Αποχρωσεις

4' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δίνουν το παράδειγμα

Στα συστατικά στοιχεία των διακοπών εμπεριέχεται και η αλλαγή περιβάλλοντος. Γι’ αυτό ενδεχομένως η πρωθυπουργική οικογένεια της Βρετανίας προτιμά να ταξιδεύει για λίγο στο εξωτερικό, ώστε να εξασφαλίσει αυτό που λέμε πλήρη «αποτοξίνωση». Επειδή όμως, οι υποχρεώσεις «τρέχουν» κι επειδή πρώτος ο πρωθυπουργός πρέπει να επιδεικνύει την αγάπη του για την πατρίδα, ο Τόνι Μπλερ θα περάσει αυτή την εβδομάδα λίγες μέρες με την οικογένειά του στην Κούμπρια, την περιοχή, η οποία περισσότερο επλήγη από την ασθένεια του αφθώδους πυρετού και οι τουρίστες ήταν φυσικό να τήν αφαιρέσουν από τον φετινό προγραμματισμό τους. O Βρετανός πρωθυπουργός θα δώσει το καλό παράδειγμα, καλώντας από κει τους συμπατριώτες του να στηρίξουν την περιοχή, ενώ συνάμα θα έχει την ευκαιρία να ακούσει από πρώτο χέρι τα παράπονα των ντόπιων αγροτών, πριν αναχωρήσει για τις κανονικές διακοπές του, αυτή τη φορά όχι στην Ιταλία, αλλά στη Γαλλία.

Είναι περιζήτητη

Η Κάιλι Μινόγκ είναι τελικώς περιζήτητη από τον κόσμο της διαφήμισης. Ολοι θέλουν το θεσπέσιο κορμί της 34χρονης τραγουδίστριας, για να διαφημίσουν και να αναδείξουν τα προϊόντα τους. Αφού διαφήμισε λοιπόν μεταλικό νερό και γυμναστήρια, τώρα διαφημίζει γυναικεία εσώρουχα της Holeproof κι είναι ίσως αυτό που περισσότερο ταιριάζει στο κορμί της. Τώρα για την αμοιβή της μην τα ρωτάτε δεν αποκαλύφθηκε τίποτα περισσότερο από το ότι πρόκειται για εξαψήφιο νούμερο. Αλίμονο ένα κορίτσι με τέτοια… φωνή.

Δεν… βιάζεται

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό δεν… απελπίζεται, παρότι έχει συμπληρώσει τα 44 χρόνια του είναι βέβαιος ότι αργά ή γρήγορα θα βρει την κατάλληλη υποψήφια σύζυγο, η οποία θα τον συντροφεύσει στη ζωή και στην ηγεσία του πριγκιπάτου. Αν και αυτή την τελευταία φαίνεται ότι την έχει έτσι κι αλλιώς εξασφαλισμένη, αφού το Σύνταγμα του Μονακό δεν απαιτεί από τον διάδοχο του θρόνου να είναι παντρεμένος. «Κάποια μέρα θα γίνει κι αυτό», φέρεται να απάντησε ο Αλβέρτος σε ερώτηση της εφημερίδας «Nice-Matin», αν σκοπεύει να παντρευτεί. Εδώ και χρόνια, ακούγονται διάφορα για τις σχέσεις του πρίγκιπα με ωραίες γυναίκες, αλλά ποτέ καμία δεν κατέληξε σε γάμο. O πατέρας του, πάντως, ο πρίγκιπας Ρενιέ είχε δηλώσει παλιότερα, ότι κάποια στιγμή ο γιος του θα αποφασίσει να δεθεί με τα δεσμά του γάμου, ώστε να δώσει απογόνους στην οικογένεια και το πριγκιπάτο. Οι… υπήκοοι του Μονακό από την άλλη πλευρά δεν φαίνεται να ανησυχούν ιδιαίτερα. Αν και το 42% εξ αυτών θεωρεί ότι ο Αλβέρτος πρέπει μια μέρα των ημερών να παντρευτεί, ένα εξίσου σημαντικό ποσοστό της τάξεως του 37% δεν το θεωρεί και απαραίτητο.

Νικητής ο Μπαγκς Μπάνι

Εξήντα τέσσερα χρόνια αφότου πρωτοεμφανίστηκε στο «κουρπέτι» των κόμικς, ο τρομερός λαγός Μπαγκς Μπάνι εξακολουθεί να είναι ο πιο αγαπητός ήρωας του τηλεοπτικού και αναγνωστικού κοινού, στις ΗΠΑ τουλάχιστον, αφήνοντας πίσω του ήρωες της νεότερης γενιάς, όπως ο αντιπαθής Όμηρος Σίμπσον ή ο ακόμη νεότερός του Πίκατσου της σειράς των Πόκεμον. Επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την κυκλοφορία του, το τηλεοπτικό περιοδικό «TV Guide» θέλησε να φτιάξει μια λίστα με τα πενήντα πρώτα ονόματα στον χώρο του κόμικ και αδιαμφισβήτητος νικητής αναδείχθηκε ο Μπαγκς Μπάνι, αν και άλλοι ήρωες της γενιάς του ή πολλοί παλαιότεροι όπως ο Μίκι Μάους ή ο Ντόναλντ Ντακ δεν τα πήγαν και τόσο καλά. Ωστόσο, εκείνο που φαίνεται να εντυπωσίασε περισσότερο τους διοργανωτές του διαγωνισμού ήταν η αδυναμία των νεότερων ηρώων να καταλάβουν τις πρώτες θέσεις, αν και αυτό θα μπορούσε να δικαιολογηθεί από το γεγονός ότι ενήλικες ψήφισαν κι όχι τόσο οι νεότεροι τηλεθεατές.

Δικαιώματα στους μεσήλικες

Η ζωή, λένε, αρχίζει στα σαράντα. Πράγμα, που όμως, μάλλον δεν ισχύει για την επαγγελματική ζωή των αστέρων του Χόλιγουντ, οι οποίοι όσο μεγαλώνουν τόσο μικρότερη ζήτηση έχουν για συμμετοχή σε ταινίες ή τηλεοπτικά σίριαλ. Κι επειδή το κακό μάλλον παράγινε για τους εκπροσώπους της μέσης ηλικίας, αποφάσισαν να οργανωθούν και να απαιτήσουν τα δικαιώματά τους, δεδομένου ότι «εν τη ενώσει η ισχύς». Διότι αν ονόματα όπως η Σάρον Στόουν, ο Αλ Πατσίνο εξακολουθούν να έχουν ζήτηση, αστέρες μικρότερου βεληνεκούς και λάμψης μένουν στα αζήτητα. Αλλά αυτό είναι μάλλον πρόβλημα της εποχής, η οποία αποθεώνει τη νεότητα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα νιάτα.

Δεν τον συγχωρεί

Με δάκρυα στα μάτια και ενώπιον του αμερικανικού τηλεοπτικού κοινού, ο γνωστός ηθοποιός Γιον Βόιτ και πατέρας της Αντζελίνα Τζολί ζήτησε από την 27χρονη να συμφιλιωθούν, αλλά εκείνη παραμένει «βράχος ακλόνητος», αρνούμενη να δεχθεί τη συγγνώμη του 63χρονου πατέρα της, ο οποίος την εγκατέλειψε από ενός έτους. Μιλώντας στο τηλεοπτικό σόου «Access Hollywood», ο Βόιτ είπε ότι «η κόρη του τού ραγίζει την καρδιά», αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι έχει κάθε λόγο να το κάνει, αφού εκείνος την εγκατέλειψε. Οι τηλεθεατές μπορεί να συγκινήθηκαν από το δράμα του πατέρα, αλλά η Αντζελίνα, η οποία προσφάτως χώρισε από τον σύζυγό της Μπιλ Θόρντον δεν θέλει ν’ ακούσει κουβέντα, καθώς όπως διατείνεται δεν θέλει τίποτα να την αποσπάσει από το ενδιαφέρον και τη φροντίδα της για τον μικρό της γιο, που υιοθέτησε από το Βιετνάμ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή