Προς επικύρωση της ίντριγκας στο ΠΑΣΟΚ

Προς επικύρωση της ίντριγκας στο ΠΑΣΟΚ

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κρίνοντας προφανώς ότι οι λεγόμενες «δημοκρατικές διαδικασίες» δεν περιέχουν πλέον στο ΠΑΣΟΚ κάποια πολιτική ουσία χρήσιμη και άξια σεβασμού, οι μεγάλοι μάγιστροι του κόμματος τις κατήργησαν στην πράξη. Οπως αναφέρουν αυτές τις ημέρες δημοσίως και ορισμένα «κορυφαία» στελέχη του ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν κάποτε και «καταστάσεις» -όπως η σημερινή- που μπορεί να είναι πιο σημαντικές από τη σωστή τήρηση δημοκρατικών διαδικασιών στο κόμμα και τότε αυτές πρέπει να παρακάμπτονται…

Η ηγεσία των «εκσυγχρονιστών» δημιούργησε, λοιπόν, με μια δικής της κατασκευής «πρωτοβουλία» μια έκτακτη «κατάσταση». Και διά της παραδοσιακής οδού της πολιτικής ίντριγκας δρομολόγησε «εξελίξεις» προεκλογικώς χρήσιμες κατά την κρίση της.

Μια «πρόβα τζενεράλε» για την ουσιαστική γελοιοποίηση των δημοκρατικών διαδικασιών στο κυβερνών κόμμα είχε ήδη γίνει επιτυχώς προ διετίας περίπου, όταν ο κ. K. Λαλιώτης ανακοίνωσε δημοσίως ότι θα είναι αυτός υποψήφιος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και αυτομάτως τότε η δήλωσή του εκείνη κρίθηκε από τους πάντες στο κόμμα και ως έκδοση αδιαμφισβήτητου υπέρ αυτού εκλογικού αποτελέσματος, σε μια «μάχη» άνευ αντιπάλου. Αργότερα, δεν έκανε φυσικά καμιά ιδιαίτερη εντύπωση το ότι ο κ. K. Σημίτης με δικές του αυταρχικές «διαδικασίες» υποχρέωνε τον νέο γραμματέα σε «έξοδο», για να τον αντικαταστήσει, ελέγχοντας απολύτως τη σχετική ψηφοφορία, με τον κ. Χρυσοχοΐδη.

Συνηθισμένοι, λοιπόν, πλέον άπαντες οι «κορυφαίοι» του κυβερνώντος κόμματος με την αποδοχή κάποιων έκτακτων «καταστάσεων», που κατασκευάζονται στα «ψηλά», χειροκροτούν και σήμερα την «πρωτοβουλία» του κ. K. Σημίτη που τους επιβάλλει ως νέο αρχηγό τους τον «σύντροφο» κ. Γ. A. Παπανδρέου. Ολοι τους τώρα πρέπει να στηρίξουν την «πρωτοβουλία», μοιράζοντας δηλώσεις και χαμόγελα αυτοπεποίθησης για τη συνέχεια, κάποιοι θα πρέπει να πνίξουν την πικρία τους διότι έμειναν εντελώς έξω από το παιχνίδι την ώρα της κατασκευής του, κάποιοι άλλοι θα αναλάβουν την πιο δυνατή διαφήμιση της πρωτοφανούς «γενναιότητας» του αρχηγού που άνοιξε τον δρόμο για την «ανανέωση» του κόμματος, ολίγες εβδομάδες προ των εκλογών. Κάτω από όλα αυτά η μεγάλη κομματική «πλέμπα» περιμένει να της δοθεί, μέσω «διαδικασιών», το σύνθημα για μια ενθουσιώδη επικύρωση της ίντριγκας.

Ετσι κλείνει, το 2004, στο ΠΑΣΟΚ ο κύκλος της διδασκαλίας του «εκσυγχρονισμού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή