«Βραβείο Παναγιώτη Φωτέα»

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οποιος είχε την τύχη να γνωρίσει τον άνθρωπο, τον λογοτέχνη, τον έντιμο πολιτικό Παναγιώτη Φωτέα, τον γενικό γραμματέα Πολιτισμού που άφησε εποχή στο πέρασμά του από το υπουργείο Πολιτισμού και έδωσε ώθηση στο έργο των νέων δημιουργών, βλέποντας μακριά, το μόνο που μπορεί να πει είναι «ευτυχώς που η πατρίδα του η Μεσσηνία και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας θέσπισε ένα βραβείο στη μνήμη του πρώτου αιρετού νομάρχη και έξοχου πνευματικού ανδρός! Το Βραβείο «Πολιτικού και Κοινωνικού Δοκιμίου Παναγιώτη Φωτέα» για το έτος 2001 απενεμήθη στον κ. Διονύση K. Μαγκλιβέρα για το βιβλίο του «O άνθρωπος ως ενότητα» από τις Εκδόσεις Γαβριηλίδη. H απονομή του Βραβείου έγινε σε επίσημη τελετή στην Καλαμάτα. Την Επιτροπή του Βραβείου αποτελούν ο ακαδημαϊκός κ. Γ. Μητσόπουλος, πρόεδρος, η καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου κ. N. Καλτσόγια – Τουρναβίτη, ο συγγραφέας κ. Σ. Καργάκος, ο λογοτέχνης κ. K. E. Τσιρόπουλος και ο αντινομάρχης Μεσσηνίας κ. Π. Νίκας. Για να μην ξεχνά η παράταξή του τι πρόσφερε ο Παναγιώτης Φωτέας σε όποια θέση και αποστολή του ανετέθη…

«Η άνοιξη, μια έκρηξη…»

«Οταν καμιά φορά ανθίζουν ως και οι πέτρες, μάλλον για μια έκρηξη πρόκειται. Οι χυμοί προσπαθούν να τρυπήσουν φλοιούς και στρώματα που καταπιέζουν τη διαμαρτυρία τους. H άνοιξη είναι μια έκρηξη. H δύναμή της δεν μπορεί να κρατηθεί και σπάζει βίαια τη γη. Διαμαρτύρεται με λουλούδια. Οταν λοιπόν ολόκληρες πλαγιές έπαιρναν σε κείνα τα μέρη τα πιο σύνθετα χρώματα, όπου δέσποζαν το κίτρινο και το βιολετί, είχε την εντύπωση ότι λουλούδιζαν οι βράχοι». Παναγιώτη Φωτέα, «Οι Ραβδοσκόποι», έκδοση Αστρολάβος / Ευθύνη 1994.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή