«Να σου χτίσω παλάτια στην άμμο»…

«Να σου χτίσω παλάτια στην άμμο»…

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάθε καλοκαίρι το παιδί ξυπνά μέσα μας και με δικό μας παιδί ή συγγενάκι ή και με ένα άγνωστο μικρό με το κουβαδάκι του στην αμμουδιά, πιάνουμε και πάλι, με κρυφή χαρά, να χτίσουμε παλάτια και κάστρα στην άμμο! Αυτά που μια αδέξια κίνηση με το φτυαράκι, ένα απρόσεκτο πάτημα λουομένου ή ένα δυνατό κύμα, θα το σωριάσει, άμορφη μάζα, στο ακρογιάλι, εκεί όπου, λίγο πριν, υψώνονταν περήφανο με τους πύργους, τις γέφυρες, τις τάφρους, ολόγυρα.

Και αυτό που είναι μια καλοκαιριάτικη παρένθεση ξενοιασιάς για όλους, γίνεται τέχνη και σκληρή προσπάθεια και άμιλλα, με έπαθλο τη νίκη στο μεγαλύτερο φεστιβάλ Γλυπτικής στην Αμμο, που γίνεται και εφέτος, όπως κάθε χρόνο, απο τις 11 Ιουλίου ώς τον Σεπτέμβρη 2003 στο Warnemuende της Βαλτικής Θάλασσας. Συμμετέχοντες στη Γλυπτική Αμμου για το Φεστιβάλ αυτό που συγκεντρώνει έντονο ενδιαφέρον, βάζουν τις τελευταίες «πινελιές» στο έργο τους, που έχει τίτλο «O Πύργος της Βαβέλ», και υψώνεται, δημιουργώντας χτυπητή αντίδραση, απέναντι από το υπερμοντέρνο γυάλινο ξενοδοχείο «Μαριτίμ» (φωτο του Φρανκ Ρούμπενχορστ.)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή