Τα 100 χρόνια της εφημερίδος «Πατρίς» Πύργου, μεγάλη γιορτή για τον ελληνικό Τύπο!

Τα 100 χρόνια της εφημερίδος «Πατρίς» Πύργου, μεγάλη γιορτή για τον ελληνικό Τύπο!

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την εφημερίδα «Ακρόπολη» η «Πατρίς» Πύργου είναι η αρχαιοτέρα ημερησία ελληνική εφημερίδα, με ιδρυτή, το 1902, τον Λεωνίδα Βαρουξή. Σήμερα, 100 χρόνια μετά, η τρίτη γενιά της ίδιας οικογένειας, τα δύο αδέλφια, ο Λεωνίδας και ο Κώστας Λευτέρη Βαρουξή γιορτάζουν τα 100 χρόνια κυκλοφορία της «Πατρίς» Πύργου (1902-2002), μιας τέλεια εκσυγχρονισμένης εφημερίδας μεγάλης κυκλοφορίας, και όχι μόνο για επαρχιακά δεδομένα, με πλήρη θεματολογία -πολιτική, οικονομικά, πολιτιστικά και αθλητικά- και ειδικά ένθετα για περιβάλλον, κοινωνία, ζωή, που επιμελείται η δημοσιογράφος Σοφία Λεων. Βαρουξή. Απόψε, στις 6.30 μ.μ. στο καλλιμάρμαρο Δημαρχείο του Πύργου, το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου, θα γίνει η μεγάλη γιορτή της δημοσιογραφίας σε περιβάλλον Ηλείας, αλλά με επίσημους ομιλητές τον υπουργό Τύπου κ. Χρήστο Πρωτόπαπα, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ. καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλο, τον ευρωβουλευτή Συνασπισμού κ. Κουναλάκη, τον πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ κ. Δημήτρη Γκλαβά, δημοσιογράφους κ.ά.

Η μεγάλη αυτή επέτειος για τα δημοσιογραφικά ελληνικά χρονικά με εκδότες – διευθυντές την οικογένεια Βαρουξή πρέπει να γιορτασθεί και στην Αθήνα, στην ΕΣΗΕΑ, με ομιλητές από όλο το πολιτικό και δημοσιογραφικό φάσμα. Γιατί όταν μια εφημερίδα κλείνει 100 χρόνια κυκλοφορίας και συνεχίζει με ακόμη λαμπρότερες προοπτικές, τότε μαζί με την Ηλεία, γιορτάζει και η Αθήνα και η Μακεδονία και το σύνολο των εφημερίδων εθνικής και επαρχιακής κυκλοφορίας. Με την ευχή «να τα χιλιάσει» η «Πατρίς» Πύργου, στέλνουμε την αγάπη μας στους φίλους Πυργιώτες και τους περιμένουμε να γιορτάσουμε, στην Αθήνα, τόπο διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων 2004. O ήλιος της Ολυμπίας μάς ενώνει!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή