Στο αεροδρόμιο υπάρχει και τέχνη!

Στο αεροδρόμιο υπάρχει και τέχνη!

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν βρεθείτε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μία μέρα και έχετε χρόνο στη διάθεσή σας, υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις! Στο ξενοδοχείο Sofitel, την υπερσύγχρονη μονάδα του αεροδρομίου έχει δημιουργηθεί μία art gallery. Την ανακαλύψαμε μόλις πρόσφατα αλλά από ό,τι μας είπαν έχουν ήδη γίνει τρεις εκθέσεις. Καθώς υπήρχε χρόνος και για καφέ και για περιήγηση, είχαμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στην έκθεση, που λειτουργεί αυτό το καλοκαίρι (και ώς 30 Οκτωβρίου) και που παρουσιάζει τα έργα ζωγραφικής της Florence Nau. H ζωγράφος, βέρα Γαλλίδα, ζει στην Αθήνα εδώ και 10 χρόνια και η επαφή που είχαμε με τα έργα της μας έδωσε την εντύπωση μιας βαθιάς πνευματικότητας. Για καλή μας τύχη, ήταν εκεί, παρούσα δίπλα στα έργα της και της ζητήσαμε να ποζάρει για τον φακό του Τήλεφου.

Εκτός από ζωγράφος, η κυρία Florence Nau, με τη ζεστή προσωπικότητα, ασχολείται και με την ποίηση και μάλιστα στα ελληνικά. Δεν δέχθηκε να μιλήσει στα γαλλικά ή αγγλικά, ήθελε μόνο ελληνικά, επιμένει να εμβαθύνει στη χώρα που είναι δεύτερη πατρίδα της.

Είναι εμφανές και στα έργα της, όπου μπλέκονται αρχέγονα σύμβολα από τη μυθολογία σε συνθέσεις με συμβολική αξία. Παρουσιάζει 38 έργα και είχε ενδιαφέρον να παρακολουθεί κανείς το νήμα, γιατί εκτός από τον κυρίως εκθεσιακό χώρο, έργα παρουσιάζονται τόσο στην είσοδο όσο και σε ένα από τα εστιατόρια του ξενοδοχείου, το «Μεσογαία». Ηταν ένα παιχνίδι όμορφο και χαρούμενο!

Η έκθεση έχει τίτλο «Ελαίας Ελασσον Ελεος» και βασικό θέμα είναι ο συμβολισμός της ελιάς. Οι κορμοί των ελαιόδεντρων, σκαμμένοι και ροζιασμένοι, γίνονται κιβωτοί μηνυμάτων. Κατά την ίδια τη ζωγράφο, οι κορμοί είναι σαν «ζωντανά σώματα», οργανισμοί που αναπτύσσονται, συστρέφονται, φαντάζονται. Υπάρχει ερωτισμός στα έργα της Florence Nau και έκρηξη χρωμάτων.

Γυναίκα αφοσιωμένη στην τέχνη της, έχει την απλότητα του ανθρώπου που ζει για τη δημιουργία. Μας χάρισε το χαμόγελό της και είμαστε βέβαιοι ότι κάπου θα ξανασυναντηθούμε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή