H Αθήνα γιορτάζει την Αποκριά μουσικά και εικαστικά!

H Αθήνα γιορτάζει την Αποκριά μουσικά και εικαστικά!

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το Πάσχα να πέφτει νωρίς φέτος, η Καθαρά Δευτέρα είναι κιόλας στο κατώφλι μας, στις 23 Φεβρουαρίου. Λίγο οι εκλογές και ο προεκλογικός πυρετός, λίγο οι Απόκριες, λίγο ο Αγιος Βαλεντίνος, ο καιρός θα κατρακυλήσει, αφήστε που από Παρασκευή θα έχουμε πρώιμη άνοιξη και 20 βαθμούς!

Γι’ αυτό ας μη μας φανεί παράξενο που σε λίγες μέρες από τώρα η Αθήνα θα ντυθεί αποκριάτικα, καθώς ο Δήμος Αθηναίων «κατεβάζει» στην πόλη το πρόγραμμά του για την περίοδο αυτή, μουσικές ποικίλες και καλοστημένες στο κέντρο και τις γειτονιές, με μανδύα την εικαστική πινελιά του ζωγράφου Αντώνη Κυριακούλη.

Οι εκδηλώσεις αρχίζουν την Τσικνοπέμπτη, 12 του μηνός και ολοκληρώνονται την Καθαρά Δευτέρα με την ένταξη στο πρόγραμμα όλων των διαμερισμάτων του Δήμου.

Για τις μουσικές εκδηλώσεις θα ενημερωθείτε από άλλες στήλες της εφημερίδας αλλά και από τα φυλλάδια του Δήμου Αθηναίων, που επενδύει πολλά στη λαϊκή διασκέδαση με καλή αισθητική.

Με μια πρώτη ανάγνωση του προγράμματος, διαπιστώνουμε ότι υπάρχει ποικιλία με κοινό άξονα την ποιότητα για όλα τα γούστα και με προεξάρχουσα τη συμβολή και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων που ζωντανεύει την ατμόσφαιρα της πόλης διατηρώντας μια πολύ γλυκιά παράδοση.

Ιδιαίτερης εικαστικής αξίας, η συμβολή του Αντώνη Κυριακούλη, που με τις αφίσες και τα πανό που ζωγράφισε για τις εκδηλώσεις του Δήμου, επιστρατεύει πανηγυρικά το παιγνιώδες στοιχείο στην πόλη, με χιούμορ και διαχρονική αισθητική, με καταγωγή από τη θεατρική σκηνογραφία, τα καρτούν και το παιχνίδι με τα σύμβολα της Αποκριάς.

Ενα μικρό δείγμα από την τέχνη του Αντώνη Κυριακούλη σάς παρουσιάζουμε σήμερα, ως πρόγευση για τις αθηναϊκές αποκριάτικες μέρες και νύχτες που είναι κιόλας στο κατώφλι μας. Βιαστικές. Τι γρήγορα που περνάει ο καιρός…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή