Τέρμα «η εποχή της αθωότητας» για τη 31χρονη Winona Ryder!

Τέρμα «η εποχή της αθωότητας» για τη 31χρονη Winona Ryder!

3' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H νίκη των Ρεπουμπλικανών και της προεδρικής οικογένειας Bush ειδικότερα, επισκιάζεται μόνο από την ποινή που «μαστίγωσε» την, όχι μόνο καρδιοκλέφτρα, Γουϊνόνα Ράιντερ! Το δικαστήριο του Μπέβερλι Χιλς την έκρινε ένοχη για δύο από τις τρεις αξιόποινες πράξεις με τις οποίες κατηγορήθηκε η 31χρονη ηθοποιός του Χόλιγουντ, η οποία είχε συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 2001, επ’ αυτοφώρω, με είδη ρουχισμού αξίας 5.500 δολαρίων, ενώ έβγαινε από το Saks του Μπέβερλι Χιλς, χωρίς να περάσει από το ταμείο!

Μόνο από την κατηγορία της διάρρηξης την απάλλαξε το μικτό δικαστήριο, με απόφαση των ενόρκων, η οποία πάρθηκε ομόφωνα. «Δεν μπήκε στο «Ζαξ», με την πρόθεση να κλέψει, νόμιζε ότι είχε ανοιχτό λογαριασμό με το πολυκατάστημα πολυτελείας», όπως είπε στην αγόρευσή του ο δικηγόρος υπεράσπισης Mark Geragos (πιθανότατα Γεράκος, από τη Μάνη!) «Είναι όλοι σκληροί απέναντί της γιατί είναι μια διασημότης», είπε ακόμη, δείχνοντας μια πολύ φρόνιμη Γουϊνόνα, με τα μαλλιά τραβηγμένα πίσω με στέκα, και επιμελώς μακιγιαρισμένα μάτια στο άβαφο πρόσωπό της. Δεν έπεισε όμως. Τη βρήκαν ένοχη «για κλοπή και βανδαλισμό», επειδή «σήκωσε κρυφά» από τα ράφια (Shoplifting) πράγματα αξίας, χωρίς να πληρώσει. Το «βίντεο» παρακολούθησης του καταστήματος την έδειξε να πρωταγωνιστεί σε ταινία διαρκείας 60 λεπτών, να κυκλοφορεί με ρούχα κάτω από τη μασχάλη της, να μπαίνει στο δοκιμαστήριο με αυτά, και να βγαίνει κρατώντας μόνον τη μεγάλη τσάντα της. Στην έξοδο, όμως, τα κουδούνια χτύπησαν, και αυτοί που τη σταμάτησαν δεν της ζήτησαν αυτόγραφο, αλλά τη συνέλαβαν! «H εποχή της αθωότητος τελείωσε για την Γουινόνα Ράιντερ», γράφουν οι αμερικανικές εφημερίδες, παίζοντας με τον τίτλο της ταινίας για την οποία η σταρ είχε προταθεί για Οσκαρ, η άλλη υποψηφιότητά της ήταν για τις «Μικρές Κυρίες». H ποινή θα ανακοινωθεί από τον δικαστή EldeFo στις 6 Δεκεμβρίου, το ανώτατο όριο φυλάκισης είναι τρία χρόνια. Αλλά η βοηθός εισαγγελέας Anne Rundle ήταν μάλλον επιεικής. Δεν πιστεύει ότι θα κριθεί τόσο αυστηρά η δημοφιλής ηθοποιός. «Δεν διέπραξε βίαιο έγκλημα, δεν πιστεύω ότι αποτελεί κίνδυνο για την κοινωνία», είπε. «Αλλωστε, είναι η πρώτη φορά που καταδικάζεται». Εχει μέλλον, λοιπόν, μπροστά της, να ασκεί την, γνωστή από καιρό τάση κλεπτομανίας της η πρωταγωνίστρια του Χόλιγουντ, που είναι και πάλι περιζήτητη! H καταδίκη της δεν «μετρά» για τους παραγωγούς, όσο η ευρύτατη δημοσιότητα που πήρε το θέμα. «Είναι τόσο όμορφη και γλυκιά, έχει επιπλέον ταλέντο, ο κόσμος θα τη λυπηθεί και θα θέλει να τη δει», πιστεύει ο ατζέντης της. Οσο για τη Γουινόνα: «Συγγνώμη, δεν μπορώ να σας μιλήσω, σας ευχαριστώ που ρωτήσατε», είπε στον Τύπο, απαντώντας στην ερώτηση όλων, μ’ ένα στόμα, «πώς αισθάνεστε τώρα, με την απόφαση αυτή;» Πήρε τον πατέρα της Μάικ Χόροβιτς από το χέρι, χώθηκε στη λιμουζίνα, περιτριγυρισμένη από σωματοφύλακες και έφυγε από τον ζωντανό εφιάλτη, που η ίδια δημιούργησε «Εάν ήταν μαύρη ή άσπρη και φτωχή ή μια άγνωστη, τώρα θα ήταν ήδη πίσω από τα κάγκελα, αλλά, βλέπετε, είναι η Γουινόνα Ράιντερ», είπαν σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή, οι ερωτηθέντες από το κοινό, και δεν είχαν άδικο. Μένει να δούμε ποιος θα νικήσει: η δικαιοσύνη ή το Χόλιγουντ; Εάν δεν φυλακισθεί, θα εκτίσει ποινή, βοηθώντας σε κοινωνική εργασία, αφού αποζημιώσει γενναία το SAKS που, είχε τα μάτια δεκατέσσερα και για τη γλυκιά και διάσημη «κλέφτα»!

Η δίκη, στο κατάμεστο δικαστήριο, διήρκεσε 5 ώρες. H αίθουσα ήταν γεμάτη από δημοσιογράφους, ώς και από την Ιταλία είχαν έρθει. Στις κάμερες επετράπη η είσοδος στην αίθουσα μόνο τη στιγμή της ανακοίνωσης της ετυμηγορίας. Τη σκηνή μετέδωσαν ζωντανά τα τοπικά καλωδιακά κανάλια, με πρωταγωνίστρια «μια τρομαγμένη ελαφίνα με τα μάτια κάτω», για τους μεν και για τους υπόλοιπους «μια μουσίτσα που νόμιζε ότι θα ‘βγαινε λάδι χωρίς να την πάρει κανένας είδηση, με ρούχα που μια εργαζόμενη κοπέλα δεν μπορεί να αγοράσει, ούτε στο όνειρό της». Ποιος έχει δίκιο; O Δεκέμβρης θα δείξει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή