Θάλασσα, δέντρα, ήλιος στα νέα γραμματόσημα

Θάλασσα, δέντρα, ήλιος στα νέα γραμματόσημα

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι μια ανάσα δροσιάς τα νέα γραμματόσημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων που σχεδίασε ο ζωγράφος Δημήτρης Ναλμπάντης σε τέσσερις αξίες. Είναι αυτά που ταξιδεύουν για όλο το καλοκαίρι στις κάρτες γεμάτες Ελλάδα που στέλνουν οι επισκέπτες μας πίσω στην πατρίδα τους. Με έντονα χρώματα, στα οποία κυριαρχεί το γαλάζιο και πράσινο, τα γραμματόσημα της σειράς «Προστασία του Περιβάλλοντος», πέρα από το προφανές οικολογικό μήνυμα, αναδεικνύουν και την καλλιτεχνική ευαισθησία του Δημήτρη Ναλμπάντη, ο οποίος έδειξε ότι το γραμματόσημο είναι ένας χώρος που του ταιριάζει. O σχεδιασμός είναι λιτός, μοντέρνος, γεμάτος συμβολισμούς και με μεγάλη δύναμη. Μας αρέσει να βλέπουμε αυτά τα γραμματόσημα να εκπροσωπούν την Ελλάδα και λυπόμαστε που δεν μπορούμε να το πούμε για όλα… Γι’ αυτό και επισημαίνουμε όσα ξεχωρίζουν, όπως και αυτά που σχεδίασαν και οι άλλοι σπουδαίοι καλλιτέχνες, ο Γιάννης Μόραλης, ο Αλέκος Φασιανός, ο Κώστας Τσόκλης.

Με τους Ολυμπιακούς στον κοντινό ορίζοντα, το ελληνικό γραμματόσημο έχει μια μεγάλη ευκαιρία να κερδίσει νέους φίλους και να φέρει κύρος και έσοδα στη Διεύθυνση Φιλοτελισμού. Ας ήταν και πιο πρόθυμη η εξυπηρέτηση απέναντι στους συλλέκτες στο φιλοτελικό κατάστημα της οδού Βύσσης. Αν έμπαινε κάποιος έμπειρος συλλέκτης από μια προηγμένη φιλοτελικά χώρα, τι θα σκεφτόταν άρα γε για τις φιλοτελικές μας επιδόσεις; Πάντως, χαιρετίζουμε τα νέα προϊόντα, όπως τις κάρτες μάξιμουμ. O Φιλοτελισμός είναι μια σπουδαία υπόθεση, καθρέφτης πολιτισμού, και θέλει μια γενναία ματιά προς το μέλλον. Το 2004 είναι μονάχα η αρχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή