«Τα Ιστορικά» συνεχίζουν, εξελίσσονται, «σερφάρουν»…

«Τα Ιστορικά» συνεχίζουν, εξελίσσονται, «σερφάρουν»…

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τα 20 χρόνια από την έκδοση του περιοδικού «Τα Ιστορικά-ΗΙSΤΟRΙCΑ» οργανώθηκε από τον Εκδοτικό Οίκο «Μέλισσα» συνάντηση, που δικαιωματικά θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως ιστορική! Θέμα της: «Ιστοριογραφικές Διαδρομές: 20 χρόνια ΙΣΤΟΡΙΚΑ». Μίλησαν οι ιδρυτές-διευθυντές των «Ιστορικών» Σπύρος Ασδραχάς, Φίλιππος Ηλιού, Βασίλης Παναγιωτόπουλος, και οι ιστορικοί Νίκος Καραπιδάκης, Χρήστος Χατζηιωσήφ και Βασίλης Κρεμμυδάς – συνεργάτες και φίλοι των «ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ».

Εκ μέρους των εκδόσεων η κ. Αννη Ραγιά ανακοίνωσε, μαζί με τη συνέχεια της έκδοσης, και σειρά μέτρων για τον συγχρονισμό και τη βελτίωση της κυκλοφορίας του περιοδικού: δημιουργία κόμβου στο Διαδίκτυο, με αναδρομικό ευρετήριο του συνόλου των τευχών, εγγραφή συνδρομητών, κυκλοφορία ανατύπων.

Οι διευθυντές των «ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ» κ. Ασδραχάς, Ηλιού και Παναγιωτόπουλος στις ομιλίες τους τόνισαν τον αποφασιστικό ρόλο και τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία της έκδοσης, τις οποίες πρόσφερε η «Μέλισσα» και προσωπικά ο Γιώργος Ραγιάς, σε εκείνη την εποχή, το 1983, όταν το νέο περιοδικό καθόρισε τους στόχους του ως προς τις ιστορικές σπουδές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή