Εντος Των Τειχων

4' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μητσοτάκειο δώρο

Καλύτερο… δώρο δεν θα μπορούσε ίσως να προσφέρει στον κ. K. Καραμανλή ο κ. K. Μητσοτάκης με την αιφνιδιαστική κίνησή του να αναγγείλει ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Κατ’ αρχήν η αποχώρηση από μόνη της δημιουργεί πολιτικό γεγονός του είδους αυτών που έχει ανάγκη η Νέα Δημοκρατία σε αυτήν την πρεοκλογική περίοδο. Ακολούθως, η απόφασή του αποτελεί μήνυμα για τους υπόλοιπους εκπροσώπους της παλιάς γενιάς της Νέας Δημοκρατίας. Ακόμη και στην περίπτωση, που το παράδειγμά του δεν το ακολουθήσει κανείς προεκλογικώς, είναι βέβαιο ότι θα «λύσει» τα χέρια του κ. Καραμανλή μετεκλογικώς για τον σχηματισμό κυβέρνησης, στην περίπτωση που κερδίσει η Ν.Δ. τις εκλογές.

Μαρία χωρίς… σταυρό

Δεν πρόκειται να είναι υποψήφια «με σταυρό» στις επερχόμενες εκλογές η κ. Μαρία Δαμανάκη, παρά τη δεδομένη της στήριξη προς το ΠΑΣΟΚ. Το εάν θα περιληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα αποφασιστεί σε συνάντηση που θα έχει το επόμενο διάστημα με τον ίδιο τον υπουργό Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου, παρότι έχει ήδη ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. M. Χρυσοχοΐδη.

Προσωπικό ημερολόγιο

«Ραδιόφωνο. Καλά και τα πρώτα νέα από την Τουρκία. Ναι στην πρόταση για μείωση των αμυντικών δαπανών για εξοπλισμούς. Λαύριο. Κάποτε πόλη σύμβολο της ανεργίας. «Δεν ξέρω τι να παίξω στα παιδιά στην αγορά στο Λαύριο», τραγουδούσε ο Σαββόπουλος. Πόσοι άραγε νέοι ακούνε σήμερα Σαββόπουλο; «Εγώ πάντως συνεχίζω… Αισθάνομαι ευθύνη απέναντι στους νέους που δεν βρίσκουν δουλειά. Τί να τους πεις; Εχουν δίκιο. Στο Λαύριο ήρθαμε με συγκεκριμένη πρόταση για την ανεργία των νέων. Με στοιχεία και αριθμούς». Από το προσωπικό ημερολόγιο, που υπάρχει στην προσωπική ιστοσελίδα του κ. Γ. Παπανδρέου. H ημερομηνία της καταγραφής ήταν 20 Ιανουαρίου. Και μέχρι την Παρασκευή δεν είχε ανανεωθεί το ημερολόγιο για να μάθουμε τη γνώμη του κ. Παπανδρέου για τις αντιδράσεις που προκάλεσς η «συγκεκριμένη πρόταση για την ανεργία των νέων, με στοιχεία και αριθμούς».

Απέκτησε κινητό

Με τον δικό του τρόπο εισήλθε στη «νέα εποχή», ο υποψήφιος στην A΄ Αθηνών και στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου, κ. Θ. Τσούρας: ύστερα από πεισματική άρνηση χρόνων, απέκτησε κινητό τηλέφωνο, αφού εν όψει της ανάληψης της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ από τον κ. Γ. Παπανδρέου οι επιτελείς του υπουργού Εξωτερικών τον αναζητούν σχεδόν συνεχώς. Αντιθέτως, ο επίσης υποψήφιος στην A΄ Αθήνας κ. Στ. Μανίκας είχε μπει στη «νέα εποχή» εδώ και καιρό, αφού το μοντέλο του ανοικτού διαλόγου που έχει υιοθετήσει ο κ. Παπανδρέου, το ακολουθεί συστηματικά την τελευταία διετία.

Συμμετοχή – μετεκλογικό πρόκριμα

Σημαντικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ θα διαδραματίσει ο υπουργός Εσωτερικών κ. K. Σκανδαλίδης μετά την επίσημη προκήρυξη των εκλογών, όπως συμφωνήθηκε στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον κ. Γ. Παπανδρέου την περασμένη Τετάρτη. Μάλιστα, η δραστηριοποίηση αυτή θεωρείται από πολλούς στο ΠΑΣΟΚ ως πρόκριμα και για τον ρόλο του την «επόμενη» της 7ης Μαρτίου.

Χειραψία – σφιγκτήρας

Σε λεπτή επέμβαση στα δάκτυλα του δεξιού χεριού υποβλήθηκε προχθές Παρασκευή ο Αρης Σπηλιωτόπουλος. Το ωραίον της υποθέσεως ήταν ότι είχαν σπάσει τα δάκτυλα από τη χειραψία ένθερμου υποστηρικτή του. Πάντως, ο Αρης υποστηρίζει ότι του έχει μείνει για να χαιρετά το χέρι της… καρδιάς..

Ο… καημός των τσιγγάνων

Πρωί πρωί… στις 8.15 της Παρασκευής κτυπά το τηλέφωνο του συναδέλφου δημοσιογράφου και μία φωνή γνωστή από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας τον πληροφορεί: «Στις 9 ο προεδρος θα δεχθεί στο γραφείο του στη Ρηγίλλης τον… Παϊτέρη»…Τον ποιον; – ρωταει ο δημοσιογράφος. Δυστυχώς, όμως το τηλέφωνο έχει κλείσει… Στις 8.30 το τηλέφωνο ξανακτυπά για να πληροφορήσουν τον συνάδελφο ότι το ραντεβού έχει αναβληθεί… και μάλλον θα πραγματοποιηθεί στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής… Ποιος είναι ρε ο Παϊτέρης; – ρωτάει ο συνάδελφος κατά τη διάρκεια της Κεντρικής Επιτροπής για να λάβει την απάντηση από αλλον δημοσιογράφο: Ειναι ο τραγουδιστης του καημού των τσιγγάνων… Και ο συνάδελφος: εκείνο που φοβάμε, είναι μην τον βάλλουν να γράψει τον νέο ύμνο του… κόμματος…

Αγχώδης εκπρόσωπος

Ιδιαίτερα αγχωμένος ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη διάρκεια του «μπρίφινγκ» των πολιτικών συντακτών την περασμένη Πέμπτη. O λόγος; Οτι την ίδια ώρα συνεδρίαζε το Ε.Γ. του ΠΑΣΟΚ για την πλήρωση των κενών στα ψηφοδέλτια του κόμματος. O κ. Πρωτόπαπας δεν είχε σχετικη ενημέρωση και μόλις τελείωσε το «μπρίφινγκ» κατέβηκε από το βήμα και ρώτησε τους δημοσιογράφους αν γνώριζαν τα αποτελέσματα της συνεδρίασης. Το μόνο σχόλιο, πάντως, που έκανε ήταν ότι ο κ. Αλ. Παπαδόπουλος -συνυποψήφιός του πλέον στη B΄ Αθηνών- θα εκλεγεί σίγουρα.

Η τροπολογία, ο Πάχτας και ο Ανθόπουλος

Εχει και αφανείς πρωταγωνιστές αυτή η υπόθεση της φωτογραφικής τροπολογίας, για την οικοδόμηση 5.000 κατοικιών στη Σιθωνία της Χαλκιδικής. Μπορεί ο κ. Πάχτας να πλήρωσε τη νύφη, καθότι ντόπιος και αρμόδιος, αλλά γίγας της υπόθεσης φαίνεται να είναι ο πρώην υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής Σερρών κ. Ανθόπουλος, ο οποίος συνδέεται επαγγελματικά με τον ενδιαφερόμενο επιχειρηματία της Τεχνικής Ολυμπιακής. Υπήρξε κατά πώς λένε οι κακές γλώσσες νομικός σύμβουλος της εν λόγω εταιρείας και εκείνος που αναζήτησε τις υπογραφές των συναδέλφων του για την τροπολογία. Αυτή δε συνετάγη, άκουσον άκουσον, από τον ιδιοκτήτη της Τεχνικής Ολυμπιακής. Οσο για τον κ. Πάχτα, τι να πούμε. Μωραίνει κύριος…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή