H Εθνική μας ομάδα Πόλο μιλάει για τα «ολυμπιακά όνειρά» τους στο περιοδικό του «Αθήνα 04»

H Εθνική μας ομάδα Πόλο μιλάει για τα «ολυμπιακά όνειρά» τους στο περιοδικό του «Αθήνα 04»

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι χαρά και τι περηφάνια μάς έδωσαν οι πολίστες της Εθνικής μας ομάδας, που για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού πόλο, πέρασαν στην τετράδα των κορυφαίων ομάδων του κόσμου!

Αφού νίκησαν τη Ρωσία και μπήκαν στην οκτάδα, με τη μεγάλη νίκη τους επί των ΗΠΑ (4-2) πέρασαν στις τέσσερις καλύτερες και σήμερα, στη Βαρκελώνη, όπου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, αντιμετωπίζουν, ώρα 10 Ελλάδος, την Ουγγαρία, ενώ το άλλο ζευγάρι Σερβία – Μαυροβούνιο παίζει με την Ιταλία. O μεγάλος τελικός την Κυριακή, ώς τότε οι ελπίδες φτερώνουν και η προοπτική ανοίγεται λαμπρή!

Εκτός από τη χαρά του Τήλεφου γι’ αυτήν τη μεγάλη αθλητική επιτυχία της Εθνικής πόλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, έπαιξαν ρόλο για το σημείωμα αυτό οι ωραίες φωτογραφίες από το κεντρικό θέμα του περιοδικού του «Αθήνα 04», που ήρθε στο δημοσιογραφικό γραφείο, και παρουσιάζει όλη τη σύνθεση της ομάδας, μαζί και τον προπονητή της Αλεσάντρο Καμπάνια, να μιλούν για τα «ολυμπιακά όνειρά τους».

Ο καθένας τους απαντάει «σε ποια κορυφαία στιγμή των Ολυμπιακών Αγώνων θα ήθελε να ήταν αυτόπτης μάρτυρας». Μιλούν για Ολυμπιακούς Αγώνες σε παρελθόν, εγγύς και απώτερον. O στίβος, το μπάσκετ, ο Κώστας Κεντέρης και ο Πύρρος Δήμας έρχονται πρώτοι στην προτίμησή τους «να ‘μουν εκεί όταν κέρδιζαν για την Ελλάδα το χρυσό τους μετάλλιο». Αλλά και ο Μαρκ Σπιτς, ο Καρλ Λιούις, ο κωπηλάτης Στιβ Ρεντγκρέιβ, ο Τζέσε Οουενς, στο Βερολίνο 1936 και η Βούλα Πατουλίδου το 1992 έχουν την πρώτη θέση στα «όνειρα» των πρώτων μας στο πόλο! Οσο για τον Αλεσάντρο Καμπάνια, αυτός επιλέγει τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης, «για να έβλεπε από κοντά τον Αμπέμπε Μπικίλα από την Αιθιοπία να κερδίζει τον Μαραθώνιο ξυπόλυτος». Τα παιδιά έχουν καρδιά, αλλιώς πώς θα νικούσαν και θα μας έκαναν τόσο περήφανους!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή