Το καλό να λέγεται! Δέντρα στη Μεσογείων!

Το καλό να λέγεται! Δέντρα στη Μεσογείων!

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάθε μέρα μάς φέρνει ο δρόμος από τον σταθμό Εθνικής Αμύνης του μετρό και κάθε μέρα μέσα στο λιοπύρι βλέπαμε τα ολόξερα δέντρα, μια σειρά μαυρισμένους στρατιώτες, κατά μήκος του πεζοδρομίου έξω από το Πεντάγωνο. Αυτά τα κάποτε θαλερά δέντρα είχαν φυτευθεί όταν έγινε το μετρό, αλλά δυστυχώς η σφοδρή χιονόπτωση του Ιανουαρίου 2002 τα «έκαψε». Από τότε, περίπου 18 μήνες δηλαδή, τα δεντράκια αυτά έστεκαν ξερά και κακομοιριασμένα. Το πεζοδρόμιο φαρδύ καιγόταν από τον ήλιο και οι πεζοί καθ’ οδόν προς το μετρό δεν είχαν καμία σκιά να προστατευθούν.

Και ώ του θαύματος! Χθες είχαμε αλλαγή τοπίου. Φυτεύτηκαν καινούργια δέντρα! Το σημείο βρίσκεται ακριβώς στα όρια του Δήμου Αθηναίων οπότε εκεί μάλλον θα πρέπει να δώσουμε τα εύσημα, για να μην κριτικάρουμε διαρκώς. Τα καινούργια δέντρα, λυγερόκορμα με πλατιά πράσινα φύλλα, είναι ακόμη νεαρά, θέλουν συνεχή φροντίδα αλλά αν πιάσουν καλά θα προσφέρουν σκιά και ομορφιά. Βέβαια, γιατί κάποια κριτική θέλουμε να ασκήσουμε(!), αν έβλεπε κανείς χθες το μεσημέρι τα φρεσκοφυτεμένα δέντρα θα… θαύμαζε την τσαπατσουλιά! Πολλοί σωλήνες του αυτόματου ποτίσματος κοιτούσαν στο πεζοδρόμιο και όλοι, μα όλοι, οι λάκκοι είχαν χυμένο το χώμα απέξω. Ας είναι. Σημασία έχει ότι ύστερα από ενάμιση χρόνο κάποιος σκέφτηκε ότι όλα εκείνα τα ξεραμένα δέντρα έπρεπε να αντικατασταθούν. Τα νέα δέντρα δίνουν ελπίδα ότι κάποιος ενδιαφέρεται γι’ αυτήν την κακόμοιρη την πόλη.

Η αλήθεια είναι ότι το πεζοδρόμιο είναι τόσο φαρδύ στο σημείο εκείνο της Μεσογείων ώστε χωράει και δεύτερη σειρά δέντρων με σκοπό στο μέλλον να δημιουργήσουν αλέα. Αλλά, μήπως βιαζόμαστε πολύ; Ας καλωσορίσουμε τα νέα δέντρα της Μεσογείων και ας ελπίσουμε ότι θα δούμε πολλά περισσότερα σε όλη την Αθήνα. Είναι το μόνο αντίδοτο στις υψηλές θερμοκρασίες. Κάτι που θεωρείται αυτονόητο, αλλά που, δυστυχώς, θα πρέπει να το θυμίζουμε διαρκώς. H μόνη σωτηρία για την Αθήνα είναι το αστικό πράσινο. Και είναι απορίας άξιον πώς οι ίδιοι οι πολίτες δεν φροντίζουν τα όποια δέντρα βρίσκονται στο πεζοδρόμιο του σπιτιού ή του καταστήματος. Οι περισσότεροι καταστηματάρχες, δε, δεν θέλουν δέντρα στο πεζοδρόμιο για να μην του κρύβουν τη βιτρίνα! Εχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας. Ας είναι τουλάχιστον υπό σκιάν!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή