«Αφγανιστάν 2001» – έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Μπεχράκη, στο Ζάππειο Μέγαρο, για τα παιδιά του Αφγανιστάν

«Αφγανιστάν 2001» – έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Μπεχράκη, στο Ζάππειο Μέγαρο, για τα παιδιά του Αφγανιστάν

1' 28" χρόνος ανάγνωσης

Φωτογραφικές μαρτυρίες του καιρού μας, αιματόβρεχτες, από το οδοιπορικό του διακεκριμένου Ελληνα φωτογράφου του Reuters Γιάννη Μπεχράκη στο εμπόλεμο Αφγανιστάν αποτελούν το υλικό μιας συγκλονιστικής έκθεσης, την οποία θα εγκαινιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κων. Στεφανόπουλος, την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου στο Ζάππειο, ώρα επτά το βράδυ.

Την έκθεση διοργανώνουν το Reuters και η Unicef με σκοπό τη βοήθεια των παιδιών της περιοχής, που εγκλωβισμένα μέσα σ’ έναν άγριο πόλεμο, περνούν καθημερινά το σύνορο μεταξύ ζωής και θανάτου. Οπως, χαρακτηριστικά, λέγουν οι διοργανωτές: «Ενα στα τέσσερα παιδιά του Αφγανιστάν πεθαίνει πριν τα πέμπτα του γενέθλια. Πάνω από ένα εκατομμύριο είναι ορφανά και πάνω από 400.000 είναι ανάπηρα από νάρκες. H πορεία της Βόρειας Συμμαχίας προς την Καμπούλ, οι μάχες και οι βομβαρδισμοί, καθώς και η απελευθέρωση της αφγανικής πρωτεύουσας σε 80 εικόνες που ταράζουν και συγχρόνως συγκινούν, αντικατροπτρίζουν τη βία, τις κακουχίες και τον τρόμο ενός λαού αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο».

Αυτό τονίζει η πρόσκληση για την έκθεση του Γιάννη Μπεχράκη που θα είναι ανοιχτή στο κοινό από τις 17, ημέρα Πέμπτη, μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2002, από τις 11 το πρωί ώς τις 9 το βράδυ, ενώ την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου, το μεσημέρι στις 12, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου για τα μέσα ενημέρωσης. Πρόγευση αυτής της φωτογραφικής μαρτυρίας οι φωτογραφίες του Γιάννη Μπεχράκη από το Ρόιτερς. Μιλούν από μόνες τους, όπως κάθε αυθεντική φωτογραφία για ένα παρόν που συνθλίβεται από έναν αιματηρό πόλεμο, ενώ η ελπίδα για το μέλλον πρέπει να αρχίσει από τα ίδια τα παιδιά του Αφγανιστάν.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και κανείς-καμιά δεν πρέπει να λείψει. Τα έσοδα από πωλήσεις των προϊόντων της UNICEF και από τις αφίσες της έκθεσης θα διατεθούν για τα παιδιά του Αφγανιστάν. Ας αφήσουμε τις φωτογραφίες να πουν την ιστορία του καιρού μας…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT