Εντος Των Τειχων

3' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολιτισμός στην πολιτική…

Τη σωστή και λογική «γραμμή» προσπαθεί να «περάσει» ο Γιώργος Αλογοσκούφης. Ετσι, παρουσία του Θ. Πάγκαλου σε «ντιμπέιτ», είπε τα εξής: «Το ΠΑΣΟΚ είδε ότι έχανε πανηγυρικά και ο κ. Σημίτης αποφάσισε να αποσυρθεί. «Μέτρησε» όλες τις πιθανότητες, έκανε κάθε προσπάθεια, δεν του «βγήκε» και τώρα χρησιμοποιεί το έσχατο όπλο του, την αλλαγή προέδρου, σε μια προσπάθεια να ανατρέψει το εις βάρος του κλίμα. Θεμιτό και λογικό το εγχείρημα, υπερβολική, όμως, η προβολή που γίνεται. Ολα αυτά, όπως και να γίνει, είναι μέσα στο «παιγνίδι» της πολιτικής. Οτι, όμως, και να κάνει το ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να ανατρέψει τη δομική διαφορά που έχει διαμορφωθεί υπέρ της αλλαγής κυβερνήσεως και πολιτικής.. Λόγια καθαρά και σοβαρά, που δείχνουν ωριμότητα και πολιτισμό. Μακάρι να πάμε έτσι μέχρι το τέλος.

Θεόδωρος… Ντ’ Αρτανιάν!

Το βραβείο (πολιτικής) ευελιξίας διεκδικεί ο Θεόδωρος Πάγκαλος! Ως άλλος Πόρθος( θυμάστε, ασφαλώς, τον ογκώδη αλλά ευέλικτο ξιφομάχο στα συγγράμματα του Αλέξανδρου Δουμά) αποφεύγει ακόμη και τα χτυπήματα που έδωσε κατά καιρούς και… ο ίδιος στον εαυτό του! Ετσι, προχθές, στο Mega, παραδέχθηκε ότι προ διετίας είχε δηλώσει πως «ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει προσόντα για πρωθυπουργός» αλλά «διευκρίνισε» ότι «έχει αναθωρήσει αυτήν την άποψη με άλλη δήλωσή του», ενώ όταν του θύμισαν τον χαρακτηρισμό «ανεπάγγελτος» που είχε προσάψει στον Κώστα Καραμανλή, έσπευσε να δηλώσει ότι «εκτιμά ιδιαιτέρως τον πρόεδρο της Ν.Δ. και αν ήξερε ότι θα γινόταν τόση φασαρία, δεν θα έλεγε ποτέ αυτό που είπε»! Πόρθος είπα; Ντ’ Αρτανιάν, το λιγότερο ο Θεόδωρος!

Αντώνιος ο «σκιώδης»…

Κι εκεί που τον βλέπαμε μόνο σε κάποιες συγκεντρώσεις «παλαιμάχων», νάσου πάλι στο προσκήνιο ο Αντώνης Λιβάνης! O Αχαιός «εξ απορρήτων» του Ανδρέα Παπανδρέου, η «σκιά» των διαδρόμων της Βουλής και του Μαξίμου, ενεφανίσθη στην αίθουσα του «Κάραβελ», με φαιό-ολόμαλλο- κοστούμι, σκούρο γυαλί και -as usual που θα ‘λεγε ο Κίμων- μίλησε λακωνικά στα μικρόφωνα. «H πολιτική παιδεία του Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου αποτελεί εγγύηση και αξίζει την εμπιστοσύνη μας». Ολα κι όλα. Είπαμε ανανέωση, αλλά μην το παρακάνουμε κιόλας! Γίνεται Παπανδρέου χωρίς το Λιβάνη του;

Ο Δούκας της Αττικής

Από τις πλέον ενδιαφέρουσες φυσιογνωμίες αυτής της εκλογικής αναμετρήσεως είναι ο Πέτρος Δούκας, που θα εκτεθεί με τη Νέα Δημοκρατία στο Υπόλοιπον Αττικής. Εξαίρετος «γκόλφερ», συστηματικός «σπόρτσμαν» (ιδιότητες τις οποίες ουδέποτε προέβαλε ως «πολιτικά ατού» όπως άλλοι), έχει ήδη αρχίσει να οργώνει την νέα του εκλογική περιφέρεια. Ασφαλώς, ο Πέτρος θα είναι από τα «ατού» της Ν.Δ. στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, ιδιαίτερα στα «ντιμπέιτ» με οικονομικό περιεχόμενο. Και ως «γκόλφερ» θα έχει την ευχέρεια να πετάει μακριά το μπαλάκι και ν’ αφήνει τον αντίπαλο… να ψάχνεται! Ποιοι μιλούσαν, αλήθεια, για έλλειψη στελεχών;

Είμαστε όλο… Αυτιά!

Συνεργάτης της στήλης, που περίμενε «δι’ υπόθεσίν του» στον προθάλαμο γραφείου διευθυντού μεγάλου Οργανισμού, άκουσε τον ακόλουθο διάολογο μεταξύ υπαλλήλων.

– Και ποιος θα ασχολείται με τα προβλήματα των ασφαλισμένων, αφού δεν πρόκειται να δουλεύει κανείς από τώρα μέχρι τις εκλογές;

– Ελα, καημένη! Ας είναι καλά ο… Αυτιάς!

Οσο κι αν μοιάζει υπερβολή, είναι αλήθεια, αν σκεφθεί κανείς ότι στην εκπομπή του συγκεκριμένου δημοσιογράφου προσφεύγουν καθημερινά εκατοντάδες πολίτες, ζητώντας να μάθουν τι θα γίνει με τα καθημερινά τους προβλήματα. Και η επιτυχία της εκπομπής δεν είναι, ασφαλώς, άσχετη με την ελάχιστη έως μηδενική αρωγή που παρέχει το κράτος μας στον πολίτη. Οπως δεν είναι τυχαίο και ότι η συγκεκριμένη πρωινή εκπομπή, που επιμένει να ασχολείται με την καθημερινότητα και τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και δεν το ‘χει ρίξει στο «τσάμικο» της διαδοχολογίας, «χτύπησε πρωτιά»!

Στις θέσεις τους οι άρχοντες…

Οσο κι αν το θέμα δεν έχει «κυκλοφορήσει», είναι αλήθεια ότι ο δήμαρχος Πειραιώς Χρήστος Αγραπίδης δέχθηκε πιέσεις από υψηλά ισταμένους κομματικά φίλους του να είναι υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία H μεγάλη διεισδυτικότητά του σε ψηφοφόρους και των πλην της Ν.Δ. πολιτικών χώρων, είναι το δυνατό του όπλο, κάτι που του επεσήμαναν οι φίλοι του, αλλά έδειξε και μια έρευνα που έγινε στον Πειραιά. O δήμαρχος εξήγησε ότι «από τη θέση που βρίσκεται μπορεί να προσφέρει και την πόλη του αλλά και στη Φιλελεύθερη Παράταξη», της οποίας τον αγώνα στηρίζει με όλη του τη δύναμη» και η συζήτηση σταμάτησε εκεί. Την ίδια απάντηση έδωσε σε δικούς του φίλους ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, που και αυτός παραμένει στο δημαρχείο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή