Αποχρωσεις

3' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και όμως, είναι άνδρας

Γεννήθηκε αγόρι, μεγάλωσε, άντρωσε, αλλά στα χαρτιά είναι… γυναίκα. Ενας 28χρονος Ιταλός εργάτης, με δυνατά «μούσκουλα» και πλούσια γενειάδα επιμένει ότι είναι άνδρας, αλλά το ληξιαρχείο αμφισβητεί τον ανδρισμό του, δεδομένου ότι είναι καταγεγραμμένος ως κορίτσι. Οπως λέει η δικηγόρος του, οι γονείς του τον βάπτισαν Λουτσιάνο, αλλά κάποιος απρόσεκτος υπάλληλος έκανε το «ο» «α» και ο Λουτσιάνο έγινε αυτόματα Λουτσιάνα. Εις ματην όλα αυτά τα χρόνια προσπαθεί να πείσει τις αρχές ότι είναι ο Λουτσιάνο από την ώρα που γεννήθηκε, και δεν είναι ούτε τρανσέξουαλ αλλά ούτε κάποια περίπτωση εγχειρισμένου άνδρα. Και αφού με κανέναν άλλον τρόπο δεν μπορεί να πείσει για του λόγου του το αληθές, είναι αναγκασμένος τώρα να ζητήσει αλλαγή ονόματος, όπως θα έκανε αν επρόκειτο για αλλαγή φύλου, προκειμένου να κατοχυρώσει τον αδιαμφισβήτητο ανδρισμό του, που όλοι φαίνεται να αναγνωρίζουν, εκτός από το τοπικό ληξιαρχείο.

Η εγκράτεια… κοστίζει

Η εκστρατεία ενημέρωσης των νέων για τα καλά της σεξουαλικής εγκράτειας κοστίζει περί τα 90 εκατομμύρια δολάρια ετησίως στην αμερικανική κυβέρνηση. H Ουάσιγκτον χρηματοδοτεί προγράμματα στα οποία οι νέοι Αμερικανοί ηλικίας μεταξύ 12 και 18 ετών μαθαίνουν ότι το σεξ πριν απο τον γάμο βλάπτει σοβαρά το πνεύμα και το σώμα. Τα σχετικά μαθήματα παρέχονται δωρεάν και, πέραν της ηθικής διάστασης του θέματος, οι νέοι ενημερώνονται επιπλέον για τα διάφορα μέσα προφύλαξης, όχι με στόχο τον οικογενειακό προγραμματισμό, αλλά την προφύλαξη από σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες ή το έιτζ. Το ετήσιο κονδύλι από τα ομοσπονδιακά ταμεία αγγίζει τα 87,5 εκατ. δολάρια και διανέμεται σε όλες τις ενδιαφερόμενες πολιτείες για να προωθήσουν προγράμματα που φέρουν το όνομα «Συμμαχία για την Οικογένεια». O πρόεδρος Μπους, μάλιστα, λέγεται ότι δεν είναι ικανοποιημένος από το ποσό που διατίθεται και σκοπεύει να το αυξήσει, προς τέρψιν των ηθικολόγων υπηκόων του, οι οποίοι φαίνεται ότι είναι πανέτοιμοι να επιστρέψουν στις σταθερές και αναλλοίωτες αξίες τους.

Βρετανοί οι πιο αγενείς

Οι Βρετανοί είναι οι πιο αγενείς, άξεστοι και ανεπιθύμητοι τουρίστες στον κόσμο. Αυτό άλλωστε θα μπορούσαν να το επιβεβαιώσουν χωρίς κανένα δισταγμό οι ημεδαποί ξενοδόχοι, εστιάτορες και μπάρμεν. Αλλά αν αυτοί μπορεί να εθεωρείτο ότι κρίνουν άκρως υποκειμενικά, υπάρχει και μια παγκόσμια έρευνα τουριστικών γραφείων, που αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Αν λοιπόν οι Βρετανοί είναι οι χειρότεροι τουρίστες στον κόσμο, τοτε ποιοι είναι οι καλύτεροι; Μα, οι φιλήσυχοι και πράοι Γερμανοί φυσικά, οι οποίοι κατατάσσονται επιπλέον στις πρώτες θέσεις εκείνων, που είναι διατεθειμένοι να μιλήσουν τη γλώσσα της χώρας, την οποία επισκέπτονται. Πράγμα, που ποτέ δεν κάνουν τον κόπο να επιχειρήσουν οι Βρετανοί, οι οποίοι μαζί με τους Ρώσους και τους Ισπανούς φωνασκούν στη γλώσσα τους, αδιαφορώντας για τους γύρω τους. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα που διενήργησε η εταιρεία ταξιδίων Expedia, οι Αμερικανοί είναι οι πιο ευγενικοί και οι Νεοζηλανδοί οι πιο σφιχτοχέρηδες.

Με συνδρομή της ΝΑSΑ

Λάτρης της περιπέτειας, τι ανάγκη έχει άλλωστε, ο γνωστός Αμερικανός εκατομμυριούχος Στιβ Φόσετ, ο οποίος προ ημερών πέτυχε στην έκτη προσπάθειά του να κάνει τον γύρο του κόσμου με αερόστατο, ετοιμάζεται για το επόμενο ριψοκίνδυνο εγχείρημά του. Με ένα αυτοσχέδιο ανεμόπτερο φιλοδοξεί, αυτήν τη φορά, να σπάσει το υφιστάμενο ρεκόρ και να πετάξει πάνω από τα 14.938 μέτρα στα 15.000 μέτρα. Οι κίνδυνοι των εγχειρημάτων του, όπως δήλωσε τη Δευτέρα, δεν τον τρομάζουν? είναι άλλωστε μέσα στο παιχνίδι των εντυπώσεων? αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν απαιτείται να γίνει η καλύτερη δυνατή προεργασία. H νέα απόπειρα απαιτεί προφύλαξη από το δριμύ ψύχος των αιθέρων, γι’ αυτό και ο Φόσετ επιδίωξε και εξασφάλισε τη συνδρομή της NASA, η οποία τον εφοδίασε με μια από εκείνες τις διαστημικές στολές των αστροναυτών της, που δεν αφήνουν να περάσει τίποτα.

Χρυσοφόρα επένδυση

Χρυσοφόρα μετοχή βρίσκεται στο Χρηματιστήριο της Μελβούρνης και φέρει το όνομα Daily Planet. O γνωστός οίκος ανοχής της αυστραλιανής μεγαλούπολης εισέρχεται στο χρηματιστήριο, διαθέτοντας στο κοινό το 48% των μετοχών του. Οι ιδιοκτήτες του ισχυρίζονται ότι έχουν εξασφαλισμένη την επιτυχία και ετοιμάζουν ήδη τα νέα επενδυτικά τους σχέδια: την αγορά δύο κλαμπ-στριπτίζ στην ίδια πόλη και την επέκταση των δραστηριοτήτων τους στο Σίδνεϊ. Οσο γι’ αυτούς που τυχόν προβληματίζονται αν πρέπει να επενδύσουν τα χρήματά τους σε μια τέτοια επιχείρηση, οι ιδιοκτήτες έχουν μια απάντηση που δεν επιδέχεται πολλές αντιρρήσεις: θεωρείστε, λένε, ότι επενδύετε τα χρήματά σας σε μια ξενοδοχειακή επιχείρηση πέντε αστέρων. Αλλωστε μια ώρα παραμονής στο Daily Planet κοστίζει 66 ευρώ, έχει σίγουρη απόδοση λοιπόν η επένδυση και μάλιστα δοκιμασμένη στον αιώνα τον άπαντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή