«Το Πάρκο που ήταν και το Πάρκο που θέλουμε»

«Το Πάρκο που ήταν και το Πάρκο που θέλουμε»

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H υπερνομάρχης κ. Φώφη Γεννηματά, σε απάντηση δικών μας παρατηρήσεων για το Πάρκο του Πεδίου του Αρεως, που υπάγεται στην αρμοδιότητά της, με ευγενικό γράμμα εκθέτει την πρώτη φάση του σχεδιασμού για την ανάπλασή του. Ηδη, βρίσκεται εν εξελίξει η πρώτη εργολαβία και μελετάται η δεύτερη. Τα έργα αποβλέπουν στην οροθέτηση του Πάρκου, στη συντήρηση και ανανέωση των δέντρων, στον φωτισμό, την καθαριότητα, τη φύλαξη κ.λπ. Ολες οι εκθέσεις θα μεταφερθούν στην πλατεία Πρωτομαγιάς.

Τα δεχόμαστε όλα αυτά με χαρά και ελπίδα. Ελπίζουμε να ολοκληρωθούν με την αποκατάσταση των χώρων που καταπατήθηκαν και με την κατάργηση όλων των επαγγελματικών δραστηριοτήτων, πλην των στοιχειωδών εκείνων που είναι απαραίτητες και χρήσιμες για τη λειτουργία του. Θα θέλαμε μόνο να ρωτήσουμε αν μαζί με τις αρμοδιότητες μεταβιβάσθηκαν στην Υπερνομαρχία (τι όρος Θεέ και Κύριε!) και οι αναγκαίοι για την ανάπλαση και συντήρηση πόροι. Το ίδιο ερώτημα απευθύνεται και στη δήμαρχο κ. Ντόρα Μπακογιάννη, για την αρμοδιότητα του Εθνικού Κήπου.

Την παραπάνω φωτογραφία μας έστειλε ο αρχιτέκτονας και ομότιμος καθηγητής του E. M. Πολυτεχνείου κ. Διονύσης Ζήβας και τη συνοδεύει με την ακόλουθη παρατήρηση:

«Πίσω από τον καρνάβαλο που εμφανίζεται στα μάτια των επισκεπτών του χώρου, υπάρχει το κτίριο που εικονίζεται σε μια παλιά καρτ ποστάλ (πιθανώς προπολεμική ή των πρώτων μεταπολεμικών χρόνων), που ανακάλυψε η καλή μου φίλη και συνάδελφος κ. Μάρω Αδάμη, μεγέθυνση της οποίας σας εσωκλείω. Μπορείτε να συγκρίνετε τώρα την αρχιτεκτονική αυτού του κτιρίου (τη μορφή, τις αναλογίες, το ήθος του) με ό,τι σήμερα υπάρχει εκεί και το μασκαρεύει. Ετσι, για την ιστορία και για το πώς προστατεύουμε την αρχιτεκτονική ιστορία της πόλης μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή