Ευφρόσυνη είδηση

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις ημέρες αυτές, μόλις έληξε η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, η κ. Ζαΐρα Ράλλη – Παπαληγούρα πέταξε στη Θεσσαλονίκη, όπου και ορκίστηκε ενώπιον της πρυτανικής αρχής Επίκουρος Καθηγήτρια της Ψυχολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου από τον Ιανουάριο 2003 αρχίζει να διδάσκει. Μια χαρούμενη για την οικογένεια Ράλλη – Παπαληγούρα είδηση, ειδικά για τη μικρή όμορφη Λένα που φέτος τελειώνει το Λύκειο. «Είσαστε η κόρη του προέδρου Ράλλη;» της είπαν όταν την είδαν, γιατί εννοείται πως, πέραν του ονοματεπωνύμου της, που είναι αυτό που είναι, δεν είχε προηγηθεί καμιά συζήτηση, κανένα τηλεφώνημα. Κόρη του Γεωργίου Ράλλη και της Λένας Βούλτσου, σύζυγος του βουλευτή Κορινθίας Αναστάση Παπαληγούρα, η νέα καθηγήτρια συνδέει και πάλι την οικογένεια Ράλλη με την ακαδημαϊκή σταδιοδρομία. O προπάππος του προέδρου κ. Γεωργίου I. Ράλλη, ο Γεώργιος A. Ράλλης ήταν καθηγητής του Εμπορικού Δικαίου και ο πρώτος Κοσμήτωρ της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος διορίστηκε όταν πρωτολειτούργησε το Πανεπιστήμιο το 1837.

O παππούς του Δημήτριος Ράλλης και ο πατέρας του Ιωάννης Ράλλης, μολονότι είχαν την πρόθεση να ακολουθήσουν ακαδημαϊκή σταδιοδρομία, δεν την πραγματοποίησαν γιατί τους απερρόφησε η πολιτική. Οσο για τον ίδιο, τον πρώην πρωθυπουργό, δεν κατόρθωσε να ακολουθήσει την παράδοση, γιατί απολύθηκε οριστικώς από το στράτευμα όταν είχε γίνει 30 χρόνων και η πολιτική τον κέρδισε (και πολύ καλά έκανε!). Συνεπώς, η κόρη του Ζαΐρα (φέρει το όνομα της Κερκυραίας μητέρας του Ζαΐρας Θεοτόκη) είναι η πέμπτη γενεά που αξιοποιεί το γονίδιο της ακαδημαϊκής διδασκαλίας! H Ζαΐρα, πρέπει να πούμε, ότι εξελέγη παμψηφεί επίκουρος καθηγήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στο Τμήμα Ψυχολογίας – και συγχαρητήρια στο Αριστοτέλειο, που την κέρδισε!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή