«Σαν τα χιόνια» στη Ρηγίλλης ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος

«Σαν τα χιόνια» στη Ρηγίλλης ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επέστρεψε στη Νέα Δημοκρατία και πηγαίνει πού; Στην εξουσία, μάλλον. Αθεράπευτα επικοινωνιακός ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ώρα μιάμιση ακριβώς, χθες, πριν καλά καλά περάσει το κατώφλι της Ρηγίλλης, κι αφού περίμενε πολύ καιρό για να δώσει το «γαλάζιο φως» ο πρόεδρος της Ν.Δ., θύμισε και πάλι τον εαυτό του. Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την επιστροφή του στη Ν.Δ. ο κ. Αβραμόπουλος απάντησε με ένα κοφτό «σημασία έχει όχι πού επιστρέφεις, αλλά πού πηγαίνεις». «Αλλο ένα τέτοιο και βλέπω το φως «πορτοκαλί»», είπε, παρευρισκόμενος των MME, που γνωρίζει πόσο μετρά ο Κώστας Καραμανλής την έπαρση των στελεχών του.

Επιτυχημένος ο δήμαρχος Αθηναίων για δύο θητείες με τη σημαία της Ν.Δ. και βουλευτής επί πρωθυπουργίας Κώστα Μητσοτάκη, δημιούργησε κόμμα το ΚΕΠ, που κανείς δεν θυμάται τι σημαίνουν τα αρχικά του κι έχει σημειώσει «φάουλ στο γεύμα στον «Διόνυσο»». Ακολούθησε πολύμηνη καραντίνα σιγής και τελικά επέστρεψε. O πρώτος που τον υποδέχθηκε με φιλί καλωσορίσματος είναι ο θυρωρός της Ρηγίλλης, ο οποίος κρατεί χρόνια το πόστο αυτό, επί προεδρίας Ν.Δ. Καραμανλή, Αβέρωφ, Μητσοτάκη, Εβερτ, αμετακίνητος. Το να σε ξέρει, λοιπόν, ο θυρωρός, σύμφωνα με την Κατσιφάριο ρήση, είναι κάτι σημαντικό!

Στο βάθος «κήπος»

Στην είσοδο, μέσα στην πόρτα, να μην τον πιάνουν «τα φλας» ήταν ο εκπρόσωπος Τύπου κ. Θοδωρής Ρουσόπουλος, ο οποίος τον συνόδευσε ώς το γραφείο του προέδρου κ. Κώστα Καραμανλή. Ορθιος των καλωσόρισε μ’ ένα φιλί «στον αέρα» (γιατί το πήραν και οι κάμερες) και μετά κάθησαν στον καναπέ και τα είπαν, κεκλεισμένων των θυρών.

Η συνέχεια στις δηλώσεις και των δύο στην αίθουσα του κήπου. «Στο βάθος… Αβραμόπουλος», όπως ειπώθηκε. Σοβαρός στον ρόλο του ηγέτη ο πρόεδρος κ. Κώστας Καραμανλής μίλησε για τις 45 ημέρες που μας χωρίζουν από την προεκλογική αναμέτρηση «όπου ο λαός γυρίζει σελίδα» και χαιρέτισε τη συστράτευση του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, δίνοντάς του τον λόγο. «Φίλες και φίλοι», άνετος στο γνωστό ρητορικό του στυλ ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος μίλησε, όχι πια για την «Αθήνα μας, ιστορική πρωτεύουσα της Ελλάδος», όπως όταν ήταν δήμαρχος, αλλά «για την πατρίδα μας, που έχει ανάγκη από μια νέα πολιτική πολιτισμού, υιοθετώντας την αγαπημένη ρήση Κώστα Καραμανλή». Τόνισε πως χρειαζόμαστε «μια ευρεία πλειοψηφία κοινωνικής ενότητος» τομέα που το όνομα Αβραμόπουλος έχει βαρύτητα, λόγω δημαρχίας. Υπογράμμισε πως «η απερχόμενη κυβέρνηση αναγκάστηκε να παραδεχθεί τα λάθη και να ζητήσει «συγγνώμην» που, όμως, ήρθε αργά…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή