Απτόητος, υπόσχεται πάλι…

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν τον Απρίλιο 2000 κέρδισε το ΠΑΣΟΚ, έστω και με πολύ μεγάλη δυσκολία, τις εκλογές -για τρίτη συνεχή φορά, από το 1993- επρόκειτο, κατά τις διαβεβαιώσεις του αρχηγού του κ. K. Σημίτη, να οδηγήσει τη χώρα στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που ήταν απαραίτητο να γίνουν, προκειμένου να σταθεί όρθια η ελληνική οικονομία μέσα στον σκληρό ανταγωνιστικό στίβο της Ευρωζώνης. Μιλούσαν τότε οι περί τον πρωθυπουργό «εκσυγχρονιστές» για κάποιο επερχόμενο «δεύτερο κύμα εκσυγχρονισμού», πάνω στο οποίο θα βρίσκονταν μάλιστα και καλύτερου και νεότερου τύπου στελέχη, οι λεγόμενοι «νεο-εκσυγχρονιστές». Μετά την ονομαστική σύγκλιση, είχε έρθει η ώρα της καταβολής των μεγάλων προσπαθειών για «πραγματική» σύγκλιση.

Τα χρόνια πέρασαν, η ηγεσία του κυβερνώντος ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να σηκώσει κανένα νέο «κύμα», τα κοινωνικά προβλήματα εντάθηκαν, οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις δεν έγιναν, και σήμερα διαπιστώνεται ότι η «ισχυρή» οικονομία μας είναι αδύναμη και χωρίς θετικές προοπτικές. Ενα χρόνο πριν από το κλείσιμο της τετραετίας, μια κουρασμένη ηγεσία, ξεκομμένη από την καθημερινή πραγματικότητα, επαινεί μέσα στην απελπιστία της τον εαυτό της για τα έργα της, προβάλλει ως μεγάλες επιτυχίες και δείγματα «ανάπτυξης» τα δημόσια έργα που γίνονται χάρη στα γενναία κονδύλια του Γ΄ ΚΠΣ και αποδίδει όλα τα κακά και τα δυσάρεστα που της συμβαίνουν σε κάποιες «σκοτεινές» δυνάμεις πολιτικο-επιχειρηματικές…

Θλιβερά όλα αυτά, αλλά έως ένα βαθμό αναμενόμενα, από έναν ηγέτη ο οποίος ουδέποτε φάνηκε διατεθειμένος να δεχθεί ότι μπορεί να μην είναι αλάνθαστος και ότι μπορεί οι κρίνοντες τις αποφάσεις και τις συμπεριφορές των συνεργατών του να διαθέτουν αξιόπιστα επιχειρήματα. Φροντίζει, όμως, ο πρωθυπουργός κατά καιρούς να εντυπωσιάζει με τον τρόπο του. Ετσι, τούτη τη φορά, ομιλών σε κομματική συνεδρίαση υποσχέθηκε, αφού παρέκαμψε τα σημερινά προβλήματα, ότι θα δώσει στα πράγματα «νέα εκσυγχρονιστική πνοή», ότι θα προχωρήσει σε «νέες τομές και μεταρρυθμίσεις», όχι προσεχώς, αλλά στην επόμενη τετραετία 2004-2008!

(Ο,τι δεν μπορείς να κάνεις μετά το 2000, υπόσχεσαι ότι θα το κάνεις μετά το 2004. Μπορείς μάλιστα, όταν είσαι σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, να εμφανίζεις και ως πολιτική επιτυχία σου τις νέες υποσχέσεις σου.)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή