Ελληνική πρόοδος και ευρωπαϊκή τεχνολογία – Τα εγκαίνια της μονάδος του Ομίλου Λούλη στο Βουκουρέστι

Ελληνική πρόοδος και ευρωπαϊκή τεχνολογία – Τα εγκαίνια της μονάδος του Ομίλου Λούλη στο Βουκουρέστι

3' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H επώνυμη συντροφιά που περιελάμβανε προσωπικότητες της οικονομίας, της βιομηχανίας τροφίμων και του τραπεζικού τομέα, ανέβηκε στο ειδικά ναυλωμένο αεροπλάνο της Ολυμπιακής για μία πτήση με προορισμό το Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Ηταν όλοι τους γελαστοί και καλοδιάθετοι γιατί πήγαιναν, καλεσμένοι του κ. Κώστα Λούλη και της συζύγου του Ολγας, να εγκαινιάσουν μια ακόμη νέα βάση προόδου και εξέλιξης. Στη δημιουργική αλυσίδα του Ομίλου Λούλη είχε προστεθεί μία ακόμη μονάδα παραγωγής στο Βουκουρέστι Ρουμανίας. Τα επίσημα εγκαίνια της μονάδας -η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη ελληνική επένδυση με ιδιωτικά κεφάλαια στη Ρουμανία- δημιούργησαν εκείνη την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου «γέφυρα» προσέγγισης και αλληλογνωριμίας μεταξύ Ελλάδας και Ρουμανίας. Τα εγκαίνια ετέλεσε ο πρόεδρος της Alpha Bank κ. Γιάννης Κωστόπουλος, μαζί με τον πρώην Ρουμάνο πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Emil Konstantinescu, τους οποίους ξενάγησε στις νέες εγκαταστάσεις προσωπικά (φωτό) ο κ. Κώστας Λούλης, πρόεδρος του Ομίλου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολιτικοί και τοπικοί παράγοντες της Ρουμανίας – ο υφυπουργός Γεωργίας κ. Valeriu Steriu, ο νομάρχης Ilfov κ. Teodor Filipescu, η κυρία Rodica Tiriak, σύζυγος του Ρουμάνου μεγαλοεπιχειρηματία, και η χρυσή ολυμπιονίκης Nadia Comaneci, η δόξα της ενόργανης γυμναστικής που είναι πάντα δημοφιλής ως υπερπρέσβειρα του αθλητικού πνεύματος. Ηταν, επίσης, η πρέσβειρα της Ελλάδος στο Βουκουρέστι κ. Θεοδώρα Γροσσομανίδου, ο εμπορικός και οικονομικός ακόλουθος της Ελλάδος στο Βουκουρέστι κ. Ιωάννης Μάρκος.

Ευρωπαϊκό «Know How» κι ελληνική φιλοξενία στην Cernica

Από την Ελλάδα, με την πτήση αυτή, ήλθαν οι κ. Πάνος Γουτάκης της MorgaStanley Bank, ο αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση κ. Παύλος Ιωαννίδης με τη σύζυγό του Κατερίνα, ο κ. Γιώργος Καλοφωλιάς από τον Ομιλο Καλοφωλιά, ο τέως υπουργος κ. Γιώργος Κατσιφάρας, ο βουλευτής κ. Θεόδωρος Κασσίμης, ο κ. Νίκος Κατσέλης, ο κ. Γιώργος Κίκιζας, ο δήμαρχος Βόλου κ. Κυριάκος Μήτρου, ο κ. Παναγιώτης Νίκας, ο Σταύρος και η Τέτη Μιχαλαριά, ο Μάνος και η Κάρεν Μαυρίδου, ο κ. Σπύρος Φιλάρετος από την Alpha Bank και πολλά άλλα πρόσωπα του τραπεζικού τομέα.

Η μονάδα στην περιοχή Cernica του Βουκουρεστίου περιλαμβάνει: Μύλο ελβετικής τεχνολογίας 650 τόννων ανά 24ωρο, αρτεργοστάσιο με γερμανικά μηχανήματα παραγωγής 100 τόννων ανά 8ωρο, υπεραυτόματη μονάδα παραγωγής ζυμαρικών με 4 ανεξάρτητες ιταλικές μηχανές συνολικής δυναμικότητας 40 τόννων ανά 24ωρο και γραμμή παραγωγής corflakes 10 τόννων το 24ωρο. Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 80 εκατομμύρια ευρώ. H παραγωγή περιλαμβάνει αλεύρι, μπισκότα, ψωμί και αρτοσκευάσματα, κορν φλέικς, τα οποία διατίθενται αποκλειστικά στην αγορά της Ρουμανίας, με εξαγωγή και στη Βουλγαρία. Τα προϊόντα αυτά διατίθενται και σε 40 μαγαζιά, με την επωνυμία Family, που ανακαινίστηκαν πρόσφατα.

Και όπως ήταν φυσικό, αμέσως μετά την τελετή, πέρασαν όλοι σε ειδικά διακοσμημένο και ανθοστόλιστο χώρο, που είχε επιμεληθεί η αντιπρόεδρος του ομίλου και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων κ. Ολγα Λούλη, για το καθιστό γεύμα, με ψωμί ξεροψημένο και ευωδιαστό και όλα τα καλά μιας ελληνικής φιλοξενίας για τους 600 Ελληνες και Ρουμάνους καλεσμένους. Στην όλη κεφάτη ατμόσφαιρα συνέτεινε και η εμφάνιση δύο χορευτικών συγκροτημάτων που χόρεψαν στη διάρκεια του γεύματος. Το ένα αποτελούσαν νέοι Ρουμάνοι επαγγελματίες χορευτές σε παραδοσιακούς χορούς του τόπου, ενώ το άλλο -έκπληξη πολύ ευχάριστη!- νέα ελληνόπουλα, Ρουμάνοι πλέον υπήκοοι, που δεν ξέχασαν ούτε τη γλώσσα ούτε τους χορούς της Ελλάδας! Και η ξανθή Ολγα σηκώθηκε και χόρεψε συρτό, ενώ ο Κώστας Λούλης μπήκε πρώτος στο τσάμικο! Μαζί τους ο γιος τους Νίκος που είναι στην τρίτη Λυκείου του Κολλεγίου Αθηνών, ενώ η κόρη τους Εύη (που έχει το όνομα της αείμνηστης αγαπημένης μητέρας του Κώστα, Εύης) είναι φοιτήτρια, σπουδάζει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και είχε εξετάσεις!

Η επιστροφή της συντροφιάς στην Αθήνα έγινε το ίδιο βράδυ με τον ίδιο σχεδόν ανοιξιάτικο καιρό, και τα συγχαρητήρια στο αεροδρόμιο ήταν για την εξέλιξη και πρόοδο που είχαν πιστοποιήσει, ιδίοις όμμασιν, για τον άξιο Κώστα Λούλη, με στέρεες πάντα ρίζες σε Ελλάδα – Βόλο, Πειραιά και Καβάλα. H μονάδα έχει και την εκκλησία της, την Αγία Δύναμη, τα Θυρανοίξια της οποίας ετέλεσε, πριν από λίγο καιρό, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή