ και τον Κώστα, στριμωγμένους πάλι σε καναπέ. «Σπίτι μου», λέει η Νικόλ, «πού να κάνω; Μένω στο ξενοδοχείο!», λέει ο Κώστας, προς τιμήν του, ατάραχος από το βαθυστόχαστο της ερωτήσεως! O Πρόδρομος με την ωραία του πρωινού καφέ έκανε σιγκόντο σ’ έναν τραγουδιστή κι ήθελε να του διορθώσουν τη φωνή του, έτοιμος για καριέρα σε μπαρ κάποιας ακρογιαλιάς της Σκοπέλου.

«Μπαρ;» Είπαμε «στο Μπαρ;» Τρέμετε τη συνέχεια, με μεγάλες προεκτάσεις. Δεκατέσσερα άτομα, τύποι και τύπισσες, ζητούνται, που θα μείνουν στο ίδιο σπίτι και θα δουλεύουν στο ίδιο μπαρ, για να κερδίσουν το εις ευρώ έπαθλον! Τώρα μπαίνει και ο παράγων «αλκοόλ σε δημόσιο χώρο» εφόσον θα είναι το μπαρ ανοικτό στο κοινό. Ετοιμάζουν τη βαλίτσα τους -να τα ψηλοτάκουνα πέδιλα η τύπισσα!- στη διαφήμιση οι υποψήφιες και σπεύδουν. Σε λίγο οι έγκλειστοι του Big Brother θα έχουν ξεχαστεί και το κοινό, και οι κοινωνιολόγοι θα ασχολούνται με τους μπαρόβιους, χαρακτηρισμός επιτυχημένος από τη νεολαία που σπουδάζει ή που εργάζεται, κάτω από σκληρές συνθήκες και τα καταφέρνει χωρίς χρέη για τους συνομήλικους με τα σφηνάκια στα μισοσκότεινα μπαρ. Ποιο θα είναι το νέο «δίδαγμα» αυτής της σειράς; Πολύ νωρίς για να ξέρουμε, αλλά η τριβή νέων ανθρώπων με το ποτό στον χώρο του μπαρ, ίσως θα ‘πρεπε να προβληματίσει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), ώστε να μη δημιουργηθούν στο κοινό νέα πρότυπα έτοιμα για το Alcoholics Anonymous. Αν και, όπως ακούστηκε σε νεανική ξένη σειρά, «εκεί κλείνονται οι καλύτερες εμπορικές συμφωνίες, οπότε συχνάζουν κι εκείνοι που δεν πίνουν».

Δεν υπάρχει σωτηρία, είμαστε καταδικασμένοι μεταξύ πρωινής και βραδινής ζώνης να παίζουμε το παιχνίδι της τηλεθέασης, πιόνια του ξενόφερτου παιχνιδιού και των παραφυάδων του. «Ξύλο με το ζωνάρι που μας -σας- χρειάζεται» και σ’ αυτούς που παίζουν, και σ’ αυτούς που βλέπουν και σ’ αυτούς που ασχολούνται μ’ αυτά τα τηλεζιζάνια που θα ‘πρεπε να ‘χουν, εγκαίρως, ξεριζωθεί.

Ενώ σχεδόν καθόλου δεν αναφέρονται στο μείζον θέμα…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT