Χορός αποκαλύψεων

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ΠΑΣΟΚ οδεύει πλέον προς σίγουρη εκλογική ήττα, λαβωμένο θανάσιμα, από το πρόβλημα που το ίδιο διόγκωσε στην οκταετία του κ. Σημίτη: τη διαφθορά και διαπλοκή των στελεχών του, που τόσο καθαρά και εύληπτα για τον πολίτη αποτυπώθηκε με την αμαρτωλή τροπολογία Πάχτα και λειτούργησε ως πολιτική θρυαλλίδα, αν και αποτελεί παρωνυχίδα στα όσα μέχρι σήμερα έχουν διαπράξει προβεβλημένοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ με τη βοήθεια βουλευτών.

Η εξυπηρέτηση συμφερόντων έχει γίνει συνώνυμη με την άσκηση εξουσίας από το κυβερνών κόμμα και εδώ φαίνεται καθαρά η απειρία του προαλειφόμενου προέδρου Γ. Παπανδρέου, ο οποίος βιάστηκε να μπει στην κούρσα της διαδοχής και τώρα είναι υποχρεωμένος να καλύπτει και να υπερασπίζεται τα πεπραγμένα μιας κυβέρνησης που έχει βυθιστεί στην αμαρτία.

Ο ήπιος προεκλογικός αγώνας που ο ίδιος ήθελε να κάνει έχει μετατραπεί σε σκληρό ρινγκ αποκαλύψεων, με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να «καρφώνουν» αλλήλους, χωρίς έλεος και ντροπή. Κορυφαίος του «χορού» ο βουλευτής Αχαΐας Αλ. Χρυσανθακόπουλος, μέχρι πρότινος στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου, γνωστός και από την υπόθεση με τα «φρουτάκια», ο οποίος σχεδόν ωμά και δήθεν καταγγελτικά εμπλέκει τον ίδιο τον αρχηγό του στην υπόθεση Στέγγου. Οπως ο ίδιος είπε, σε ομιλία του στην Πάτρα, κάποιοι θα επιχειρήσουν να εμφανίσουν ότι υπάρχουν στενές σχέσεις του Πατρινού επιχειρηματία με τον διάδοχο του κ. Σημίτη στο ΠΑΣΟΚ. Τέτοιου είδους συμπεριφορές μαρτυρούν τις τριβές που προκαλεί μέσα στο διχασμένο κυβερνών κόμμα η όποια προσπάθεια διαχείρισης του προβλήματος.

Ενδεικτικές της προεκλογικής έντασης αλλά και της αγωνίας που τους διακατέχει είναι επίσης οι απεγνωσμένες προσπάθειες του συστήματος των επιχειρηματιών που στήριξαν τις κυβερνήσεις Σημίτη να βαπτίσουν, μέσα από τα κανάλια που ελέγχουν, «το ψάρι, κρέας».

Ετσι, ανασταίνοντας κάποιους βρικόλακες του Τύπου, που προ πολλού έχουν κριθεί από την κοινή γνώμη, επιχειρούν να επιβάλουν την ισοπεδωτική και καταστροφική για τη χώρα, αλλά βολική γι’ αυτούς άποψη ότι «όλοι οι πολιτικοί ίδιοι είναι, όλοι τα παίρνουν». Το παιχνίδι όμως αυτό, που επιτυχώς έχουν χρησιμοποιήσει σε προηγούμενες περιόδους, αυτή τη φορά δεν έχει καμία επίδραση. Τα πρόσωπα είναι πλέον γνωστά και εκτεθειμένα, οι δε σκοπιμότητές τους οφθαλμοφανείς. Αλλωστε, η κυβέρνηση φροντίζει μέσα από τη Βουλή, με χαριστικές ρυθμίσεις μέσω σκανδαλωδών τροπολογιών της τελευταίας στιγμής, να υπενθυμίζει στους πολίτες ότι «το ένα χέρι νίβει το άλλο»

Ο τόπος χρειάζεται μια νέα πολιτική ηγεσία, που θα δώσει σαφές μήνυμα πως δεν υπάρχει πλέον ανοχή σε αυτήν τη στενή σχέση εξουσίας και συμφερόντων. Και αυτό θα είναι το μήνυμα της κάλπης στις 7 Μαρτίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή