Εντος Των Τειχων

4' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Νίκος και η πίκρα του…

Τον Νίκο της Οικονομίας είναι αλήθεια πολύ τον έχουμε πικράνει. Αλλά δεν φταίμε εμείς. Τα στοιχεία είναι τέτοια, που δεν επιτρέπουν άλλη στάση. O ίδιος, πάντως, επιμένει πως στο τέλος του χρόνου άλλη θα είναι η εικόνα απ’ αυτήν που σήμερα παρουσιάζεται. Και το υπερασπίζεται μετά πάθους, ακόμη και όταν δεν πείθει. Μακάρι Νίκο μου, για το καλό της χώρας να είναι όπως τα λες και να έχουμε εμείς άδικο και τόσοι άλλοι που τα βλέπουν διαφορετικά. Αλλά έχουμε λόγους σοβαρούς να είμαστε δύσπιστοι… και τους γνωρίζεις.

Ο Κουφοντίνας, ως άλλος Πρωτόπαπας

Ρωτήθηκε την περασμένη εβδομάδα ο Κουφοντίνας πώς είδε το δημοσίευμα της «K» με τα γερμανικά έγγραφα για τη διείσδυση ξένων μυστικών υπηρεσιών στη 17N. Είπε διάφορα αφοριστικά, αλλά μου έκανε εντύπωση ότι απέδωσε το δημοσίευμα σε πόλεμο επιχειρηματικών συμφερόντων και λογικώς σκέφθηκα πως απάντησε όπως ο υπουργός Τύπου και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Χρ. Πρωτόπαπας. Τέτοιες συγγένειες πια, δεν το φανταζόμουν ποτέ…

Ο Θεσσαλός, ο Αβραμόπουλος και το ΣΔΟΕ

Οτι δεν αντέχουν οι νεότεροι εκεί στη Νέα Δημοκρατία τον Γιώργο τον Θεσσαλό το ξέρουν και οι πέτρες, αλλά τέτοια διαστρέβλωση δεν την περίμενα. Δεν προλαβαίνει να πει κάτι και του την έχουνε στημένη. Μέχρι και ότι πήρε εκείνος πρωτοβουλία για τον Αβραμόπουλο είπανε, ενώ όλοι γνωρίζουν πως ενεργεί με εντολές του προέδρου. Για να μην αναφερθώ για το ΣΔΟΕ, όπου ο καημένος πήγε απλώς να τα μπαλώσει και να δηλώσει ότι θα καταργηθεί με τη σημερινή του μορφή, καθότι ουδείς μπορεί να υποστηρίξει ότι θα καταργηθούν ελεγκτικοί φορολογικοί μηχανισμοί. Αλλά βλέπετε η διαπάλη εξουσίας είναι παντού και πάντοτε λυσσαλέα.

Ενοχλημένος Σκανδαλίδης

Ιδιαίτερα ενοχλημένος με τη φιλολογία σύμφωνα με την οποία οι σχέσεις του με τον πρωθυπουργό κ. K. Σημίτη διέρχονται κρίση είναι ο υπουργός Εσωτερικών κ. K. Σκανδαλίδης. Μάλιστα, ο κ. Σκανδαλίδης φέρεται αποφασισμένος να θέσει το ζήτημα σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα έχει με τον κ. Σημίτη την Τετάρτη.

Η ίωση χάλασε την κοινή εμφάνιση

Μαζί ήταν να φύγουν την Παρασκευή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. K. Καραμανλής με τον επίτιμο πρόεδρο κ. K. Μητσοτάκη.Ο κ. Καραμανλής επισκέφθηκε Παρασκευή και Σάββατο το Ρέθυμνο και τα Χανιά. Ενα κρυολόγημα όμως έριξε… κάτω τον κ. Μητσοτάκη, που απλώς δέν πήγε μαζί του από την Παρασκευή στο Ρέθυμνο. O όλος σχεδιασμός πάντως για την Κρήτη, που περιλαμβανει την επίσκεψη σε δύο νομούς τώρα και νεότερη επίσκεψη στους αλλους δύο, Ηράκλειο και Λασίθι τον άλλο μήνα, διοργανώθηκε από τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Βαγγέλη Μεϊμαράκη που… χρόνια τώρα παίζει επιτυχώς τον ρόλο του… γεφυροποιού (όποτε αυτό απαιτείται φυσικά)…

Επικοινωνιακές τριβές

Καθώς το πολιτικό κλίμα παραμένει βαρύ για την κυβέρνηση, οι τριβές δεν περιορίζονται πλέον στα ηγετικά κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ, αλλά διαχέονται σε όλα τα επίπεδα. Είναι ενδεικτικό ότι εσχάτως δεν είναι, όπως λέγεται, οι καλύτερες δυνατές οι σχέσεις μεταξύ των κ. Ελιοτ, Σεριάτου και Φαναρά που έχουν αναλάβει να στηρίξουν σε «τεχνοκρατικά» θέματα την προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ.

Γκάλοπ στην A΄ Αθηνών

Μεγάλο ενδιαφέρον επιδεικνύουν οι προβεβλημένοι των πολιτικών κομμάτων για τις δημοσκοπήσεις που διενεργούνται στην A΄ και B΄ περιφέρεια της Αθήνας. Σε τελευταία δημοσκόπηση ο… καθηγητής Προκόπης Παυλόπουλος, έχει κερδίσει την πρώτη θέση, ενώ σύμφωνα με έγκυρες πηγές στις πρώτες θέσεις βρίσκονται και οι Νικήτας Κακλαμάνης, Μιλτιάδης Εβερτ, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Γ. Αλογοσκούφης. Φυσικά στην έρευνα συμπεριελήφθησαν και κορυφαία στελέχη, όπως ο Μιλτιάδης Εβερτ, που δεν θα κατέλθουν καθώς φαίνεται στην A΄ Αθηνών, αφού θα συμπεριληφθουν στο Επικρατείας…

Ο κ. Τηλέμαχος και η «K»

O υφυπουργός Τύπου κ. Τηλέμαχος Χυτήρης, μη αντέχοντας την αλήθεια για την επικρατούσα κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ, επιτέθηκε χθες στην «K», λέγοντας πως χρειάζεται ψυχολόγο. Ηταν, βλέπετε, ο τίτλος του Σαββάτου «Ψυχολογία ήττας στο ΠΑΣΟΚ» που τάραξε τον Τηλέμαχο. Ομως, αγαπητέ υφυπουργέ, έτσι έχουν τα πράγματα και το ομολογούν άπαντες πια στο κόμμα σας. Μόνο εσείς οι αποκλεισμένοι στο χρυσό κλουβί του Μαξίμου δεν το ακούτε και δεν το βλέπετε. Αλλά πού θα πάει, θα το αντιληφθείτε και τότε θα τρέχετε στα ιδρύματα για στήριξη ψυχολογική και άλλη…

Για τις δημοσκοπήσεις…

Πολλά λέγονται για τις δημοσκοπήσεις και ακόμη περισσότερα αμφισβητούνται. Δεν θα μπω σ’ αυτήν τη συζήτηση τώρα, απλώς θα σας μεταφέρω ένα επαγγελματικό ανέκδοτο του χώρου, που αποδίδει και τη διάθεση αυτοσαρκασμού που επικρατεί μεταξύ των ερευνητών.

Στέλεχος, λοιπόν, εταιρείας ερευνών σε μία από τις εξόδους του στην ύπαιθρο, για να καθαρίσει το θολωμένο του μυαλό, βρίσκεται σε βουκολικό περιβάλλον και βλέπει απέναντί του έναν βοσκό με τα πρόβατά του. Χωρίς να πολυσκεφθεί κατευθύνεται προς αυτόν και τον ρωτάει με τη συνήθη επαγγελματική διαστροφή: «Αν μετρήσω τα πρόβατά σου και τα βρω σωστά θα μου δώσεις ένα;».

«Ναι» του απαντά σχεδόν αυτόματα εκείνος, με την πονηρία όμως ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του. Αρχίζει λοιπόν ο ερευνητής, βγάζει κουμπιουτεράκια, προσαρμόζει τα μοντέλα του, κάνει λογιαριασμούς, υποθέσεις και μετά κάμποση ώρα ανακοινώνει όλος περηφάνια στον βοσκό πως τα πρόβατά του είναι 436. «Πολύ σωστά» απαντά εκείνος και του δίνει το πρόβατο.

Παίρνει ο ερευνητής το τρόπαιό του και ετοιμάζεται διστακτικά να αποχωρήσει, όταν επανέρχεται ο βοσκός και του λέει με την ίδια πονηρία: «Αν βρω τι δουλειά κάνεις θα μου ξαναδώσεις το πρόβατο;». «Ναι» απαντά εκείνος. «Είσαι ερευνητής, δημοσκόπος» του λέει με σιγουριά. Εκπληκτος ο ερευνητής τον ρωτάει «πώς το κατάλαβες;». Πρώτον, του απαντά ο βοσκός, δεν σε κάλεσε κανένας. Δεύτερον, μου είπες κάτι που ήδη γνωρίζω και τρίτον, άσε κάτω τον σκύλο, κύριέ μου.

Τούτα λένε μεταξύ τους οι δημοσκοπιστές και εμείς τρελαινόμαστε με τα αποτελέσματα των ερευνών τους…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή