Εντος Των Τειχων

4' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φάνη και Ζακ…

Δεν ξέρω τι θα γίνει το καλοκαίρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν ξέρω καν αν θα τους παρακολουθήσω. H Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, όμως, που θεωρεί βέβαιη τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές, πήγε και είδε τον πρόεδρο της ΔΟΕ στην Ελβετία και συζήτησε μαζί του όλα τα θέματα που άπτονται του τεραστίου εγχειρήματος το οποίο επωμίζεται η χώρα. O Ζακ Ρογκ, έμπειρος και «γάτος» αφού μαθήτευσε δίπλα στη «γριά αλεπού» που ακούει στο όνομα Σάμαρανκ, άκουσε με προσοχή όσα του είπε η Φάνη, η οποία μετέφερε για μία ακόμη φορά την κατηγορηματική διαβεβαίωση του K. Καραμανλή ότι «η Ν.Δ. δεν εμπλέκει τους Αγώνες στο προεκλογικό παιγνίδι». H Φάνη θύμισε ακόμη στον Ζακ ότι «δεν θα πρέπει και η ΔΟΕ να επιτρέψει σε οποιονδήποτε να την εμπλέξει στην προεκλογική του προπαγάνδα». Εγινε συζήτηση για τα έργα, είπε ο Ζακ ότι «καλά πάνε αλλά δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία μέρα», ήπιαν αρωματικό τέιον με «πτι-φουρ» (από εκείνα τα άγλυκα ελβετικά), απήλαυσαν και κάποια σοκολατάκια και αναφέρθηκαν (δεν ξέρω πώς) και στη Γιάννα. Περισσότερα δεν έμαθα, αλλά φίλος μου είπε ότι η συζήτηση ήταν εγκάρδια και το «γκουντμπάι» συνοδεύθηκε από ασπασμόν.

Συγγνώμη και τιμωρία

Μπορεί να εκλέγεται στη B΄ Αθηνών ο Μιχάλης Λιάπης, αλλά οργώνει ολόκληρη τη χώρα, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και επισημαίνοντας (έχει μαλλιάσει η γλώσσα του) τα «πλην» της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και τα (μη) πεπραγμένα του υποψηφίου νέου προέδρου του. Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο M. Λιάπης είναι από τους λίγους που έχουν αρχίσει να ασχολούνται με τον Γ. Παπανδρέου πολύ πριν ασχοληθεί «επισήμως» το κόμμα του και υποστηρίζει ότι η πολλή αβρότητα και η απουσία αντιπαράθεσης σκοτώνει την πολιτική. «Αποψή του είναι ότι η αίτηση συγγνώμης δεν σημαίνει και μη τιμωρία», τονίζει. Βεβαίως, το πώς προλαβαίνει ο τ. υπουργός να βρίσκεται το μεσημέρι στη Λάρισα και το βράδυ να ανταλλάσσει απόψεις με πολίτες στη Γλυφάδα, είναι δύσκολο να εξηγηθεί. Αποτελεί, όμως, πραγματικότητα…

Στο κατώφλι ο Δημήτρης

Στο χωριό του, το Ελληνικόν Αρκαδίας βρίσκεται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, «προβάροντας» το νεοδημοκρατικό του κοστούμι, καθώς από ώρα σε ώρα θα διαβεί το κατώφλι της Ρηγίλλης. Στην Αρκαδία θα βρεθεί αύριο και ο Κώστας Καραμανλής, αλλά δεν θα φθάσει μέχρι το χωριό του Δημήτρη. H συνάντησή τους θα γίνει στην Αθήνα και από την επομένη ο τ. δήμαρχος θα αρχίσει… το τρέξιμο! Δεν έχει σημασία αν θα είναι υποψήφιος στην A΄ ή στη Β΄Αθηνών. Με τη μορφή που έχουν δώσει σ’ αυτές τις εκλογές οι «ντίλερ» των MME, σημασία έχουν τα «παράθυρα»!

Υπ’ ατμόν ο Ανδρέας

«Εγώ δεν χωράω σε σοσιαλιστικό κόμμα», δήλωσε ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, που επέλεξε να μιλήσει κατ’ αποκλειστικότητα στο «Κανάλι Ενα 90,4» του Πειραιά, το οποίο ο ίδιος ίδρυσε. Παράλληλα, όμως, δεν είπε καθαρά το «ναι» στην πρόσκληση της Ν.Δ. που του έχει ήδη γίνει και θα επισημοποιηθεί κατά την επικείμενη συνάντησή του με τον Γιώργο Σουφλιά, ο οποίος έχει αναλάβει το βάρος των επαφών με τους «εκτός των τειχών». O Ανδρέας, πάντως, ξεκαθάρισε ότι «δεν παίζει διπλά παιγνίδια», ότι «δεν αλληθωρίζει» και ότι «δεν ζητεί θέσεις». Αν όλα αυτά ισχύουν, τότε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η επιστροφή του, αν και στην πολιτική όλα μπορεί να ανατραπούν!

Ελευσίνιος έγχελυς

Αν είναι κάποιος που έχει συλλάβει στο έπακρον το πόσο εύκολα ξεχνάει ο Ελληνας ψηφοφόρος, αυτός είναι ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Και τι δεν έχει πει κατά του Σημίτη, κατά του Γιώργου, κατά… της μισής Βουλής, που λέει ο λόγος! Κι όμως, με ευλυγισία που θα εζήλευεν έγχελυς, ο Ελευσίνιος πολιτικός «την κάνει γυριστή» όποτε θέλει, βγαίνει και στην τηλεόραση, πετάει δυο-τρεις ατάκες (με την ένδεια που υπάρχει, αρκεί ολίγη ευφυΐα για να ξεχωρίσεις) και «βγαίνει στον αφρό»! Ενώ, λοιπόν, ο Σημίτης ήταν «βάρος», μόλις τον έχρισε «αδμινιστραδόρ» του προεκλογικού αγώνα έγινε «το γερό χαρτί». Οταν ενεφανίσθη ο Γιωργάκης, τον οποίον ο Θεόδωρος είχε -κατά τας ρήσεις του Ευαγγέλου- επανειλημμένως «καταχεριάσει», ο πονηρός Ελευσίνιος περίμενε στη γωνία και όταν είδε ότι δεν χάνει το «αξίωμα», απεκάλυψε πως «η συνεργασία με τον κ. Παπανδρέου ήταν πάντοτε αρμονική»! Είναι να μη ζηλεύεις τον Θεόδωρο, που στα 65 του (όπως αβιάστως ο ίδιος αποκαλύπτει) μπορεί και κάνει τέτοια «ζογκλερικά»;

Εκλογές… «σούπερ μάρκετ»!

Είναι δυνατόν ένα προϊόν φθαρμένο, μεταχειρισμένο, δοκιμασμένο, να «ριχτεί» κάποια στιγμή στην αγορά ως «νέο»; Είναι δυνατόν να πεισθεί ο αγοραστής ότι το προϊόν που είχε σχεδόν ξεχάσει -αν και υπήρχε στο ράφι μπροστά του, κάθε μέρα, κάθε στιγμή χωρίς να του δίνει σημασία- είναι «νέο»; H απάντηση των ειδικών περί το «μάρκετινγκ» είναι αρνητική. Μπορεί να πειστεί ο αγοραστής ότι το συγκεκριμένο (παλαιό αλλά παρουσιαζόμενο ως «νέο») προϊόν ήταν μέχρι τώρα «υποτιμημένο», αλλά μπορεί να γίνει «αποτελεσματικό» σε βαθμό που να το προτιμήσει από ένα άλλο πολύ καλής ποιότητας, που πλασάρεται για την ίδια δουλειά και έχει προβληθεί επί μακρόν, χωρίς, όμως, να γίνει «νούμερο ένα» στην αγορά; H απάντηση των ειδικών είναι «μπορεί, αλλά χωρίς να υπάρχει βεβαιότητα για θετικό αποτέλεσμα». Αν, λοιπόν, δεχθούμε ότι οι όροι του «μάρκετινγκ» έχουν επιβληθεί και στον χώρο της πολιτικής, τότε καταλαβαίνετε μέσα σε ποιο κλίμα βαδίζουμε (κυλάμε, μάλλον) προς τις εκλογές. Με νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, 52 ετών, επί είκοσι χρόνια υπουργό να πλασάρεται από τους πωλητές (τα MME, δηλαδή) ως προϊόν «καινούργιο, αποτελεσματικό, αμεταχείριστο» και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, 48 ετών, να χαρακτηρίζεται από τους «ντίλερ» (τον ρόλο αυτόν έχουν αναλάβει κάποιοι δημοσιογράφοι) «ξεπερασμένος». Το στοίχημα, λοιπόν, που παίζεται στις εκλογές είναι αν οι «ντίλερ» θα περάσουν στην πελατεία την άποψή τους ή αν ο πελάτης θα αντιδράσει και δεν θα «τσιμπήσει στο δούλεμα». Υπήρξε, πάντως, κι ένας ειλικρινής, που είπε στο «γυαλί», απευθυνόμενος σε βουλευτή της Ν.Δ. που… αντιδρούσε. «Μα, δεν έχετε πάρει χαμπάρι ακόμη ότι η τηλεόραση θα βγάλει πρωθυπουργό»; Τότε γιατί να ψηφίζουμε σε κάλπη; Ας ψηφίζουμε όπως στο «Μπιγκ Μπράδερ» να τελειώνουμε!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή