Συνεχίζεται με επιτυχία το «μακρύ ταξίδι» της Φωτογραφικής Εκθεσης για τα 30χρονα της Ελληνικής Εταιρείας

Συνεχίζεται με επιτυχία το «μακρύ ταξίδι» της Φωτογραφικής Εκθεσης για τα 30χρονα της Ελληνικής Εταιρείας

3' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Να με προσέχεις» ζητεί η αφίσα για τη Φωτογραφική Εκθεση με θέμα «Ελληνική Εταιρεία: 30 Χρόνια Δράσης», που ήδη λειτουργεί και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των φεστιβαλιστών (είναι στον πεζόδρομο Διονυσίου Αρεοπαγίτου, υψηλά, μετά τα σκαλιά της εισόδου του Ηρωδείου), αλλά και των περαστικών και των επισκεπτών – προσκυνητών, που ανηφορίζουν για τον Παρθενώνα. Θα διαρκέσει η υπαίθρια αυτή Εκθεση ώς τις 14 Ιουλίου, πρωί και βράδυ, ενώ τις βραδιές Ηρωδείου είναι ανοιχτή ώς τα μεσάνυχτα.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις και δρώμενα σημειώνουμε το Σάββατο 5 Ιουλίου, ώρα 19.00 «Φυσικό Περιβάλλον: μας νοιάζει στ’ αλήθεια;», εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές γυμνασίου ή λυκείου, Κυριακή, 6 Ιουλίου ώρα 11 π.μ. Ξενάγηση στο Ασκληπιείο από το επιστημονικό προσωπικό της Επιτροπής Θεάτρου και Ιερού του Διονύσου – Ασκληπιείου Νοτίου Κλιτύος Ακροπόλεως, ώρα 19.00 ίδιας ημέρας, επανάληψη του θέματος «Φυσικό Περιβάλλον». Την Παρασκευή 11 Ιουλίου, ώρα 19.00 «Ανακαλύπτω τον Κόσμο», εκπαιδευτική δραστηριότητα για παιδιά 8-12 ετών από την ομάδα «Ερευνητές» και Σάββατο 12 Ιουλίου, ώρα 11 πρωινή «Καρακάξες και Κουκουβάγιες», εκπαιδευτική δραστηριότητα για παιδιά 8-12 ετών από την ομάδα «Ερευνητές». Ολες τις μέρες παίζεται το «Κυνήγι Θησαυρού» μέσα στην έκθεση για παιδιά 7-13 ετών!

Από τα «τρυφερά χρόνια»

Επίτηδες προτάξαμε στο ενημερωτικό αυτό, δεύτερο σημείωμα του Τήλεφου για τη Φωτογραφική Εκθεση που παρουσιάζει το έργο της πολύτιμης «Ελληνικής Εταιρείας» στα 30 χρόνια της δράσης της τις παράλληλες εκδηλώσεις, στις οποίες πήραν μέρος, τις προηγούμενες ημέρες, οι κυρίες Μάρω Αλεξάκη και Μαρία Φαζού από το Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού με δραστηριότητα – έκπληξη για παιδιά 6-12 ετών. Για να δείξουμε με πόση έγνοια και συνέπεια για την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς η «Ευρωπαϊκή Ενωση» φροντίζει να κερδίζει το ενδιαφέρον των παιδιών «εξ απαλών ονύχων» και στις ηλικίες δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου.

Για τους φίλους του ντοκιμαντέρ και του κινηματογράφου με στόχο τη γνωριμία με την Ελλάδα μας, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και προβολές ταινιών. Οπως η «Αγέλαστος Πέτρα» του Φίλιππου Κουτσαφτή, «Οι 7 πληγές του Παραδείσου» και «Το τραγούδι της Φώκιας» της Λυδίας Καρρά, «O Γυπαετός» του Στ. Αποστολόπουλου, «Το δάσος των αρπακτικών» των Π. Παπαδόπουλου και Λ. Κερσανίδη, «Οι θαλασσινοί κήποι του Αιγαίου» A. Ελευθερίου, «Το λιθάρι του Θεού» της Λυδίας Καρρά. Για απόψε, 3 Ιουλίου, έχει προγραμματιστεί ο «Ελληνικός Βυθός» του K. Κυριακόπουλου, την Παρασκευή 4/7 «Κερκίνη» του B. Βασιλειάδη και το Σάββατο 5/7 το «Καστελλόριζο» του Νίκου Καρακώστα. Για ώρα έναρξης δίνεται η 20.30 και το πρόγραμμα προβολών χρήζει επιβεβαίωσης, πληροφορίες 210-32.25.245. H Φωτογραφική Εκθεση έχει χορηγό το Ιδρυμα A. Γ. Λεβέντη, έγινε με την υποστήριξη της Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας A.E. και ο οπτικοακουστικός εξοπλισμός είναι προσφορά της SONY. Τη Φωτογραφική Εκθεση εγκαινίασε στις 24 Ιουνίου 2003 η δήμαρχος Αθηναίων κ. Ντόρα Μπακογιάννη, την οποία προσφώνησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας κ. Κώστας Καρράς, ευχαριστώντας την για την τιμή «που ευρίσκεσθε κοντά μας για τα εγκαίνια. Βλέποντας την έκθεση αυτή -είπε ο κ. Καρράς- μας διακατέχουν δύο σχεδόν αντικρουόμενα αισθήματα. Από τη μια πλευρά η ικανοποίηση ότι, από την ίδρυση της Ελληνικής Εταιρείας το 1972, δόθηκαν αποτελεσματικά τόσοι αγώνες, παρά τις εκάστοτε αντίξοες συνθήκες, από την άλλη ότι πετύχαμε τόσα λίγα σε σχέση με τις πιεστικές ανάγκες της εποχής μας. Διότι μπορεί η χώρα μας να επέτυχε να ανυψώσει το βιοτικό επίπεδο του λαού μας, απέτυχε όμως στην επίτευξη μιας εξίσου αναβαθμισμένης ποιότητας ζωής. Και ότι στην απόφαση των αναπτυσσόμενων κοινωνιών του κόσμου, να αποκτήσουν παρόμοιο βιοτικό επίπεδο με τις ήδη εύπορες, μεταξύ των οποίων και η δική μας, οι αντοχές της φύσης του πλανήτη μας θα δοκιμασθούν σε ένταση και έκταση, χωρίς προηγούμενο στην ανθρώπινη ιστορία». Για να καταλήξει ότι «γι’ αυτούς τους λόγους είναι απαραίτητο το έργο της Ελληνικής Εταιρείας και οι τεράστιες προκλήσεις της εποχής μας να γίνουν ευρύτερα γνωστές. Επόμενοι σταθμοί: Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Βέροια.

Και υπογράμμισε ο κ. Καρράς, ως «ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, ότι η έκθεση αυτή έχει ήδη ζητηθεί και θα παρουσιασθεί τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο στην Ξάνθη, στη Θεσσαλονίκη και στη Βέροια, με την ενεργό συμπαράσταση των δημοτικών αρχών».

Καλή συνέχεια στην Εκθεση στην Αθήνα και με το καλό να «σαλπάρει» για τη Βόρειο Ελλάδα. Εδώ πρέπει να πούμε πως την ιδέα της Εκθεσης και τη γενική επιμέλεια από την αρχή ώς την επιτυχή της ολοκλήρωση είχε η κ. Λυδία K. Καρρά, συνιδρύτρια της Ελληνικής Εταιρείας, και μέλος του Δ.Σ. της, βραβευμένη σκηνοθέτις με ταινίες εστιασμένες στην ελληνική φύση, στο περιβάλλον και στην προστασία του. Αυτό το μακρύ ταξίδι που αρχίζει από τον πεζόδρομο κάτω από τον Παρθενώνα, θα συνεχιστεί σε πλατείες, λιμάνια και μουσεία. Γιατί τα θέματα περιβάλλοντος και πολιτιστικής κληρονομιάς είναι πλέον ζωτικά για όλους μας…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή