Mega – μπλοκ στην επιστροφή των Μαρμάρων;

Mega – μπλοκ στην επιστροφή των Μαρμάρων;

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν μόνοι μας υπονομεύουμε το μέγα (και όχι mega) θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, τι περιμένουμε να κάνουν οι ξένοι; Πήγε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος A. Παπανδρέου, υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στο Λονδίνο, συνάντησε τον ομόλογό του κ. Τζακ Στρο και τον πρωθυπουργό κ. Τόνι Μπλερ στην «Ντάουνινγκ Στριτ», για να μιλήσει για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, για την επιστροφή το 80% των Βρετανών να δηλώνουν «ναι είναι καιρός»… Αυτά τα έχουμε γράψει, τα ξέρετε.

Οπως θα διαβάσατε ήδη από τις πολιτικές μας σελίδες, για το αποτέλεσμα αυτών των συναντήσεων, ως προς τα Μάρμαρα, είναι σαν να μην πήγε. O μεν κ. Στρο κάτι μάσησε για «νομικό θέμα», στο οποίο σκοντάφτουμε, ο δε κ. Μπλερ σύστησε ευθέως στον κ. Παπανδρέου να μεταθέσει το θέμα στους υπουργούς Πολιτισμού Ελλάδος και Βρετανίας. Οσο για τους Ελληνες δημοσιογράφους στην εκεί συνέντευξη Τύπου, η κύρια ερώτηση αφορούσε αν θα αλλάξει… ονομασία η παράταξη, μετά τις εκλογές του προέδρου. Και ο κ. Παπανδρέου, άξιος συνεχιστής του παππού του, είπε «ναι, μεν, αλλά, θα δούμε…». Δηλαδή, πήγαμε για να φέρουμε πίσω τα Μάρμαρα του Παρθενώνος και αφήσαμε το ιστορικό όνομα ΠΑΣΟΚ, εκεί, αμανάτι!

Τραγελαφική κατάσταση, ιδίως για τη στήλη, η οποία, ύστερα από πρόσκληση του ιδίου του ΥΠΕΞ κ. Παπανδρέου, είχε παραστεί στην ξενάγησή του στο Βρετανικό Μουσείο από τον τότε πρόεδρο κ. Αντερσον. Μπροστά στα Μάρμαρα ο κ. Γ. Παπανδρέου είχε μιλήσει θερμά και πειστικά για τον λόγο που πρέπει να γυρίσουν, επιτέλους, τα Μάρμαρα στο νέο Μουσείο της Ακροπόλεως στην Αθήνα, και είχε, μάλιστα, φωτογραφηθεί με την κόρη του Μαργαρίτα και τη σύζυγό του Αντα μπροστά στα Γλυπτά του Φειδία. Αυτά για τους αναγνώστες μας που έχουν μνήμη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή