Διατεταγμένη «μιντιοκρατία»

Διατεταγμένη «μιντιοκρατία»

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φαίνεται ότι η προεκλογική περίοδος και οι εκλογές θα διεξαχθούν σε περίεργο καθεστώς που παραπλανητικά αποκαλείται «μιντιοκρατία», αλλά στην ουσία δεν είναι. Πρόκειται μάλλον για μια περίπλοκη και αμφίδρομη σχέση μεταξύ των MME και του πασοκικού κράτους, όπου το ένα μέρος στηρίζει το άλλο. Το αποτέλεσμα το βλέπουμε κάθε μέρα από τότε που ο Γιώργος Παπανδρέου κινείται ως ο νέος ηγέτης του ΠΑΣΟΚ. Ολα τα MME έστρεψαν ξαφνικά τις κάμερες και παρακολουθούν την κάθε κίνηση, μέχρι γελοιότητας, που τελικά μάλλον θα τον βλάψει παρά θα τον ωφελήσει. Αλλά δεν είναι αυτό που ενδιαφέρει, ας το σκεφθεί και ας αποφασίσει ο ίδιος.

Από την άποψη λειτουργίας του πολιτεύματος, είναι ίσως η πρώτη φορά που τα MME δείχνουν πόσο εξαρτημένα είναι από το κομματικό κράτος και ότι ανήκουν σ’ ένα ευρύ πλέγμα διαπλοκής, από το οποίο ούτε μπορούν ούτε θέλουν να ξεφύγουν. Δεν μπορούν, γιατί η υπόστασή τους εξαρτάται από κρατικές αποφάσεις και κράτος μέχρι στιγμής είναι το ΠΑΣΟΚ. Και δεν θέλουν, γιατί όλα έχουν οικονομικές εξαρτήσεις ή οικονομικές προσδοκίες από το κρατικοποιημένο ΠΑΣΟΚ. Του προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με αντάλλαγμα. Φαίνεται ότι ο ρόλος που τους ανατέθηκε, από τώρα και ώς την παραμονή των εκλογών, είναι να οργανώσουν την «εθνική συζήτηση» γύρω από το πρόσωπο και το όνομα του Γιώργου Παπανδρέου. Το μάλλον παλαιοκομματικό «προσκύνημα στο Καλέντζι» ήταν ένα δείγμα καθολικής τηλεοπτικής υπερβολής και φτήνιας.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση και πιθανότερο νικητή των εκλογών παρεχώρησαν μια εμφανώς δεύτερη θέση, που σημαίνει ότι από τη Ν.Δ. δεν περιμένουν την εύνοια που επί τόσα χρόνια απολαμβάνουν, άλλοτε συναλλασσόμενα και άλλοτε εκβιάζοντας αλλά πάντοτε υπό καθεστώς διαπλοκής, από το κράτος του ΠΑΣΟΚ. H υπόλοιπη αντιπολίτευση έχει υποστεί τηλεοπτική έκλειψη!

Η κρατική τηλεόραση θυμίζει κομματική υπηρεσία του υπουργείου Τύπου και του κ. Πρωτόπαπα. Εκτός των άλλων, την κρατική τηλεόραση, έμμεσα και άμεσα, την πληρώνουν οι πολίτες, οι οποίοι με τα δικά τους χρήματα υφίστανται πραγματική πλύση εγκεφάλου.

Η διατεταγμένη επιστράτευση των MME -σχεδόν στο σύνολό τους- καθιστά πιο επιτακτική την ανάγκη να ηττηθεί και να αποκρατικοποιηθεί το ΠΑΣΟΚ ή να απελευθερωθεί το κράτος από το κόμμα. Δεν είναι παραταξιακό αίτημα, είναι ευρύτερο δημοκρατικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή