H «Καθημερινή» τιμά τον Διευθυντή της Στάμο Ζούλα με μια γιορτή–έκπληξη!

H «Καθημερινή» τιμά τον Διευθυντή της Στάμο Ζούλα με μια γιορτή–έκπληξη!

3' 1" χρόνος ανάγνωσης

Το μυστικό φυλάχθηκε καλά και έτσι ο Στάμος Ζούλας, που είχε επιτρέψει στον εαυτό του την πολυτέλεια να έρθει στην εφημερίδα πρώτη φορά χωρίς γραβάτα, εκείνη τη Δευτέρα 31η Δεκεμβρίου, βρέθηκε στο επίκεντρο μιας γιορτής-έκπληξης, που σκοπό είχε να τον τιμήσει ως Διευθυντή της σε στενό Καθημερινό κύκλο διευθυντικών στελεχών και συντακτών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της «Καθημερινής» A.E. κ. Αριστείδη Αλαφούζο και τον Εκδότη κ. Θεμιστοκλή A. Αλαφούζο.

Στον πέμπτο όροφο του γαλανού πύργου, στο Νέο Φάληρο, με ανεμπόδιστη θέα στον Σαρωνικό, με τον ήλιο να μπαίνει από τα μεγάλα παράθυρα και να χαιρετά την «Ανατολή», πίνακα του Παναγιώτη Τέτση, που στολίζει τον ένα τοίχο της αίθουσας Συσκέψεως και Τελετών, ο Στάμος Ζούλας, με χαμογελαστή συγκίνηση είδε και άκουσε, το πόσο πολύ τιμούν και εκτιμούν τον ίδιο ως προσωπικότητα και τη συμβολή του στην πρόοδο της εφημερίδας, με το κύρος και τη σοβαρότητα αλλά και την πλατιά ενημέρωσή της από διεθνείς πηγές, που ευημερεί κυκλοφοριακά σε εποχή πολύ δύσκολη για τον Τύπο.

Τον λόγο πήρε πρώτος ο Πρόεδρος της «K» κ. Αριστείδης Αλαφούζος, πλαισιωμένος από τον νέο Διευθυντή κ. Αντώνη Καρακούση και τον νέο Διευθυντή Συντάξεως κ. Χρήστο Παναγόπουλο, και τα μέλη του Δ.Σ. καθηγητή κ. Χάρη Ρούσσο και κ. Μάρθα Δερτιλή: «Μαζευτήκαμε εδώ να τιμήσουμε τον Διευθυντή σας, τον Στάμο Ζούλα, που υπήρξε δικός μου συνεργάτης από την πρώτη ημέρα που πήρα την «K», και στάθηκε δίπλα μου και με βοήθησε σε όλες τις δύσκολες εκείνες εποχές. Σιγά σιγά ήρθαν έτσι τα πράγματα κι έγινε Διευθυντής της εφημερίδος. Βοήθησε εσάς», -είπε ο κ. Αριστείδης Αλαφούζος, αποτεινόμενος στους συναδέλφους της «K» που άκουγαν με προσοχή, κι επιδοκίμαζαν με εύλογη συγκίνηση τον δίκαιο έπαινο, το εγκώμιο στον Διευθυντή τους που εκείνη την ημέρα παρέδιδε, ύστερα από δική του ώριμη σκέψη και απόφαση, τη Διεύθυνση της «K» στους άξιους διαδόχους του, τον Αντώνη Καρακούση και τον Χρήστο Παναγόπουλο, τον νέο Διευθυντή και Διευθυντή Συντάξεως αντίστοιχα. Οπως έγραψε στο κυριακάτικο άρθρο του, στην «K» της 30/12/01, «Διαπιστώσεις» ο Στάμος Ζούλας θα συνέχιζε να δημοσιογραφεί, ως Σύμβουλος Διευθύνσεως και ως αρθρογράφος, συμπληρώνοντας «43 χρόνια στη δημοσιογραφία, από τα οποία, τα τελευταία 22 σε διευθυντικές θέσεις».

«Προσηλωμένος στη δουλειά του -συνέχισε την ομιλία του ο κ. Αριστείδης Αλαφούζος- παρόλη την κομματική του τοποθέτηση, υπήρξε απολύτως βέβαιος και ακριβής και κόσμησε την εφημερίδα μας με τα άρθρα του και τις πρωταγωνιστικές πρωτοβουλίες. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ». Τα χειροκροτήματα υποδέχθηκαν τα λόγια του κ. Προέδρου και ο Στάμος Ζούλας, όρθιος στην κορυφή του τραπεζιού, κοιτάζοντας τους συναδέλφους και τον πρόεδρο κ. A. Αλαφούζο, πήρε τον λόγο, με υγρά τα μάτια και συγκινημένο χαμόγελο.

«Για μένα δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση και ευτυχία, από την αγάπη και την εκτίμηση με την οποία με περιβάλλουν τόσο ο κ. Αριστείδης Αλαφούζος και η οικογένειά του όσο και εσείς οι συνεργάτες και συνάδελφοι. Ολα τα άλλα που ήθελα να πω για τη σημερινή ημέρα τα έγραψα την Κυριακή. Εύχομαι στον Αντώνη Καρακούση και στον Χρήστο Παναγόπουλο κάθε επιτυχία στο έργο τους. Οσο για μένα ελπίζω και από τη νέα θέση μου να είμαι εξίσου χρήσιμος στην εφημερίδα». Νέο κύμα χειροκροτημάτων, και σε επιστέγασμα και ανάμνηση αυτής της ωραίας συγκινητικής γιορτής στα νέα γραφεία της «Καθημερινής», ένα δώρο – ένας βαρύτιμος δίσκος, που λάμπει σαν καθρέφτης, με χαραγμένη επάνω την ημερομηνία 31 Δεκεμβρίου 2001, τον οποίο προσέφεραν η «K» -εργοδοσία και εργαζόμενοι- στον απερχόμενο Διευθυντή της. Και μετά, με ένα ποτήρι σαμπάνιας στο χέρι, όλοι μας κυκλώσαμε τον Στάμο Ζούλα και ανταλλάξαμε μεταξύ μας θερμές χειραψίες. Για την ομαλή και επάξια διαδοχή. Για τον νέο ρόλο του Στάμου Ζούλα, ο οποίος ως Σύμβουλος Διευθύνσεως, εξακολουθεί να υπηρετεί τη συναδελφικότητα, τη σύμπνοια και το κύρος της «K».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT