Εψιλον για Ειρήνη, Ενώνει…

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και οι δύο λέξεις αρχίζουν από Εψιλον. Ως τώρα, η Ειρήνη ήταν το κύριο όραμα του υπουργού Εξωτερικών κ. Γεωργίου A. Παπανδρέου, ο οποίος με δική του πρωτοβουλία ζήτησε και επέτυχε η «Ολυμπιακή Εκεχειρία» -η κατάπαυση στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων των εχθροπραξιών ανά τον κόσμο- να ψηφισθεί ομόφωνα και να περιληφθεί σε ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών. Αλλά από τη στιγμή που προχώρησε στο επόμενο πολιτικό του βήμα, και είναι πλέον υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η Εξουσία είναι το μεγάλο Εψιλον αυτής της εποχής, και όχι μόνον για εκείνον, αλλά και για την αξιωματική αντιπολίτευση. Πρέπει να κάνει λίγο υπομονή η Ειρήνη.

Στις προεκλογικές ομιλίες των διεκδικητών της εξουσίας το Οραμα, έχει την πρώτη θέση για τον κ. Γιώργο A. Παπανδρέου, ενώ το Πρόγραμμα, με το οποίο θα κυβερνήσει, προτάσσει στους λόγους του ο κ. Κώστας Καραμανλής, πρόεδρος της Ν.Δ. Αλλά οι επώνυμες κυρίες έχουν πάρει τη σκυτάλη, όπως συμβαίνει με την «πρώτη κυρία της Αιγύπτου», τη Γαλλίδα από μητέρα κ. Suzanne Mubarak, την οποία γνωρίσαμε και μας κατέκτησε με τον άνετο, φιλικό της τρόπο στην επίσημη επίσκεψή της στην Ελλάδα, πρόσφατα. Από το Κάιρο, τα νεώτερα για την Ειρήνη, αλλά και από την Αθήνα, όπου είχαμε την επίσκεψη του συγγραφέα Elie Wiesel, στον οποίο απενεμήθη το Nobel Ειρήνης. Αν και από αντιμαχόμενες πλευρές, και οι δύο ειδήσεις συναντώνται -και αυτό έχει σημασία- στο θέμα της Ειρήνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή