Εχουμε να δούμε πολλά

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μέγα κύμα των παραθεριστών του Αυγούστου ξεσπάει σε όσους βρίσκονται στις πόλεις, τα πρώτα ανέκδοτα, ευφάνταστα και ανατριχιαστικά, με πρωταγωνιστές μέλη της «17 Νοέμβρη» κυκλοφορούν στην αγορά, η ιδρωμένη Ελλάδα λαχανιάζει. Και οι προσεχείς δημοτικές εκλογές από εκεί που θα δρομολογούσαν καθοριστικές πολιτικές εξελίξεις, πιθανότατα λόγω της τρομοκρατικής σκυταλοδρομίας μακράς διαρκείας περνούν σε δεύτερη μοίρα.

Η υπόθεση «17N» έχει πολύ ψαχνό ακόμη, η Ελληνική Προεδρία στην E.E. πλησιάζει, η δίκη των τρομοκρατών θα αποκληθεί και αυτή «δίκη του αιώνα», θα συγκεντρώσει παγκόσμια φώτα, θα διαρκέσει μήνες. Το κυριότερο: οι έως σήμερα ενδείξεις συνηγορούν στο ότι οι αποκαλύψεις που έπονται θα είναι ακόμα πιο συγκλονιστικές, πολυεπίπεδες. Παράλληλα, η μέγγενη των Ολυμπιακών Αγώνων σφίγγει απειλητικά, με ζητούμενο μία αξιοπρεπή διοργάνωση χωρίς παρατράγουδα.

Ολα τα παραπάνω, έστω κι αν δεν προκύψουν άλλα, απρόβλεπτα γεγονότα, προδιαγράφουν ένα μεστό «τέλος 2002-2003».

Τι σημαίνει αυτό; Οτι φθάνουμε στον προθάλαμο των βουλευτικών εκλογών σχεδόν απνευστί και με πρόσφορο έδαφος αυτή η αναμέτρηση να διεξαχθεί σε ιδιαίτερα ξεχωριστό και φορτισμένο κλίμα. Καλά και επιστημονικά τα συμπεράσματα των δημοσκοπήσεων, με την «ψαλίδα»-λάστιχο, μόνο που δεν λαμβάνεται υπ’ όψιν μια πολύ σοβαρή παράμετρος. Το θυμικό του Ελληνα, το ευμετάβλητο του χαρακτήρα, το ευσυγκίνητο και το εύκολο «πέρασμα» από τον ενθουσιασμό στην απογοήτευση. Ετσι, οι μαΐστορες της επικοινωνιακής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ (Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα από το ’74) θα ρίξουν στο τραπέζι βαριά χαρτιά: εξάρθρωση τρομοκρατίας, διεθνή αναγνώριση των κυβερνητικών «επιτευγμάτων», αξιόπιστη Ελλάδα κ.λπ.

Η Ν.Δ. (Νέα Δημοκρατία από το ’74), αφού έχει προχωρήσει σε «ανοίγματα» και ενθυλακώσει προσωπικότητες από τον ευρύτατο δημοκρατικό χώρο, θα ρίξει και αυτή στο τραπέζι γερά χαρτιά: σκάνδαλα, αναξιοκρατία, λανθασμένους χειρισμούς στα εθνικά θέματα, ράντζα στα νοσοκομεία, το καλάθι της νοικοκυράς κ.λπ. Ομως το πιο ισχυρό της όπλο είναι η αίσθηση κορεσμού από την πολύχρονη ΠΑΣΟΚική διακυβέρνηση, όπως για παράδειγμα ο Ολυμπιακός μετά τα έξι συνεχή πρωταθλήματα. Ας μην υποτιμάμε, παραμονές του Αυγούστου 2004, τη μάχη που θα δοθεί στο πεδίο των εντυπώσεων κι εδώ τον πρώτο λόγο έχει η κυβέρνηση. Αναμένεται βομβαρδισμός διαφήμισης: να στάδια, ανισόπεδους κόμβους, πάρτε και τραμ, ανακαινισμένους σταθμούς, τώρα έχουμε και προαστιακό σιδηρόδρομο κ.λπ.

Η χρόνια παραμονή στην εξουσία (δια) φθείρει αλλά και η πολυετής αναμονή στην αντιπολίτευση τσακίζει τα νεύρα. Ας διακινδυνεύσουμε μια πρόβλεψη: ο δρόμος προς τις βουλευτικές εκλογές θα σηματοδοτηθεί από τον τεράστιο «φάκελο 17N» και τα απίστευτα «συνημμένα» που θα τον συνοδεύσουν. H συνέχεια αναμένεται συναρπαστική.

Κατά συνέπεια, σύμφωνα πάντοτε με τη συλλογιστική της έσω φιλοσοφίας, ό,τι συμβαίνει λειτουργεί για τη σωτηρία του ανθρώπου, εφόσον αυτό που συμβαίνει κάθε φορά έχει αφετηρία την αγαθότητα του Θεού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή