Στη λαμπερή πλευρά της έγνοιας και προσφοράς για το παιδί

Στη λαμπερή πλευρά της έγνοιας και προσφοράς για το παιδί

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν υπάρχει έργο, και μάλιστα όπως αυτό, της κυρίας Αν Εϊμόν Ζισκάρ ντ’ Εστέν, που, πριν από 25 χρόνια ίδρυσε, και από τότε διευθύνει με αυξανόμενη απήχηση κι επιτυχία έως τώρα, υπάρχει και χειροκρότημα, και η ανάλογη λάμψη που ακολουθεί τα μεγάλα ονόματα.

Για τα 25 χρόνια δραστηριότητας του Ιδρύματος για την Παιδική Ηλικία, που ξεκίνησε στο Παρίσι του 1977 όταν ουδείς διανοείτο να μιλήσει, πόσω μάλλον να καταγγείλει την κακοποίηση και εκμετάλλευση μικρών παιδιών, η πρόεδρός του, πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας Αν Εϊμόν Ζισκάρ ντ’ Εστέν οργάνωσε γιορτή με συνέντευξη Τύπου και μεγάλη εκδήλωση στο Θέατρο των Βερσαλλιών, παρουσία προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο, όπως οι βασίλισσες Σύλβια της Σουηδίας, η Πάολα του Βελγίου, η Ράνια της Ιορδανίας που κι αυτές ηγούνται αντίστοιχων ιδρυμάτων και η πρέσβειρα καλής θελήσεως της Unesco κυρία Μαριάννα B. Βαρδινογιάννη, η κυρία Maria Barosso Soares, πρώην πρώτη κυρία της Πορτογαλίας, η πρόεδρος του Ιδρύματος Palestine Avenir κ. Suha Arafat, η πρώτη Κυρία της Αρμενίας κ. LevoTer-Petrossian, η πρώην αυτοκράτειρα της Περσίας κ. Farah Ρahlevi.

Για τη συνεργασία της με την πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Unesco και πρόεδρο του «Ιδρύματος για το Παιδί και την Οικογένεια» η κα Ζισκάρ Ντ’ Εστέν είπε πόσο καρποφόρα υπήρξε, εξήρε τη δράση του ιδρύματος για το Παιδί και την Οικογένεια, και χαρακτήρισε την ίδια πολύτιμη και στενή συνεργάτιδα. Εδώ τις βλέπουμε πλάι-πλάι να προσέρχονται για τη «Διεθνή βραδιά για την Παιδική Ηλικία» που έγινε φέτος, για 10η συνεχή φορά, στα Ανάκτορα των Βερσαλλιών, με κοντσέρτο, χορευτική παράσταση με το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» σε μοντέρνα απόδοση και επίσημο Δείπνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή